Wikipédia:Počítanie úprav

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Počítanie úprav je vhodné na hrubú orientáciu, ako je daný wikipedián aktívny. V niektorých prípadoch je právo hlasovať o spoločných veciach slovenskej Wikipédie, kandidovať na správcu a pod. podmienené dostatočným počtom úprav v článkoch. Toto pravidlo bolo navrhnuté preto, aby pri hlasovaní vylúčilo používanie bábkových účtov a zaistilo, že hlasujúci (kandidáti) budú mať dostatočné skúsenosti s prácou na Wikipédii.

Počet úprav každého jednotlivého redaktora možno zistiť dvomi spôsobmi.

  1. Na jeho stránke Príspevky redaktora (Špeciálne:Contributions/Meno) vyberte príspevky z menného priestoru (Hlavný) ([1]) – okamžite možno zistiť, či počet príspevkov je vyšší než potrebný počet (napr. 50).
  2. Použite externý skript s názvom User edit counter, ktorý vypíše aktuálne počty úprav konkrétneho redaktora vo všetkých menných priestoroch. V prvom poli vyplňte meno redaktora, v druhom zvoľte skwiki (prípadne iný projekt WikiMedia, o ktorý vám ide), a dostanete kompletnú štatistiku. URL pre priamu otázku

Tieto úkony sa sčasti zjednodušili založením šablóny redaktor, ktorá má byť používaná pri hlasovaní, nomináciách na správcu a pod. Ak napríklad na pieskovisku (ale dá sa aj inde iba s použitím náhľadu bez uloženia) vložíte do textu {{subst:Šablóna:Redaktor|Meno}}, zobrazia sa vám odkazy priamo na jeho stránky so všetkými príspevkami a výsledok externého počítadla.