Warner Music Group

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Warner Music Group
Warner Music Group
OdvetvieHudba a zábava
Založená1958 (ako Warner Bros. Records)
SídloNew York, USA
VedenieStephen Cooper: CEO
Obrat2,7 miliardy amerických dolárov (2012)[1]
Zamestnancov3550 (2012)
Dcérske spoločnostiAccess Industries
Webwmg.com

Warner Music Group (WMG) tiež známe ako Warner Group je americká nahrávacia spoločnosť, ktorá sídli v New Yorku. Je najväčším hudobným konglomerátom na svete, ktorá vlastní USA, a je tiež jednou z "veľkých troch" nahrávacích spoločností (tretia najväčšia v globálnom hudobnom priemysle). Spoločnosť prevádzkuje niekoľko veľkých a úspešných hudobných vydavateľstiev po celom svete, vrátane Warner Bros. Records, Parlophone a Atlantic Records. Warner Music Group tiež vlastní spoločnosť Warner/Chappell Music. S ročným multi-miliardovým obratom v dolároch zamestnáva 4000 ľudí a prevádzkuje viac ako 50 pobočiek po celom svete.[2]

Jeho história siaha do roku 1929, kedy Jack Warner, prezident Warner Bros. založil spoločnosť Music Publishers Holding Company (MPHC). Súčasný názov spoločnosti bol prvýkrát použitý až v roku 2003.

Významné hudobné vydavateľstvá[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Warner Music Group Corp. Company Profile - Yahoo! Finance [online]. Biz.yahoo.com, [cit. 2013-02-18]. Dostupné online.
  2. CHRISTMAN, Ed. Access Industries Completes Acquisition of Warner Music Group. Billboard. Dostupné online [cit. 2012-01-14].

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Warner Music Group na anglickej Wikipédii.