Zoznam obcí v Maďarsku (B)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam obcí v Maďarsku začínajúcich sa na písmeno B.

Bližšie informácie v hlavnom článku: Zoznam obcí v Maďarsku


Názov Typ Župa Obvod Počet obyvateľov PSČ
Babarc obec Baranya Mohácsi 811 7757
Babarcszőlős obec Baranya Siklósi 141 7814
Babócsa obec Somogy Barcsi 1 853 7584
Bábolna mesto Komárom-Esztergom Komáromi 3 921 2943
Bábonymegyer obec Somogy Tabi 915 8658
Babosdöbréte obec Zala Zalaegerszegi 485 8983
Babót obec Győr-Moson-Sopron Kapuvári 1 168 9351
Bácsalmás mesto Bács-Kiskun Bácsalmási 7 611 6430
Bácsbokod veľká obec Bács-Kiskun Bajai 3 088 6453
Bácsborsód obec Bács-Kiskun Bajai 1 280 6454
Bácsszentgyörgy obec Bács-Kiskun Bajai 190 6511
Bácsszőlős obec Bács-Kiskun Bácsalmási 431 6425
Badacsonytomaj mesto Veszprém Tapolcai 2 284 8258
Badacsonytördemic obec Veszprém Tapolcai 872 8263
Bag veľká obec Pest Aszódi 3 929 2191
Bagamér veľká obec Hajdú-Bihar Derecske–Létavértesi 2 449 4286
Baglad obec Zala Lenti 61 8977
Bagod obec Zala Zalaegerszegi 1 331 8992
Bágyogszovát obec Győr-Moson-Sopron Csornai 1 353 9145
Baj obec Komárom-Esztergom Tatai 2 723 2836
Baja mesto Bács-Kiskun Bajai 38 031 6500
Bajánsenye obec Vas Őriszentpéteri 558 9944
Bajna obec Komárom-Esztergom Dorogi 2 032 2525
Bajót obec Komárom-Esztergom Esztergomi 1 494 2533
Bak obec Zala Zalaegerszegi 1 784 8945
Bakháza obec Somogy Nagyatádi 250 7585
Bakóca obec Baranya Sásdi 342 7393
Bakonszeg obec Hajdú-Bihar Berettyóújfalui 1 256 4164
Bakonya obec Baranya Pécsi 401 7675
Bakonybánk obec Komárom-Esztergom Kisbéri 521 2885
Bakonybél obec Veszprém Zirci 1 445 8427
Bakonycsernye obec Fejér Móri 3 179 8056
Bakonygyirót obec Győr-Moson-Sopron Pannonhalmi 180 8433
Bakonyjákó obec Veszprém Pápai 690 8581
Bakonykoppány obec Veszprém Pápai 228 8571
Bakonykúti obec Fejér Móri 106 8046
Bakonynána obec Veszprém Zirci 1 062 8422
Bakonyoszlop obec Veszprém Zirci 557 8418
Bakonypéterd obec Győr-Moson-Sopron Pannonhalmi 301 9088
Bakonypölöske obec Veszprém Ajkai 421 8457
Bakonyság obec Veszprém Pápai 105 8557
Bakonysárkány obec Komárom-Esztergom Kisbéri 973 2861
Bakonyszentiván obec Veszprém Pápai 254 8557
Bakonyszentkirály obec Veszprém Zirci 917 8430
Bakonyszentlászló obec Győr-Moson-Sopron Pannonhalmi 1 936 8431
Bakonyszombathely obec Komárom-Esztergom Kisbéri 1 513 2884
Bakonyszücs obec Veszprém Pápai 376 8572
Bakonytamási obec Veszprém Pápai 699 8555
Baks obec Csongrád Kisteleki 2 294 6768
Baksa obec Baranya Pécsi 765 7834
Baktakék obec Borsod-Abaúj-Zemplén Encsi 738 3836
Baktalórántháza mesto Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 4 309 4561
Baktüttös obec Zala Zalaegerszegi 364 8946
Balajt obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 441 3780
Balassagyarmat mesto Nógrád Balassagyarmati 17 664 2660
Balástya obec Csongrád Kisteleki 3 624 6764
Balaton obec Heves Bélapátfalvai 1 320 3347
Balatonakali obec Veszprém Balatonfüredi 743 8243
Balatonalmádi mesto Veszprém Balatonalmádi 8 542 8220
Balatonberény obec Somogy Fonyódi 1 210 8649
Balatonboglár mesto Somogy Fonyódi 6 055 8630
Balatoncsicsó obec Veszprém Balatonfüredi 169 8272
Balatonederics obec Veszprém Tapolcai 1 096 8312
Balatonendréd obec Somogy Siófoki 1 403 8613
Balatonfenyves obec Somogy Fonyódi 1 886 8646
Balatonfőkajár obec Veszprém Balatonalmádi 1 465 8164
Balatonföldvár mesto Somogy Balatonföldvári 2 091 8623
Balatonfüred mesto Veszprém Balatonfüredi 13 265 8230
Balatonfűzfő mesto Veszprém Balatonalmádi 4 223 8175
Balatongyörök obec Zala Keszthely–Hévízi 904 8313
Balatonhenye obec Veszprém Tapolcai 152 8275
Balatonkenese veľká obec Veszprém Balatonalmádi 3 378 8174
Balatonkeresztúr obec Somogy Fonyódi 1 603 8648
Balatonlelle mesto Somogy Fonyódi 5 017 8638
Balatonmagyaród obec Zala Nagykanizsai 523 8753
Balatonmáriafürdő obec Somogy Fonyódi 580 8647
Balatonőszöd obec Somogy Balatonföldvári 535 8637
Balatonrendes obec Veszprém Tapolcai 141 8255
Balatonszabadi obec Somogy Siófoki 2 895 8651
Balatonszárszó veľká obec Somogy Balatonföldvári 2 027 8624
Balatonszemes obec Somogy Balatonföldvári 1 774 8636
Balatonszentgyörgy obec Somogy Fonyódi 1 673 8710
Balatonszepezd obec Veszprém Balatonfüredi 414 8252
Balatonszőlős obec Veszprém Balatonfüredi 522 8230
Balatonudvari obec Veszprém Balatonfüredi 359 8242
Balatonújlak obec Somogy Marcali 604 8712
Balatonvilágos obec Veszprém Balatonalmádi 1 204 8171
Balinka obec Fejér Móri 1 002 8055
Balkány mesto Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 6 768 4233
Ballószög obec Bács-Kiskun Kecskeméti 2 849 6035
Balmazújváros mesto Hajdú-Bihar Balmazújvárosi 18 149 4060
Balogunyom obec Vas Szombathelyi 1 193 9771
Balotaszállás obec Bács-Kiskun Kiskunhalasi 1 673 6412
Balsa obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 938 4468
Bálványos obec Somogy Balatonföldvári 566 8614
Bana obec Komárom-Esztergom Komáromi 1 764 2944
Bánd obec Veszprém Veszprémi 661 8443
Bánfa obec Baranya Szigetvári 205 7914
Bánhorváti obec Borsod-Abaúj-Zemplén Kazincbarcikai 1 607 3642
Bánk obec Nógrád Rétsági 682 2653
Bánokszentgyörgy obec Zala Letenyei 705 8891
Bánréve obec Borsod-Abaúj-Zemplén Ózdi 1 454 3654
Bár obec Baranya Mohácsi 603 7711
Barabás obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 855 4937
Baracs obec Fejér Dunaújmestoi 3 380 2426
Baracska obec Fejér Ercsi 2 709 2471
Báránd obec Hajdú-Bihar Püspökladányi 2 709 4161
Baranyahídvég obec Baranya Sellyei 234 7841
Baranyajenő obec Baranya Sásdi 529 7384
Baranyaszentgyörgy obec Baranya Sásdi 194 7383
Barbacs obec Győr-Moson-Sopron Csornai 769 9169
Barcs mesto Somogy Barcsi 12 237 7570
Bárdudvarnok obec Somogy Kaposvári 1 209 7478
Barlahida obec Zala Lenti 169 8948
Bárna obec Nógrád Salgótarjáni 1 144 3126
Barnag obec Veszprém Veszprémi 101 8291
Bársonyos obec Komárom-Esztergom Kisbéri 835 2883
Basal obec Baranya Szigetvári 206 7922
Baskó obec Borsod-Abaúj-Zemplén Abaúj–Hegyközi 232 3881
Báta obec Tolna Szekszárdi 1 927 7149
Bátaapáti obec Tolna Bonyhádi 441 7164
Bátaszék mesto Tolna Szekszárdi 6 894 7140
Baté obec Somogy Kaposvári 859 7258
Bátmonostor obec Bács-Kiskun Bajai 1 688 6528
Bátonyterenye mesto Nógrád Bátonyterenyei 14 402 3070
Bátor obec Heves Bélapátfalvai 2 732 3336
Bátorliget obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 833 4343
Battonya mesto Békés Mezőkovácsházi 6 755 5830
Bátya obec Bács-Kiskun Kalocsai 2 210 6351
Batyk obec Zala Zalaszentgróti 415 8797
Bázakerettye obec Zala Letenyei 1 001 8887
Bazsi obec Veszprém Sümegi 465 8352
Béb obec Veszprém Pápai 248 8565
Becsehely obec Zala Letenyei 2 290 8866
Becske obec Nógrád Balassagyarmati 626 2693
Becskeháza obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 50 3768
Becsvölgye obec Zala Zalaegerszegi 866 8985
Bedegkér obec Somogy Tabi 533 8666
Bedő obec Hajdú-Bihar Berettyóújfalui 307 4128
Bejcgyertyános obec Vas Sárvári 514 9683
Békás obec Veszprém Pápai 221 8515
Bekecs obec Borsod-Abaúj-Zemplén Szerencsi 2 501 3903
Békés mesto Békés Békési 21 544 5630
Békéscsaba mszékh., m.jog Békés Békéscsabai 66 377 5600
Békéssámson obec Békés Orosházi 2 627 5946
Békésszentandrás veľká obec Békés Szarvasi 4 167 5561
Bekölce obec Heves Bélapátfalvai 1 377 3343
Bélapátfalva mesto Heves Bélapátfalvai 3 663 3346
Bélavár obec Somogy Barcsi 435 7589
Belecska obec Tolna Tamási 386 7061
Beled veľká obec Győr-Moson-Sopron Kapuvári 2 899 9343
Beleg obec Somogy Nagyatádi 703 7543
Belezna obec Zala Nagykanizsai 882 8855
Bélmegyer obec Békés Békési 1 155 5643
Beloiannisz obec Fejér Adonyi 1 202 2455
Belsősárd obec Zala Lenti 118 8978
Belvárdgyula obec Baranya Mohácsi 461 7747
Benk obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 491 4643
Bénye obec Pest Monori 1 249 2216
Bér obec Nógrád Pásztói 452 3045
Bérbaltavár obec Vas Vasvári 562 9831
Bercel obec Nógrád Balassagyarmati 2 011 2687
Beregdaróc obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 855 4934
Beregsurány obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 636 4933
Berekböszörmény obec Hajdú-Bihar Berettyóújfalui 1 872 4116
Berekfürdő obec Jász-Nagykun-Szolnok Karcagi 919 5309
Beremend veľká obec Baranya Siklósi 2 815 7827
Berente obec Borsod-Abaúj-Zemplén Kazincbarcikai 1 031 3704
Beret obec Borsod-Abaúj-Zemplén Encsi 270 3834
Berettyóújfalu mesto Hajdú-Bihar Berettyóújfalui 16 107 4100
Berhida mesto Veszprém Várpalotai 5 968 8181
Berkenye obec Nógrád Rétsági 599 2641
Berkesd obec Baranya Pécsváradi 920 7664
Berkesz obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 955 4521
Bernecebaráti obec Pest Szobi 950 2639
Berzék obec Borsod-Abaúj-Zemplén Miskolci 1 053 3575
Berzence veľká obec Somogy Csurgói 2 713 7516
Besence obec Baranya Sellyei 144 7964
Besenyőd obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 693 4557
Besenyőtelek obec Heves Füzesabonyi 4 910 3373
Besenyszög obec Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 3 523 5071
Besnyő obec Fejér Adonyi 1 865 2456
Beszterec obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 1 132 4488
Bezedek obec Baranya Mohácsi 287 7782
Bezenye obec Győr-Moson-Sopron Mosonmagyaróvári 1 612 9223
Bezeréd obec Zala Zalaegerszegi 201 8934
Bezi obec Győr-Moson-Sopron Csornai 412 9162
Biatorbágy mesto Pest Budaörsi 8 591 2051
Bicsérd obec Baranya Szentlőrinci 985 7671
Bicske mesto Fejér Bicskei 11 160 2060
Bihardancsháza obec Hajdú-Bihar Püspökladányi 219 4175
Biharkeresztes mesto Hajdú-Bihar Berettyóújfalui 4 227 4110
Biharnagybajom obec Hajdú-Bihar Püspökladányi 2 999 4172
Bihartorda obec Hajdú-Bihar Püspökladányi 982 4174
Biharugra obec Békés Sarkadi 1 071 5538
Bikács obec Tolna Paksi 490 7043
Bikal obec Baranya Sásdi 876 7346
Biri obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 1 411 4235
Birján obec Baranya Pécsi 444 7747
Bisse obec Baranya Siklósi 249 7811
Boba obec Vas Celldömölki 846 9542
Bocfölde obec Zala Zalaegerszegi 1 046 8943
Boconád obec Heves Hevesi 2 955 3368
Bócsa obec Bács-Kiskun Kiskőrösi 1 846 6235
Bocska obec Zala Nagykanizsai 364 8776
Bocskaikert obec Hajdú-Bihar Hajdúhadházi 2 637 4241
Boda obec Baranya Szentlőrinci 425 7672
Bodajk veľká obec Fejér Móri 4 103 8053
Bodmér obec Fejér Bicskei 215 8080
Bodolyabér obec Baranya Komlói 307 7394
Bodonhely obec Győr-Moson-Sopron Téti 333 9134
Bodony obec Heves Pétervásárai 2 896 3243
Bodorfa obec Veszprém Sümegi 140 8471
Bodrog obec Somogy Kaposvári 475 7439
Bodroghalom obec Borsod-Abaúj-Zemplén Bodrogközi 1 377 3987
Bodrogkeresztúr obec Borsod-Abaúj-Zemplén Tokaji 1 325 3916
Bodrogkisfalud obec Borsod-Abaúj-Zemplén Tokaji 989 3917
Bodrogolaszi obec Borsod-Abaúj-Zemplén Sárospataki 972 3943
Bódvalenke obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 194 3768
Bódvarákó obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 154 3764
Bódvaszilas obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 1 234 3763
Bogács obec Borsod-Abaúj-Zemplén Mezőkövesdi 2 120 3412
Bogád obec Baranya Pécsi 842 7742
Bogádmindszent obec Baranya Sellyei 438 7836
Bogdása obec Baranya Sellyei 339 7966
Bogyiszló obec Tolna Szekszárdi 2 365 7132
Bogyoszló obec Győr-Moson-Sopron Csornai 635 9324
Bojt obec Hajdú-Bihar Berettyóújfalui 567 4114
Bókaháza obec Zala Keszthely–Hévízi 341 8741
Bokod obec Komárom-Esztergom Oroszlányi 2 270 2855
Bokor obec Nógrád Pásztói 136 3066
Boldog obec Heves Hatvani 2 674 3016
Boldogasszonyfa obec Baranya Szigetvári 501 7937
Boldogkőújfalu obec Borsod-Abaúj-Zemplén Abaúj–Hegyközi 564 3884
Boldogkőváralja obec Borsod-Abaúj-Zemplén Abaúj–Hegyközi 1 170 3885
Boldva obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 2 481 3794
Bolhás obec Somogy Nagyatádi 486 7517
Bolhó obec Somogy Barcsi 820 7586
Bóly mesto Baranya Mohácsi 3 770 7754
Boncodfölde obec Zala Zalaegerszegi 244 8992
Bonyhád mesto Tolna Bonyhádi 14 176 7150
Bonyhádvarasd obec Tolna Bonyhádi 497 7158
Bonnya obec Somogy Tabi 325 7281
Bordány obec Csongrád Mórahalmi 3 182 6795
Borgáta obec Vas Celldömölki 159 9554
Borjád obec Baranya Mohácsi 449 7756
Borota obec Bács-Kiskun Jánoshalmi 1 599 6445
Borsfa obec Zala Letenyei 768 8885
Borsodbóta obec Borsod-Abaúj-Zemplén Ózdi 951 3658
Borsodgeszt obec Borsod-Abaúj-Zemplén Mezőkövesdi 303 3426
Borsodivánka obec Borsod-Abaúj-Zemplén Mezőkövesdi 751 3462
Borsodnádasd mesto Borsod-Abaúj-Zemplén Ózdi 3 573 3671
Borsodszentgyörgy obec Borsod-Abaúj-Zemplén Ózdi 1 361 3623
Borsodszirák obec Borsod-Abaúj-Zemplén Edelényi 1 214 3796
Borsosberény obec Nógrád Rétsági 1 040 2644
Borszörcsök obec Veszprém Ajkai 405 8479
Borzavár obec Veszprém Zirci 792 8428
Bosta obec Baranya Pécsi 143 7811
Botpalád obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 601 4955
Botykapeterd obec Baranya Szigetvári 368 7900
Bozzai obec Vas Szombathelyi 307 9752
Bozsok obec Vas Kőszegi 381 9727
Bózsva obec Borsod-Abaúj-Zemplén Sátoraljaújhelyi 224 3994
obec Vas Csepregi 684 9625
Bőcs obec Borsod-Abaúj-Zemplén Miskolci 2 763 3574
Böde obec Zala Zalaegerszegi 301 8991
Bödeháza obec Zala Lenti 89 8969
Bögöt obec Vas Sárvári 391 9612
Bögöte obec Vas Sárvári 339 9675
Böhönye obec Somogy Marcali 2 521 8719
Bököny obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 3 275 4231
Bölcske obec Tolna Paksi 2 984 7025
Bőny obec Győr-Moson-Sopron Győri 2 229 9073
Börcs obec Győr-Moson-Sopron Győri 1 040 9152
Börzönce obec Zala Nagykanizsai 69 8772
Bősárkány veľká obec Győr-Moson-Sopron Csornai 2 199 9167
Bőszénfa obec Somogy Kaposvári 606 7475
Bucsa obec Békés Szeghalmi 2 549 5527
Bucsu obec Vas Szombathelyi 600 9792
Búcsúszentlászló obec Zala Zalaegerszegi 886 8925
Bucsuta obec Zala Letenyei 267 8893
Budajenő obec Pest Pilisvörösvári 1 380 2093
Budakalász veľká obec Pest Szentendrei 9 507 2011
Budakeszi mesto Pest Pilisvörösvári 12 924 2092
Budaörs mesto Pest Budaörsi 24 586 2040
Budapest hlavné mesto Budapest Budapesti 1 695 000 1000
Budapest I. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 25 214 1010
Budapest II. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 89 514 1020
Budapest III. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 127 542 1030
Budapest IV. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 100 274 1040
Budapest IX. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 60 323 1090
Budapest V. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 27 913 1050
Budapest VI. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 42 614 1060
Budapest VII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 61 357 1070
Budapest VIII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 80 226 1080
Budapest X. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 77 600 1100
Budapest XI. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 138 660 1110
Budapest XII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 58 203 1120
Budapest XIII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 108 815 1130
Budapest XIV. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 117 678 1140
Budapest XIX. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 62 572 1190
Budapest XV. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 83 287 1150
Budapest XVI. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 69 507 1160
Budapest XVII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 78 812 1170
Budapest XVIII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 94 564 1180
Budapest XX. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 64 313 1200
Budapest XXI. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 78 677 1210
Budapest XXII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 51 051 1220
Budapest XXIII. kerülete mestský obvod Budapest Budapesti 20 626 1230
Bugac veľká obec Bács-Kiskun Kiskunfélegyházi 3 108 6114
Bugacpusztaháza obec Bács-Kiskun Kiskunfélegyházi 353 6114
Bugyi veľká obec Pest Gyáli 5 272 2347
Buj obec Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 2 456 4483
Buják obec Nógrád Pásztói 2 386 3047
Buzsák obec Somogy Lengyeltóti 1 451 8695
Bük mesto Vas Csepregi 3 213 9737
Bükkábrány obec Borsod-Abaúj-Zemplén Mezőkövesdi 1 683 3422
Bükkaranyos obec Borsod-Abaúj-Zemplén Miskolci 1 445 3554
Bükkmogyorósd obec Borsod-Abaúj-Zemplén Ózdi 174 3648
Bükkösd obec Baranya Szentlőrinci 1 308 7682
Bükkszék obec Heves Pétervásárai 1 530 3335
Bükkszenterzsébet obec Heves Pétervásárai 2 486 3257
Bükkszentkereszt obec Borsod-Abaúj-Zemplén Miskolci 1 265 3557
Bükkszentmárton obec Heves Bélapátfalvai 826 3346
Bükkzsérc obec Borsod-Abaúj-Zemplén Mezőkövesdi 1 091 3414
Bürüs obec Baranya Szigetvári 103 7973
Büssü obec Somogy Kaposvári 442 7273
Büttös obec Borsod-Abaúj-Zemplén Encsi 235 3821