Vstup: Naruto Uzumaki!

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
“Vstup: Naruto Uzumaki!”
Epizóda zo seriálu Naruto
Číslo epizódy Séria 1
Epizóda 1 (celkovo 1)
Hostia Šiničiró Miki
Tošihiko Seki
Hidekacu Šibata
Scenár Masaši Kišimoto
Réžia Hajato Date
Použitá hudba ROCKS
Wind
Dátum vydania
Dátum vysielania 3. október 2002
Epizódy chronologicky
← Predchádzajúca Ďalšia →
"Volám sa Konohamaru!"

Prvá epizóda japonského anime seriálu Naruto sa volá Vstup: Naruto Uzumaki!.

  • Japonský názov: „参上!うずまきナルト“ (Sandžó! Uzumaki Naruto!)
  • Anglický názov: „Enter: Naruto Uzumaki!“

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

Pred dvanástimi rokmi napadol nindžovskú dedinu Konohu deväťchvostý líščí démon Kjúbi. Švihnutím chvostov mohol rúcať hory a spôsobovať cunami. Prebiehali proti nemu mnohé boje, Konoha však nevíťazila. Až raz však odvážny nindža, prezývaný ako Štvrtý Hokage (jap.: Jondaime), obetoval svoj život, aby zachránil dedinu a pomocou zakázaného džucu zapečatil démona do tela malého bábätka, Naruta Uzumakiho.

Z Naruta však potom vyrastie chlapec, ktorý spôsobuje samé problémy v snahe zviditeľniť sa. Farbou pomaľuje tváre všetkých sôch Hokageov vytesaných do skaly. Svojim prenasledovateľom utečie, no prichytí ho jeho učiteľ zo školy, Iruka Umino. Iruka je na neho nahnevaný, kvôli jeho vyčíňaniu v škole. Pri skúške v nindžovskej škole vytvorí Naruto postavu nahej blondínky pomocou jeho vlastného vyvinutého džucu, Sexy Džucu. Po škole vezme Naruta Iruka k sochám a dozrie na neho, pri ich umývaní. Iruka ho potom za dobrú prácu pozve na misku ramenu, čo je Narutove najobľúbenejšie jedlo. Tam sa Naruto rozhodne, že aj on sa raz chce stať Hokageom, aby ho všetci ľudia v dedine uznávali a nepovažovali za démona.

Na druhý deň sú záverečné skúšky, kde je potrebné predviesť Klonové džucu (jap.: Bunšin no džucu). Jediný z celej akadémie Naruto ho pokazí a ako jediný ju neukončí. Príbuzní ostaných detí ho ohovárajú, no majú zakázané vysloviť, že on je hostiteľom démona.

Zatiaľ Mizuki, druhý učiteľ na škole mu povie, že pozná aj iný spôsob, ako ukončiť akadémiu a tým je ukradnúť Zvitok pečatenia. Naruto ho ukradne a prečíta si ho a naučí sa prvú techniku, Tieňové klony (jap.: Kage bunšin no džucu). Keď sa o tom dozvie Tretí Hokage (jap.: Sandaime), pošle skúsených nindžov, aby priviedli Naruta. Mizuki ho hľadá tiež, s cieľom zabiť ho a získať zvitok.

Prvý nájde Naruta Iruka. Naruto mu prezradí Mizukiho radu a Iruka pochopí, že Mizuki je zradca. Potom príde aj Mizuki a Naruta napadne, po čom je však Iruka zranený. Iruka prosí Naruta, aby Mizukimu zvitok nedával, ale Mizuki mu prezradí všetky podrobnosti o jeho pôvode. Povie mu o zákone, ktorý bol zavedený pred 12 rokmi, že iba Naruto sa nemôže dozvedieť pravdu a dozvie sa tiež, že v ňom je ukrytý Kjúbi, preto ho nikto nemá rád. Tiež mu Mizuki prezradí, že Kjúbi zabil Irukových rodičov a zničil dedinu. Potom hodí po Narutovi jeden zo svojich dai šurikenov, ale ten trafí Iruku. Naruto, ktorý je presvedčený, že Iruka ho nenávidí, ujde aj so zvitkom a Mizuki sa vrhne za ním.

Medzitým všetko Tretí Hokage pozoruje pomocou sklenenej gule a bojí sa, že nestabilný Naruto poruší pečať a pretransformuje sa na Kjúbiho. Mizuki, premenený na Iruku, dobehne Iruku, premeneného na Naruta. Iruka ho zúrivo napadne a obaja sa premenia naspäť. Skutočný Naruto sa ukrýva v ich blízkosti a počúva rozhovor, kde Iruka povie, že on má Naruta ako študenta rád. Mizuki sa prichystá zabiť Iruku, no v poslednej chvíli ho Naruto zachráni. Použije svoje nové džucu Tieňové klony, vytvorí ich strašne veľa a Mizukiho porazí. Iruka je na neho hrdý a je prekvapený jeho schopnosťami. Dá mu svoju nindžovskú čelenku a oznámi mu, že úspešne ukončil akadémiu.

Uvedené postavy[upraviť | upraviť zdroj]

  • Naruto Uzumaki
  • Tretí Hokage
  • Iruka Umino
  • Sakura Haruno
  • Sasuke Učiha
  • Šikamaru Nara
  • Ino Jamanaka
  • Hinata Hjúga
  • Mizuki

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]