Zoznam kultúrnych pamiatok v Tisovci

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.


Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Tisovec v okrese Rimavská Sobota.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]


Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Fara pamätná Vansovej T. ul. 1
KÚ: Rimavská Píla

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1067/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: fara pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ev.a.v. - T.Vansová
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Vansovej T. ul. 1
KÚ: Rimavská Píla

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1067/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vansová Terézia - 1857-1942,spisovatelka
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1071/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner Štefan Marko - 1822-1892,národovec
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1078/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v SNP
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Kolaj ii.
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kolaj ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ozubnicová,železnicná - kolajový zvršok,zubacka
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Most železnicný
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: most železnicný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: priehradový,kamen+ocel - Certov most
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Depo rušnové
č. 431
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/3
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: depo rušnové

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicné - remíza,"sklad"
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Sklad železnicný ii.
č. 1566
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/4
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: sklad železnicný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tehla,drevo - remíza,sklad depa
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Tocna
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/5
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tocna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná,vahadlová,rucná - rušnová tocna
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Kolajisko
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/6
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: kolajisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: depa,železnicné - kolajisko rušnového depa
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Budova výpravná iii.
č. 432
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/7
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova výpravná iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná - stanica Tisovec,prevádzková b.
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Budova administratívna
č. 432
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/8
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: budova administratívna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná - prevádzková budova stanice Tis
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Lampáren
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/9
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: lampáren

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom strážny
č. 388
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/10
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom strážny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicný - byt tratmajstra,strážny dom
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Ubytovna železnicná
č. 389
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/11
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: ubytovna železnicná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicná - byty stanic.zriadencov
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Stanovisko signalitu i.
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/12
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stanovisko signalitu i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicné,výhybky - stanovisko výhybkára
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Sklad železnicný iii.
č. 439
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/13
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: sklad železnicný iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicný,údržby dráhy - sklad prepravovaného tovaru
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Stanovisko signalitu ii.
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-11652/14
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: stanovisko signalitu ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železnicné,výhybky - stanovisko výhybkára
Číslo ÚZPF:


Radnica Nahrať súbor Radnica Clementisova ul. 1
KÚ: Tisovec

Poloha
609-1075/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 0
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Clementisova ul. 1
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1075/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: revolucný NV
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Daxnerova ul. 635
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1074/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tlaciaren
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Daxnerova ul. 781
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1072/1
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner Štefan Marko - 1822-1892,národovrc
Číslo ÚZPF:


Fotka tohoto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaprátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Daxnerova ul. 781
KÚ: Tisovec

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
609-1072/2
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Daxner Štefan Marko - 1822-1892,národovec
Číslo ÚZPF:


Dom ludový pamätný Nahrať súbor Dom ludový pamätný Jozeffiho ul. 41
KÚ: Tisovec

Poloha
609-2712/0
www.pamiatky.sk
Unifikovaný názov PO: dom ludový pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Clementis V. - 1902-1952,politik
Číslo ÚZPF:




Vysvetlivky:

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad.
    Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    nahrať vlastný súbor Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
    Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby je treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR.
    Použité skratky:
Georeferenzierung Mapa so všetkými súradnicami: OSM, Google alebo Bing

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online. (sk)