Redaktor:Jozef Klinga/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Novorodeniatko

Hypnopôrod pre budúce mamičky i oteckov (pôvodný nemecký názov Mama werden mit Hypnobirthing: So bringst du dein Baby vertrauensvoll und entspannt zur Welt) je prvá kniha v slovenčine na tému prirodzeného a v ideálnom prípade bezbolestného rodenia detí. Knihu vydalo slovenské vydavateľstvo Citadella v roku 2018. Text dvojice autoriek Bianca Maria Heinkel a Jhari Gerlind Kornetzky z nemčiny preložil prekladateľ Jozef Klinga. O jazykovú redakciu prekladu sa postarala redaktorka Tatiana Búbelová. Kniha má rozsah 200 strán a obsahuje CD s nahovoreným sprievodným textom.

Autorky[upraviť | upraviť zdroj]

                                   Hawaiische Stimmung
                        A   A#  H   C   C#  D   D#  E   F   F#  G   G#
                        E   F   F#  G   G#  A   A#  H   C   C#  D   D#
                        C   C#  D   D#  E   F   F#  G   G#  A   A#  H
                        G   G#  A   A#  H   C   C#  D   D#  E   F   F#
                        
               Pražec: *0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11

Bianca Maria Heinkelová[upraviť | upraviť zdroj]

Bianca Maria Heinkelová sa narodila v roku 1958. Od osemdesiatych rokov pracuje ako dula a od roka 2009 vedie kurzy hypnopôrodu. Popri práci duly získala rozsiahle vzdelanie v oblastiach, ktoré úzko súvisia s rodením detí a starostlivosťou o mamičky, napr. psychoterapia, fyzioterapia a hypnóza. V roku 2013 založila spolu s manželom Ralphom v nemeckom Gaggenau Inštitút hypnopôrodu.

Oregonské duny, ktoré Herbertovi poslúžili ako inšpirácia

Jhari Gerlind Kornetzká[upraviť | upraviť zdroj]

Jhari Gerlind Kornetzká sa narodila v roku 1962. Trinásť rokov pracovala ako riaditeľka vydavateľstva Auditorium Netzwerk, ktoré sa zameriava na audiovizuálne média (napr. videozáznamy z vedeckých konferencií). Od roka 2013 vedie kurzy hypnopôrodu a zároveň pracuje aj certifikovaná výživová poradkyňa, lektorka neurolingvistického programovania a cvičiteľka chuej-čchun-kungu vo Freiburgu.

Čo je hypnopôrod[upraviť | upraviť zdroj]

Hypnopôrod je moderná koncepcia rodenia detí založená na myšlienke prirodzeného pôrodu bez lekárskych zásahov, keď rodička vďaka psychickému uvoľneniu a predchádzajúcej osvete o svojom tele a procesoch, ktoré v ňom prebiehajú, necíti bolesť.

Čo hypnopôrod nie je[upraviť | upraviť zdroj]

Hypnopôrod neznamená rodenie detí v stave hlbokej hypnózy, do ktorej rodičku uviedol hypnotizér.



Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]