Redaktor:Sunka~skwiki

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Digitálna stratégia[upraviť | upraviť zdroj]

V oblastiach strategického riadenia, marketingové stratégie a operačné stratégie, digitálna stratégia je proces určenia organizácie vízie, ciele, možnosti a iniciatív s cieľom maximalizovať obchodné prínos digitálnej investície a úsilie zabezpečiť, aby organizácie. Títo môžu siahať od podniku, zameranie, ktorý sa domnieva, že širšie možnosti a riziká, že digitálne potenciálne vytvára (napr. zmeny vo vydavateľskom priemysle) a často obsahuje informácie o zákazníkoch, spolupráca, nový produkt / trh prieskumu, predaj a servis optimalizácie podnikových technológií architektúry a procesov, inováciu a správy; viac uvádzania na trh a zákazníka-zamerať úsilie, ako sú webové stránky, mobilné, eCommerce, sociálne stránky a optimalizácia pre vyhľadávače, a reklama.

'Prehľad'[upraviť | upraviť zdroj]

Tam sú početné prístupy k vedeniu digitálnej stratégii, ale v ich jadre, všetci prechádzajú štyri kroky: 1. identifikácia kľúčových príležitostí a / alebo problémy v podnikaní, kde on-line majetku môže byť riešením; 2. identifikácia neuspokojených potrieb a cieľov zákazníka, ktorý najviac zosúladiť s tými kľúčovými obchodnými príležitosťami a / alebo problémy; [1] 3. rozvíjať víziu, ako on-line aktív bude splnenie týchto podnikov a potrieb zákazníka, ciele, príležitosti a výzvy, [2] a 4. priorít súbor online iniciatív, ktoré môžu priniesť na túto víziu. V rámci každej z týchto fáz sa môže rad techník a analýz byť zamestnaný. dentifikácia kľúčových príležitostí a / alebo problémy v podnikaní


* Zúčastnených strán rozhovory[upraviť | upraviť zdroj]

Zahŕňa jedno-na-jeden rozhovory, skupinové rozhovory a workshopy s spoločnosti senior management, marketing a predaj, prevádzku a servis zainteresovanými stranami s cieľom pochopiť obchodnú stratégiu, výzvy a príležitosti, produkty, organizácie, procesy, dodávateľského reťazca a predajcovia, distribútorov, zákazníkov a konkurenčné prostredie, rovnako ako potenciálna úloha ich online majetku.


* Konkurenčná analýza[upraviť | upraviť zdroj]

Zahŕňa hodnotenie spoločnosti hlavných konkurentov a potenciálnych náhrad s cieľom porozumieť spoločnosti silných a slabých stránok vo vzťahu k ich konkurentom a potenciálnych náhrad. Kým tento často zahŕňa kroky nájdené v tradičnej marketing analýze hospodárskej súťaže, ako sú produkty, ceny, atď Konkurenčný analýza pre digitálne stratégia zahŕňa dve jedinečné položky:


* Heuristické hodnotenie[upraviť | upraviť zdroj]

Hodnotenie použiteľnosti expert na použiteľnosť a užívateľskú skúsenosť spoločnosti on-line majetku porovnali s tými to konkurencia a potenciálnych náhrad [3].


* Funkcia / Funkcia analýzy[upraviť | upraviť zdroj]

Hodnotenie vlastností a funkcií poskytovaných spoločnosti on-line majetku, porovnali s tými jeho konkurentov a potenciálnych náhrad.


* Finančná analýza[upraviť | upraviť zdroj]

Analýza finančných údajov spoločností (čo môže zahŕňať všetko od verejných finančných výkazov súkromným ERP dát) s cieľom porozumieť finančný dosah (pozitívne i negatívne), že určité zmeny, bude mať na spoločnosť.

Identifikácia neuspokojené potreby a ciele zákazníkov

* Zákazník rozhovory[upraviť | upraviť zdroj]

Zahŕňa jeden-on-one rozhovorov a focus groups s firemných zákazníkov s cieľom pochopiť správanie zákazníkov, potrieb, cieľov a vnímanie spoločnosti a ich priemyslu tak v širokom obchodnom kontexte, rovnako ako špeciálne online. Okrem štandardných metodík marketingovej stratégie a otázky zákazníkov, rozhovory pre digitálne stratégia môže zahŕňať testovanie použiteľnosti, analýzu toho, ako efektívne sú zákazníci v používaní online majetok vyvinutý spoločnosťou pre zamýšľané účely. V digitálnej stratégie sa používa pre odhalenie použiteľnosť prekážok za súčasného stavu, ktoré môžu brániť plnenie do online videnie.


* Etnografický výskum[upraviť | upraviť zdroj]

Analýza správania zákazníkov v ich prostredí, napr: pozorovanie v teréne nakupujúcich v obchode. Okrem štandardných etnografický výskum, môže obsahovať digitálnu stratégiu video nahrávanie zákazníka pomocou svojho počítača alebo špeciálnych počítačových aplikácií alebo webových stránok.


* Web Analytics[upraviť | upraviť zdroj]

Analýza využitia vzory spoločnosti on-line aktív s cieľom lepšie pochopiť správanie zákazníka, ako aj identifikácia silných a slabých stránok spoločnosti súčasnej online ponuky. To môže zahŕňať pochopenie, koľko ľudí navštívi internetové stránky, aké sú najobľúbenejšie stránky, aké sú najobľúbenejšie trasy, kde sú ľudia prichádzajúci z, kde sa im zaspať, ako dlho sa im pobyt, atď


* Výkon Hodnotenie:[upraviť | upraviť zdroj]

Preskúmanie efektívnosti súčasných digitálnych technológií. Prekážky. Potrebám.


* Lievik analýza[upraviť | upraviť zdroj]

Konkrétnu metodológiu pre analýzu webových stránok, kde sú spoločnosti on-line majetku modelovaný ako predajné lievik, s návštevou alebo dojem, predstavujúce novú vedie, niektoré stránky alebo opatrení vo webovej stránky za konverziu (napr. keď používateľ stlačí stránka s potvrdením nákupu ) a konkrétne stránky na webe, ktoré predstavujú špecifickú fáz predaja lievika. Cieľom analýzy je poskytnúť vhľad do celkovej prevodného kurzu, ako aj kľúčové slabé lievika (etapy, v ktorej najväčšie percento užívateľov vypadnú zo lievik) [4].


* Analytické CRM[upraviť | upraviť zdroj]

Analýza spoločnosti zákazníckych databáz a informačných zdrojov s cieľom segmentácie zákazníkov do homogénnych skupín, cez jednu alebo viacero dimenzií správania, demografia, hodnota výrobku alebo marketingové oznámenia afinitu, atď V digitálnej stratégii tejto často zahŕňa on-line registráciu zákazníka databázy , ktoré firmy používajú na zabezpečenie prístupu k ich konkrétnych zákazníkov, chránené oblasti.


* Multi-channel analýza[upraviť | upraviť zdroj]

Analýza zákazníkov správanie (ako je ich nákupné správanie, alebo ich správanie za prevádzky), ktorá vyzerá vo všetkých rôznych kanálov, v ktorom zákazníci pracovať s výrobkami firmy alebo informácie. Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako to dosiahnuť, je reprezentatívny príklad by bol, spoločnosť sa zameriava na proces nákupu zákazníka (ako zákazník dozvie o produkte, ako sa vyvíja zámer zákazníka ku kúpe výrobku, a ako zákazník v súčasnosti nakupuje výrobok). Analýza by sa pozrieť na ktorom kanály (napríklad: telefón, katalóg, maloobchod, webové stránky, 3. strana vyhľadávač, atď) zákazník používa, v akom štádiu procesu nákupu, snaží sa pochopiť, prečo sa používa každý kanál, a vyhodnocuje spoločnosti silné a slabé stránky v danom kanáli pre danú fázu procesu [5].


* Štatistické prieskumy[upraviť | upraviť zdroj]

Prístup k spätnej väzby zbierky zákazníka v kvantitatívnom spôsobom z veľkej populácie. V digitálnom stratégie, môže byť prieskumov používa na overenie alebo vyvrátiť kľúčové otázky uvedené v kvalitnejšej cvičenia, ako zákazník rozhovory a cieľové skupiny. V závislosti na šírku skúmanej populácie a miera variability v populácii, môžu byť výsledky prieskumu, členených do formy homogénnych skupín cez jednu alebo viacero dimenzií správania, demografia, hodnota výrobku alebo marketingové oznámenia afinitu, atď Prieskumy sú často vykonávané online pomocou webového zachytí, e-mailové zoznamy, alebo 3. strana panely, aj keď telefón vyšetrovanie alebo iné offline prostriedky môžu byť niekedy použité, keď sú otázky týkajúce sa on-line dôvtipný-nosti konkrétnej cieľovej populácie. [Editovať] Rozvoj vízie a uprednostňovanie súbor iniciatív, on-line


* Obchodný plán alebo prípad[upraviť | upraviť zdroj]

Tabuľku s podkladmi, ktoré kvantifikuje investíciami a výnosy v priebehu času, ktoré vyplynú z vykonávania on-line stratégia. Podnikateľský plán tiež definuje kľúčové ukazovatele výkonnosti (KPI), ktoré budú použité na meranie a vyhodnotenie úspešnosti online stratégie.

* Technické zhodnotenie[upraviť | upraviť zdroj]

Návrh technickej architektúry, ktorý bude spĺňať potreby podnikovej vízie a v súlade s obchodným plánom a plánom. Toto je často robené ako gap analýzu, kde sa hodnotí aktuálne technické architektúry. Budúci technickú architektúru, ktorá spĺňa potreby online videnie, je určený. Medzery medzi súčasným stavom a budúci stav sú identifikované, a rad iniciatív či projektov vyplniť tieto medzery sú vytvárané a radené.


Organizačné a procesné hodnotenie[upraviť | upraviť zdroj]

Podobne ako technické zhodnotenie, organizačné a procesné hodnotenie sa pozrieť na zmeny, ktoré treba vykonať, aby organizácie a jej procesy, aby sa dosiahol online vízie. Oni môžu zahŕňať rad podnikateľských projektov zameraných na reengineering procesov oblastí organizácie, ktoré boli najviac zasiahnuté online iniciatív.

* Riadenie portfólia[upraviť | upraviť zdroj]

Spôsob stanovenia priorít rôznych iniciatív porovnaním ich náklady na vykonávanie ich očakávaných obchodných výhod. Toto je často robené tým, že vytvorí po dvoch matice, kde náklady na realizáciu beží pozdĺž x-os (z vysoké náklady na nízke náklady) a očakávaný úžitok beží pozdĺž osi y-, od nízkych prospech vysoké dávky. Jednotlivé iniciatívy alebo projekty sú potom vynesené na matrike, pokiaľ ide o ich vypočítané náklady a prínosy a priority sú stanovené v závislosti na ktoré projekty bude s najväčšou prínos pre najmenšie náklady.


* Online mediálneho plánu[upraviť | upraviť zdroj]

Plán podrobne popisuje rozdelenie výdavkov do médií on-line médií (od roku 2007, zahŕňa: marketing vo vyhľadávačoch, bannerovej reklamy, a on-line affiliate siete) spravidla ako súčasť zákazníka nadobudnutie alebo zachovanie časti digitálnej stratégie. Od roku 2007, sociálne médiá je stále dôležitú úlohu pri zapájaní so zákazníkmi a to ako pre účely marketingu a zákazníckej podpory, ktoré sa najmä prospech menších podnikov [6].


* Dôkaz poňatie[upraviť | upraviť zdroj]

Grafické znázornenie alebo kompozície z kľúčových myšlienok alebo procesov na digitálne stratégie. Tie sú často vytvorené tak, aby lepšie komunikovať kľúčový pojem, alebo na vybudovanie vzrušenie medzi zainteresovanými stranami pri vytváraní konsenzu alebo socializácie digitálnej stratégii.


* Plán[upraviť | upraviť zdroj]

Na vysokej úrovni plán projektu, ktorý popíše trvania a závislostí všetkých iniciatív v digitálnej stratégii. Plán bude často zahŕňať kontrolné body pre hodnotenie pokroku a úspechu digitálnej stratégie.


* Meranie plán[upraviť | upraviť zdroj]

Opis kľúčových ukazovateľov výkonnosti pre meranie účinnosti digitálnej stratégie, ako aj postup pre zber a zdieľanie informácií. Meranie plán zvyčajne zahŕňa finančné, prevádzkové, a e-business metriky a ich vzťahy. [7] [8]


* Model riadenia[upraviť | upraviť zdroj]

Organizačnú štruktúru, úlohy a opis procesu prevádzková jednotka bude riadiť iniciatívy v digitálnej stratégii. Model riadenia popisuje, kto je za čo zodpovedný, ako sa rozhoduje, ako sú otázky stupňoval, a ako informácie o plnení projektov je v rámci organizácie.

Úloha osobnosti v digitálnej stratégii

Od roku 2007 trend v digitálnej stratégie je použitie osobností ako rámec pre využívanie informácií o zákazníkoch, aby uprednostňovali online iniciatív. Personas je znak náčrtky, ktoré sú typickým členom jednej zákaznícky segment a poukazuje na ich potreby, ciele a správanie. Vzhľadom k tomu, že je zástupcom segmentu klientov, umožňuje rozhodovacou právomocou, aby uprednostňovali rôzne funkcie na základe potrieb segmentu. Pretože sa jedná o znak náčrtok, to je niekedy jednoduchšie pre rozhodovacou právomocou k internalizácii kľúčové potreby segmentu, než by bolo tým, že číta stohy a stohy dát. Bežným prístupom je vytvorenie segment založený na analýze zákazníka ako zákazníka rozhovory, etnografický výskum, a štatistických prieskumov. Potom sa zostaví kľúčové rozhodovacou právomocou alebo zúčastnenými stranami predloží závery osobností, a použiť ich na naštartovanie brainstormingu okolo rôznych online iniciatívy, ktoré môžu splniť osobností potrebám a cieľom [9].

Poprava digitálnej stratégie

Historicky, je výkon činnosti alebo digitálnej stratégii urobil ako veľký tresk, s veľkými iniciatívy, ako je miesto redesigns a transakčné systémy, s 6-12 mesiaca vyvíjať a často ďalších 6-12 mesiace pred tým, ako priniesť nejaké výsledky. Od roku 2007, trend sa objavil v prípade spoločnosti prijímajú viac iteratívny prístup k valcovanie svoje stratégie, ten, ktorý využíva niekoľko menších testov, ktoré sú starostlivo merať a analyzovať a slúži k úprave alebo optimalizáciu digitálnej stratégii. Príkladom tejto skúšky-meranie-optimalizácia-mierka prístupu je, že spoločnosť by mohla trvať niekoľko kľúčových stránky na svojich stránkach a testovať niekoľko verzií týchto stránok s rôznymi marketingovú komunikáciu, dizajn prístupy, optimalizácia užívateľské skúsenosti, navigácia optimalizácia, a dokonca aj nových vlastností a funkcií s použitím multidimenzionálnej alebo A / B test. Spoločnosť by potom určiť stránku, na ktorej mal najlepšiu kombináciu zmeny pokiaľ ide o niektorých kľúčových obchodných metrické (napr. konverzia), analýzu výsledkov pochopiť, aké zmeny, ak väčšina nástrojom ovplyvňujúce vysokú mieru konverzie, a použitie týchto poznatkov k budúcnosti stránky a ďalšie testy. Výhodou tohto prístupu je, že v dlhodobom horizonte, to inklinuje byť úspešnejší pri dosahovaní obchodných výsledkov, pretože každý krok je meraný a upravená pre. Okrem toho, má tendenciu uprednostňovať menej (menej riskantné a menej nákladná) opatrenia, skôr než väčšie (viac riskantné, drahšie) iniciatívy ešte pred získaním odplatu. [10] Nevýhodou je, že časom tento prístup má tendenciu smerovať k riešeniu ( lokálne optimum), nemusí byť nevyhnutne najlepšie riešenie (globálne optimum), ktorá by sa dosiahla, keby spoločnosť začína od nuly namiesto budovania každý krok na predchádzajúcu. Ďalšou nevýhodou je, že aj keď toto riešenie vedie k uprednostňovaniu menšie, viac čiastkových zmien, ktoré je často väčší dopredu náklady nastavenie všetkých systémov merania a personálna spoločnosť s analytikmi a právo zmeniť procesy reagujú na tieto testy včas a účinným spôsobom. Ako výsledok, firmy často uplatňujú kombinácie veľkého tresku úsilie rozšírená o niektoré menšie, viac iteračné úsilie ako súčasť svojej celkovej stratégie.

--Sunka 17:13, 6. marec 2011 (UTC)Odsadený riadok--Sunka 17:13, 6. marec 2011 (UTC)