Zoznam hráčov AS Rím

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam významných hráčov, ktorý nastúpili v drese AS Rím. Znamená to, že títo hráči odohrali viac ako sto zápasov, alebo výrazne prispeli k histórii tímu. Hráči sú to uvedení do 17. mája 2010, a to podľa dátumu ich prvého zápasu. Zarátané sú všetky súťažné zápasy a góly. Nepočítajú sa len vojnové obdobie cez druhú svetovú vojnu. Najviac gólov aj zápasov má na konte Francesco Totti.

Hráči[upraviť | upraviť zdroj]

Meno Národnosť Pozícia Pôsobenie Zápasy Góly
Fasanelli, Cesare AugustoCesare Augusto Fasanelli Taliansko Taliansko Z 1927–1933 167 56
Chini Ludueña, ArturoArturo Chini Ludueña Argentína Argentína Ú 1927–1934 160 42
Ferraris IV, AttilioAttilio Ferraris IV Taliansko Taliansko Z 1927–1934 / 1938-1939 217 2
Volk, RodolfoRodolfo Volk Taliansko Taliansko Ú 1928–1933 157 103
Bernardini, FulvioFulvio Bernardini Taliansko Taliansko Z 1928–1939 286 45
Costantino, RaffaeleRaffaele Costantino Taliansko Taliansko Ú 1930–1935 157 42
Masetti, GuidoGuido Masetti Taliansko Taliansko B 1930–1943 339 0
Guaita, Enrique Lucas GonzalesEnrique Lucas Gonzales Guaita Argentína Argentína
Taliansko Taliansko
Ú 1933–1935 61 43
Gadaldi, AndreaAndrea Gadaldi Taliansko Taliansko Z 1933–1941 179 3
Monzeglio, EraldoEraldo Monzeglio Taliansko Taliansko O 1935–1939 ? ?
Amadei, AmedeoAmedeo Amadei Taliansko Taliansko Ú 1936-1938 / 1939-1948 216 101
Pantò, Miguel AngelMiguel Angel Pantò Argentína Argentína Ú 1939–1947 ? 42
Brunella, LuigiLuigi Brunella Taliansko Taliansko O 1939–1948 158 2
Krieziu, NaimNaim Krieziu Albánsko Albánsko Z 1939–1948 ? 41
Risorti, FoscoFosco Risorti Taliansko Taliansko B 1941–1952 205 0
Andreoli, SergioSergio Andreoli Taliansko Taliansko O 1941–1950 205 13
Pesaola, BrunoBruno Pesaola Argentína Argentína
Taliansko Taliansko
Ú 1947–1950 90 20
Venturi, ArcadioArcadio Venturi Taliansko Taliansko Z 1948–1957 288 17
Tre Re, ArmandoArmando Tre Re Taliansko Taliansko O 1949–1954 169 6
Ghiggia, AlcidesAlcides Ghiggia Uruguaj Uruguaj
Taliansko Taliansko
Z 1953–1961 201 19
Nyers, IstvánIstván Nyers Maďarsko Maďarsko Ú 1954–1956 54 20
Stucchi, GiosuèGiosuè Stucchi Taliansko Taliansko O 1954–1961 159 2
Giuliano, LuigiLuigi Giuliano Taliansko Taliansko Z 1954–1962 140 9
Losi, GiacomoGiacomo Losi Taliansko Taliansko O 1954–1969 450 2
da Costa, DinoDino da Costa Brazília Brazília Ú 1955-1960 / 1961-1962 149 71
Panetti, LucianoLuciano Panetti Taliansko Taliansko B 1955–1961 146 0
Nordahl, GunnarGunnar Nordahl Švédsko Švédsko Ú 1956–1958 34 15
Pestrin, PaoloPaolo Pestrin Taliansko Taliansko Z 1956–1963 195 17
Orlando, AlbertoAlberto Orlando Taliansko Taliansko Z 1957-1958 / 1959-1964 140 17
Mazzone, CarloCarlo Mazzone Taliansko Taliansko B 1958–1959 ? ?
Selmosson, ArneArne Selmosson Švédsko Švédsko Ú 1958–1961 87 30
Cudicini, FabioFabio Cudicini Taliansko Taliansko B 1958–1963 165 0
Manfredini, Pedro WaldemarPedro Waldemar Manfredini Argentína Argentína Ú 1959–1965 130 76
Schiaffino, Juan AlbertoJuan Alberto Schiaffino Uruguaj Uruguaj
Taliansko Taliansko
Z 1960–1962 ? 3
Lojacono, FranciscoFrancisco Lojacono Argentína Argentína Ú 1960–1963 56 22
Corsini, GiulioGiulio Corsini Taliansko Taliansko B 1960–1964 145 ?
De Sisti, GiancarloGiancarlo De Sisti Taliansko Taliansko Z 1960–1964 / 1974-1979 222 22
Angelillo, Antonio ValentínAntonio Valentín Angelillo Argentína Argentína
Taliansko Taliansko
Ú 1961–1965 106 27
Carpanesi, SergioSergio Carpanesi Taliansko Taliansko B 1961–1967 158 0
Charles, JohnJohn Charles Wales Wales Ú 1962–1963 ? 4
Ginulfi, AlbertoAlberto Ginulfi Taliansko Taliansko B 1962–1975 160 0
Sormani, AngeloAngelo Sormani Taliansko Taliansko Ú 1963–1964 ? 6
Schnellinger, Karl-HeinzKarl-Heinz Schnellinger Nemecko Nemecko Z 1964–1965 ? 1
Salvori, ElvioElvio Salvori Taliansko Taliansko O - Z 1964-1966 / 1968-1973 170 11
Cappelli, FrancescoFrancesco Cappelli Taliansko Taliansko O 1965-1966 / 1967-1972 115 2
Pizzaballa, Pier LuigiPier Luigi Pizzaballa Taliansko Taliansko O 1966–1969 ? 0
Peiró, JoaquínJoaquín Peiró Španielsko Španielsko Z 1966–1970 128 28
Capello, FabioFabio Capello Taliansko Taliansko Z 1967–1970 89 18
Scaratti, FrancescoFrancesco Scaratti Taliansko Taliansko Z 1967–1973 161 12
Cordova, FrancoFranco Cordova Taliansko Taliansko Z 1967–1976 212 9
Taccola, GiulianoGiuliano Taccola Taliansko Taliansko Ú 1967–1969 41 17
Spinosi, LucianoLuciano Spinosi Taliansko Taliansko O 1967–1970 / 1978-1982 150 6
Bet, AldoAldo Bet Taliansko Taliansko O 1968–1973 184 1
Santarini, SergioSergio Santarini Taliansko Taliansko O 1968–1981 344 7
Franzot, WalterWalter Franzot Taliansko Taliansko Z 1969–1973 106 7
Cappellini, RenatoRenato Cappellini Taliansko Taliansko Ú 1969–1974 136 33
Amarildo, Amarildo Brazília Brazília Ú 1970–1972 40 11
del Sol, LuisLuis del Sol Španielsko Španielsko Z 1970–1972 59 4
Spadoni, ValerioValerio Spadoni Taliansko Taliansko Z 1971–1976 108 18
Morini, GiorgioGiorgio Morini Taliansko Taliansko O - Z 1971–1976 133 8
Peccenini, FrancoFranco Peccenini Taliansko Taliansko O 1971–1980 183 1
Rocca, FrancescoFrancesco Rocca Taliansko Taliansko O 1972–1981 172 2
Di Bartolomei, AgostinoAgostino Di Bartolomei Taliansko Taliansko Z 1972–1984 293 64
Negrisolo, PiergiorgioPiergiorgio Negrisolo Taliansko Taliansko Z 1973–1976 93 8
Prati, PierinoPierino Prati Taliansko Taliansko Ú 1973–1978 82 27
Conti, PaoloPaolo Conti Taliansko Taliansko B 1973–1980 205 0
Conti, BrunoBruno Conti Taliansko Taliansko Z 1973-1975 / 1976-1991 304 38
Boni, LorisLoris Boni Taliansko Taliansko Z 1975–1979 99 1
Maggiora, DomenicoDomenico Maggiora Taliansko Taliansko O 1976–1982 155 2
De Nadai, MicheleMichele De Nadai Taliansko Taliansko O - Z 1977–1981 99 3
Pruzzo, RobertoRoberto Pruzzo Taliansko Taliansko Ú 1978–1988 315 136
Tancredi, FrancoFranco Tancredi Taliansko Taliansko B 1978–1990 382 0
Turone, MaurizioMaurizio Turone Taliansko Taliansko O 1979–1983 93 2
Ancelotti, CarloCarlo Ancelotti Taliansko Taliansko Z 1979–1987 227 18
Bonetti, DarioDario Bonetti Taliansko Taliansko O 1980-1982 / 1983-1986 132 3
Falcão, Paulo RobertoPaulo Roberto Falcão Brazília Brazília Z 1980–1985 152 28
Chierico, OdoacreOdoacre Chierico Taliansko Taliansko Z 1981–1985 119 10
Righetti, UbaldoUbaldo Righetti Taliansko Taliansko O 1981–1988 171 2
Nela, SebastianoSebastiano Nela Taliansko Taliansko O 1981–1993 395 20
Giannini, GiuseppeGiuseppe Giannini Taliansko Taliansko Z 1981–1996 437 75
Prohaska, HerbertHerbert Prohaska Rakúsko Rakúsko Z 1982–1983 43 5
Vierchowod, PietroPietro Vierchowod Taliansko Taliansko O 1982–1983 43 0
Nappi, MicheleMichele Nappi Taliansko Taliansko O 1982–1984 46 0
Iorio, MaurizioMaurizio Iorio Taliansko Taliansko Ú 1982–1983 / 1984-1985 63 12
Maldera, AldoAldo Maldera Taliansko Taliansko O 1982–1985 117 8
Cerezo, ToninhoToninho Cerezo Brazília Brazília Z 1983–1986 104 25
Graziani, CiccioCiccio Graziani Taliansko Taliansko Ú 1983–1986 95 21
Oddi, EmidioEmidio Oddi Taliansko Taliansko O 1983–1989 207 4
Boniek, ZbigniewZbigniew Boniek Poľsko Poľsko Z 1985–1988 92 23
Desideri, StefanoStefano Desideri Taliansko Taliansko Z 1985–1991 190 32
Gerolin, ManuelManuel Gerolin Taliansko Taliansko O 1985–1991 192 9
Berggreen, KlausKlaus Berggreen Dánsko Dánsko Ú 1986–1987 64 1
Collovati, FulvioFulvio Collovati Taliansko Taliansko O 1987–1989 64 1
Tempestilli, AntonioAntonio Tempestilli Taliansko Taliansko O 1987–1989 67 2
Manfredonia, LionelloLionello Manfredonia Taliansko Taliansko O 1987–1990 94 4
Völler, RudiRudi Völler Nemecko Nemecko Ú 1987–1992 196 69
Signorini, GianlucaGianluca Signorini Taliansko Taliansko O 1987–1993 132 5
Di Mauro, FabrizioFabrizio Di Mauro Taliansko Taliansko Z 1988–1992 130 9
Rizzitelli, RuggieroRuggiero Rizzitelli Taliansko Taliansko Ú 1988–1994 209 54
Berthold, ThomasThomas Berthold Nemecko Nemecko O 1989–1991 88 5
Comi, AntonioAntonio Comi Taliansko Taliansko O 1989–1994 97 4
Piacentini, GiovanniGiovanni Piacentini Taliansko Taliansko} Z 1989–1995 187 2
Cervone, GiovanniGiovanni Cervone Taliansko Taliansko B 1989–1997 198 0
Petruzzi, FabioFabio Petruzzi Taliansko Taliansko O 1989-1990 / 1991-1999 135 0
Carnevale, AndreaAndrea Carnevale Taliansko Taliansko Ú 1990–1993 72 24
Salsano, FaustoFausto Salsano Taliansko Taliansko Z 1990–1993 108 8
Carboni, AmedeoAmedeo Carboni Taliansko Taliansko O 1990–1997 229 5
Aldair, Aldair Brazília Brazília O 1990–2004 415 20
Bonacina, WalterWalter Bonacina Taliansko Taliansko Z 1991–1994 114 2
Garzja, LuigiLuigi Garzja Taliansko Taliansko O 1991–1994 102 0
Häßler, ThomasThomas Häßler Nemecko Nemecko Z 1991–1994 116 13
Cappioli, MassimilianoMassimiliano Cappioli Taliansko Taliansko Z 1993–1996 103 20
Lanna, MarcoMarco Lanna Taliansko Taliansko O 1993–1997 121 2
Balbo, AbelAbel Balbo Argentína Argentína Ú 1993-1998 / 2000-2002 175 78
Totti, FrancescoFrancesco Totti Taliansko Taliansko Ú 1992- 570 245
Moriero, FrancescoFrancesco Moriero Taliansko Taliansko Z 1994–1997 88 11
Fonseca, DanielDaniel Fonseca Uruguaj Uruguaj Ú 1994–1997 75 22
Di Biagio, LuigiLuigi Di Biagio Taliansko Taliansko Z 1994–1997 122 18
Delvecchio, MarcoMarco Delvecchio Taliansko Taliansko Ú 1995–2005 269 77
Tommasi, DamianoDamiano Tommasi Taliansko Taliansko Z 1996–2006 314 19
Di Francesco, EusebioEusebio Di Francesco Taliansko Taliansko Z 1997–2001 102 14
Zago, Antônio CarlosAntônio Carlos Zago Brazília Brazília O 1997–2002 116 2
Cafu Brazília Brazília Z 1997–2003 193 8
Candela, VincentVincent Candela Francúzsko Francúzsko O 1997–2005 253 14
Assunção, MarcosMarcos Assunção Brazília Brazília Z 1999–2002 71 9
Antonioli, FrancescoFrancesco Antonioli Taliansko Taliansko B 1999–2003 130 0
Montella, VincenzoVincenzo Montella Taliansko Taliansko Ú 1999-2006
2008-09
239 94
Nakata, HidetoshiHidetoshi Nakata Japonsko Japonsko Z 2000–2001 36 5
Batistuta, GabrielGabriel Batistuta Argentína Argentína Ú 2000–2003 85 33
Zebina, JonathanJonathan Zebina Francúzsko Francúzsko O 2000–2004 123 1
Emerson, Emerson Brazília Brazília Z 2000–2004 143 20
Samuel, WalterWalter Samuel Argentína Argentína O 2000–2004 168 11
Lima, FranciscoFrancisco Lima Brazília Brazília Z 2001–2004 130 0
Cassano, AntonioAntonio Cassano Taliansko Taliansko Ú 2001–2005 161 52
Dellas, TraianosTraianos Dellas Grécko Grécko O 2002–2005 42 3
Cufré, LeandroLeandro Cufré Argentína Argentína O 2001-2003 / 2004-2006 107 2
De Rossi, DanieleDaniele De Rossi Taliansko Taliansko Z 2001- 317 40
Panucci, ChristianChristian Panucci Taliansko Taliansko O 2002–2009 311 29
Dacourt, OlivierOlivier Dacourt Francúzsko Francúzsko Z 2003–2006 121 2
Chivu, CristianCristian Chivu Rumunsko Rumunsko O 2003–2007 122 6
Mancini, Mancini Brazília Brazília Z 2003–2008 213 55
Carew, JohnJohn Carew Nórsko Nórsko Ú 2003–2004 20 6
Aquilani, AlbertoAlberto Aquilani Taliansko Taliansko Z 2003–2009 140 14
Mexès, PhilippePhilippe Mexès Francúzsko Francúzsko O 2004- 229 13
Perrotta, SimoneSimone Perrotta Taliansko Taliansko Z 2004- 245 40
Ferrari, MatteoMatteo Ferrari Taliansko Taliansko O 2004-05 / 2006-2008 104 1
Taddei, RodrigoRodrigo Taddei Brazília Brazília Z 2005- 207 27
, DoniDoni Brazília Brazília B 2005- 175 0
Pizarro, DavidDavid Pizarro Čile Čile Z 2006- 165 15
Cassetti, MarcoMarco Cassetti Taliansko Taliansko O 2006- 143 5
Tonetto, MaxMax Tonetto Taliansko Taliansko O 2006–2010 121 1
Vučinić, MirkoMirko Vučinić Čierna Hora Čierna Hora Ú 2006- 161 53
Juan, Juan Brazília Brazília O 2007- 92 6
Brighi, MatteoMatteo Brighi Taliansko Taliansko Z 2007- 107 12
Riise, John ArneJohn Arne Riise Nórsko Nórsko O 2008- 91 10
Toni, LucaLuca Toni Taliansko Taliansko Ú 2010 15 5

Kapitáni[upraviť | upraviť zdroj]

Meno Pozícia Pôsobenie Kapitán Zápasy Góly
Taliansko Attilio Ferraris IV Z 1927–1934 / 1938-1939 7 (1927–1934) 217 2
Taliansko Fulvio Bernardini Z 1928–1939 5 (1934–1939) 286 45
Taliansko Guido Masetti B 1930–1943 4 (1939–1943) 339 0
Taliansko Amedeo Amadei Ú 1936-1938 / 1939-1948 5 (1943–1948) 216 101
Taliansko Sergio Andreoli O 1941–1950 2 (1948–1950) 205 13
Taliansko Armando Tre Re O 1949–1954 3 (1950–1953) 169 6
Taliansko Arcadio Venturi Z 1948–1957 4 (1953–1957) 288 17
Uruguaj Alcides Ghiggia Z 1953–1961 1 (1957–1958) 201 19
Taliansko Egidio Guarnacci Z 1953–1963 1 (1958–1959) 122 4
Taliansko Giacomo Losi O 1959–1969 9 (1959–1968) 450 2
Španielsko Joaquín Peiró Z 1968–1970 2 (1968–1970) 128 28
Španielsko Luis del Sol Z 1970–1972 2 (1970–1972) 59 4
Taliansko Franco Cordova Z 1967–1976 4 (1972–1976) 212 9
Taliansko Sergio Santarini O 1968–1981 4 (1976–1980) 344 7
Taliansko Agostino Di Bartolomei Z 1972–1984 4 (1980–1984) 293 64
Taliansko Carlo Ancelotti Z 1979–1987 3 (1984–1987) 227 18
Taliansko Giuseppe Giannini Z 1981–1996 9 (1987–1996) 437 75
Taliansko Amedeo Carboni O 1990–1997 1 (1996–1997) 229 5
Argentína Abel Balbo Ú 1993-1998 / 2000-2002 1 (1997–1998) 175 78
Brazília Aldair O 1990–2003 1 (1998) 312 20
Taliansko Francesco Totti Ú 1993- 12 (1998 - ) 570 245

Vysvetlivky[upraviť | upraviť zdroj]

B - Brankár
O - Obranca
Z - Záložník
Ú - Útočník

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]