Zoznam víťazov mužskej dvojhry na US Open

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Turnaj sa hrá od roku 1881.

Rok Víťaz Porazený finalista Výsledok
2010 Španielsko Rafael Nadal Srbsko Novak Đoković 6-4 5-7 6-4 6-2
2009 Argentína Juan Martín del Potro Švajčiarsko Roger Federer 3-6 7-6(5) 4-6 7-6(4) 6-2
2008 Švajčiarsko Roger Federer Spojené kráľovstvo Andy Murray 6-2 7-5 6-2
2007 Švajčiarsko Roger Federer Srbsko Novak Đoković 7-6 7-6 6-4
2006 Švajčiarsko Roger Federer Spojené štáty Andy Roddick 6-2 4-6 7-5 6-1
2005 Švajčiarsko Roger Federer Spojené štáty Andre Agassi 6-3 2-6 7-6(1) 6-1
2004 Švajčiarsko Roger Federer Austrália Lleyton Hewitt 6-0 7-6(3) 6-0
2003 Spojené štáty Andy Roddick Španielsko Juan Carlos Ferrero 6-3 7-6(2) 6-3
2002 Spojené štáty Pete Sampras Spojené štáty Andre Agassi 6-3 6-4 5-7 6-4
2001 Austrália Lleyton Hewitt Spojené štáty Pete Sampras 7-6(4) 6-1 6-1
2000 Rusko Marat Safin Spojené štáty Pete Sampras 6-4 6-3 6-3
1999 Spojené štáty Andre Agassi Spojené štáty Todd Martin 6-4 6-7(5) 6-7(2) 6-3 6-2
1998 Austrália Patrick Rafter Austrália Mark Philippoussis 6-3 3-6 6-2 6-0
1997 Austrália Patrick Rafter Spojené kráľovstvo Greg Rusedski 6-3 6-2 4-6 7-5
1996 Spojené štáty Pete Sampras Spojené štáty Michael Chang 6-1 6-4 7-6
1995 Spojené štáty Pete Sampras Spojené štáty Andre Agassi 6-4 6-3 4-6 7-5
1994 Spojené štáty Andre Agassi Nemecko Michael Stich 6-1 7-6 7-5
1993 Spojené štáty Pete Sampras Francúzsko Cédric Pioline 6-4 6-4 6-3
1992 Švédsko Stefan Edberg Spojené štáty Pete Sampras 3-6 6-4 7-6 6-2
1991 Švédsko Stefan Edberg Spojené štáty Jim Courier 6-2 6-4 6-0
1990 Spojené štáty Pete Sampras Spojené štáty Andre Agassi 6-4 6-3 6-2
1989 Nemecko Boris Becker Česko-Slovensko Ivan Lendl 7-6 1-6 6-3 7-6
1988 Švédsko Mats Wilander Česko-Slovensko Ivan Lendl 6-4 4-6 6-3 5-7 6-4
1987 Česko-Slovensko Ivan Lendl Švédsko Mats Wilander 6-7 6-0 7-6 6-4
1986 Česko-Slovensko Ivan Lendl Slovensko Miloslav Mečíř 6-4 6-2 6-0
1985 Česko-Slovensko Ivan Lendl Spojené štáty John McEnroe 7-6 6-3 6-4
1984 USA John McEnroe Česko-Slovensko Ivan Lendl 6-3 6-4 6-1
1983 Spojené štáty Jimmy Connors Česko-Slovensko Ivan Lendl 6-3 6-7 7-5 6-0
1982 Spojené štáty Jimmy Connors Česko-Slovensko Ivan Lendl 6-3 6-2 4-6 6-4
1981 Spojené štáty John McEnroe Švédsko Björn Borg 4-6 6-2 6-4 6-3
1980 Spojené štáty John McEnroe Švédsko Björn Borg 7-6 6-1 6-7 5-7 6-4
1979 Spojené štáty John McEnroe Spojené štáty Vitas Gerulaitis 7-5 6-3 6-3
1978 Spojené štáty Jimmy Connors Švédsko Björn Borg 6-4 6-2 6-2
1977 Argentína Guillermo Vilas Spojené štáty Jimmy Connors 2-6 6-3 7-5 6-0
1976 Spojené štáty Jimmy Connors Švédsko Björn Borg 6-4 3-6 7-6 6-4
1975 Španielsko Manuel Orantes Spojené štáty Jimmy Connors 6-4 6-3 6-3
1974 Spojené štáty Jimmy Connors Austrália Ken Rosewall 6-1 6-0 6-1
1973 Austrália John Newcombe Česko-Slovensko Jan Kodeš 6-4 1-6 4-6 6-2 6-2
1972 Rumunsko Ilie Năstase Spojené štáty Arthur Ashe 3-6 6-3 6-7 6-4 6-3
1971 Spojené štáty Stan Smith Česko-Slovensko Jan Kodeš 3-6 6-3 6-2 7-6
1970 Austrália Ken Rosewall Austrália Tony Roche 2-6 6-4 7-6 6-3
1969 Austrália Rod Laver Austrália Tony Roche 7-9 6-1 6-2 6-2
1968 Spojené štáty Arthur Ashe Holandsko Tom Okker 14-12 5-7 6-3 3-6 6-3
1967 Austrália John Newcombe Spojené štáty Clark Graebner 6-4 6-4 8-6
1966 Austrália Fred Stolle Austrália John Newcombe 4-6 12-10 6-3 6-4
1965 Španielsko Manuel Santana Južná Afrika Cliff Drysdale 6-2 7-9 7-5 6-1
1964 Austrália Roy Emerson Austrália Fred Stolle 6-4 6-2 6-4
1963 Mexiko Rafael Osuna Austrália Frank Froehling 7-5 6-4 6-2
1962 Austrália Rod Laver Austrália Roy Emerson 6-2 6-4 5-7 6-4
1961 Austrália Roy Emerson Austrália Rod Laver 7-5 6-3 6-2
1960 Austrália Neale Fraser Austrália Rod Laver 6-4 6-4 9-7
1959 Austrália Neale Fraser Peru Alex Olmedo 6-3 5-7 6-2 6-4
1958 Austrália Ashley Cooper Austrália Malcolm Anderson 6-2 3-6 4-6 10-8 8-6
1957 Austrália Malcolm Anderson Austrália Ashley Cooper 10-8 7-5 6-4
1956 Austrália Ken Rosewall Austrália Lew Hoad 4-6 6-2 6-3 6-3
1955 Austrália Tony Trabert Austrália Ken Rosewall 9-7 6-3 6-3
1954 Spojené štáty Vic Seixas Spojené štáty Rex Hartwig 3-6 6-2 6-4 6-4
1953 Spojené štáty Tony Trabert Spojené štáty Vic Seixas 6-3 6-2 6-3
1952 Austrália Frank Sedgman Spojené štáty Gardnar Mulloy 6-1 6-2 6-3
1951 Austrália Frank Sedgman Spojené štáty Vic Seixas 6-4 6-1 6-1
1950 Spojené štáty Art Larsen Spojené štáty Herb Flam 6-3 4-6 5-7 6-4 6-3
1949 Spojené štáty Pancho Gonzales Spojené štáty Ted Schroeder 16-18 2-6 6-1 6-2 6-4
1948 Spojené štáty Pancho Gonzales Spojené štáty Eric W. Sturgess 6-2 6-3 14-12
1947 Spojené štáty Jack Kramer Spojené štáty Frank Parker 4-6 2-6 6-1 6-0 6-3
1946 Spojené štáty Jack Kramer Spojené štáty Tom Brown Jr. 9-7 6-3 6-0
1945 Spojené štáty Frank Parker Spojené štáty William Talbert 14-12 6-1 6-2
1944 Spojené štáty Frank Parker Spojené štáty William Talbert 6-4 3-6 6-3 6-3
1943 Spojené štáty Lt. Joseph R. Hunt Spojené štáty Jack Kramer 6-3 6-8 10-8 6-0
1942 Spojené štáty Ted Schroeder Spojené štáty Frank Parker 8-6 7-5 3-6 4-6 6-2
1941 Spojené štáty Bobby Riggs Spojené štáty Frank Kovacs 5-7 6-1 6-3 6-3
1940 Spojené štáty Donald McNeill Spojené štáty Bobby Riggs 4-6 6-8 6-3 6-3 7-5
1939 Spojené štáty Bobby Riggs Spojené štáty Welby van Horn 6-4 6-2 6-4
1938 Spojené štáty Don Budge Spojené štáty Gene Mako 6-3 6-8 6-2 6-1
1937 Spojené štáty Don Budge Nemecko Gottfried von Cramm 6-1 7-9 6-1 3-6 6-1
1936 Spojené kráľovstvo Fred Perry Spojené štáty Don Budge 2-6 6-2 8-6 1-6 10-8
1935 Spojené štáty Wilmer Allison Spojené štáty Sidney B. Wood 6-2 6-2 6-3
1934 Spojené kráľovstvo Fred Perry Spojené štáty Wilmer Allison 6-4 6-3 1-6 8-6
1933 Spojené kráľovstvo Fred Perry Austrália Jack Crawford 6-3 11-13 4-6 6-0 6-1
1932 Spojené štáty Ellsworth Vines Francúzsko Henri Cochet 6-4 6-4 6-4
1931 Spojené štáty Ellsworth Vines Spojené štáty George Lott 7-9 6-3 9-7 7-5
1930 Spojené štáty John Doeg Spojené štáty Frank Shields 10-8 1-6 6-4 1-6 6-4
1929 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Francis Hunter 3-6 6-3 4-6 6-2 6-4
1928 Francúzsko Henri Cochet Spojené štáty Francis Hunter 4-6 6-4 3-6 7-5 6-3
1927 Francúzsko René Lacoste Spojené štáty Bill Tilden 11-9 6-3 11-9
1926 Francúzsko René Lacoste Francúzsko Jean Borotra 6-4 6-0 6-4
1925 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Bill Johnston 4-6 11-9 6-3 4-6 6-3
1924 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Bill Johnston 6-1 9-7 6-2
1923 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Bill Johnston 6-4 6-1 6-4
1922 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Bill Johnston 4-6 3-6 6-2 6-3 6-4
1921 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Wallace F. Johnson 6-1 6-3 6-1
1920 Spojené štáty Bill Tilden Spojené štáty Bill Johnston 6-1 1-6 7-5 5-7 6-3
1919 Spojené štáty Bill Johnston Spojené štáty Bill Tilden 6-4 6-4 6-3
1918 Spojené štáty Lindley Murray Spojené štáty Bill Tilden 6-3 6-1 7-5
1917 Spojené štáty Lindley Murray Spojené štáty Nathaniel W. Niles 5-7 8-6 6-3 6-3
1916 Spojené štáty R. Norris Williams Spojené štáty Bill Johnston 4-6 6-4 0-6 6-2 6-4
1915 Spojené štáty William Johnston Spojené štáty Maurice McLoughlin 1-6 6-0 7-5 10-8
1914 Spojené štáty R. Norris Williams Spojené štáty Maurice McLoughlin 6-3 8-6 10-8
1913 Spojené štáty Maurice McLoughlin Spojené štáty R. Norris Williams 6-4 5-7 6-3 6-1
1912 Spojené štáty Maurice McLoughlin Spojené štáty Wallace F. Johnson 3-6 2-6 6-2 6-4 6-2
1911 Spojené štáty William Larned Spojené štáty Maurice McLoughlin 6-4 6-4 6-2
1910 Spojené štáty William Larned Spojené štáty Thomas C. Bundy 6-1 5-7 6-0 6-8 6-1
1909 Spojené štáty William Larned Spojené štáty William Clothier 6-1 6-2 5-7 1-6 6-1
1908 Spojené štáty William Larned Spojené štáty Beals Wright 6-1 6-2 8-6
1907* Spojené štáty William Larned Spojené štáty Robert LeRoy 6-2 6-2 6-4
1906 Spojené štáty William Clothier Spojené štáty Beals Wright 6-3 6-0 6-4
1905 Spojené štáty Beals C. Wright Spojené štáty Holcombe Ward 6-2 6-1 11-9
1904* Spojené štáty Holcombe Ward Spojené štáty William Clothier 10-8 6-4 9-7
1903 Spojené kráľovstvo Hugh Doherty Spojené štáty William Larned 6-0 6-3 10-8
1902 Spojené štáty William Larned Spojené kráľovstvo Reginald Doherty 4-6 6-2 6-4 8-6
1901 Spojené štáty William Larned Spojené štáty Beals Wright 6-2 6-8 6-4 6-4
1900 Spojené štáty Malcolm Whitman Spojené štáty William Larned 6-4 1-6 6-2 6-2
1899 Spojené štáty Malcolm Whitman Spojené štáty J. Parmly Paret 6-1 6-2 3-6 7-5
1898 Spojené štáty Malcolm Whitman Spojené štáty Dwight F. Davis 3-6 6-2 6-2 6-1
1897 Spojené štáty Robert Wrenn Spojené kráľovstvo Wilberforce Eaves 4-6 8-6 6-3 2-6 6-2
1896 Spojené štáty Robert Wrenn Spojené štáty Fred Hovey 7-5 3-6 6-0 1-6 6-1
1895 Spojené štáty Fred Hovey Spojené štáty Robert Wrenn 6-3 6-2 6-4
1894 Spojené štáty Robert Wrenn Spojené štáty Manliff Goodbody 6-8 6-1 6-4 6-4
1893* Spojené štáty Robert Wrenn Spojené štáty Fred Hovey 6-4 3-6 6-4 6-4
1892 Spojené štáty Oliver Campbell Spojené štáty Fred Hovey 7-5 3-6 6-3 7-5
1891 Spojené štáty Oliver Campbell Spojené štáty Clarence Hobart 2-6 7-5 7-9 6-1 6-2
1890 Spojené štáty Oliver Campbell Spojené štáty Henry Slocum 6-2 4-6 6-3 6-1
1889 Spojené štáty Henry Slocum Spojené štáty Quincy Shaw 6-3 6-1 4-6 6-2
1888* Spojené štáty Henry Slocum Spojené štáty Howard A. Taylor 6-4 6-1 6-0
1887 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty Henry Slocum 6-1 6-3 6-2
1886 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty R. Livingston Beeckman 4-6 6-1 6-3 6-4
1885 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty Godfrey M. Brinley 6-3 4-6 6-0 6-3
1884 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty Howard A. Taylor 6-0 1-6 6-0 6-2
1883 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty James Dwight 6-2 6-0 9-7
1882 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty Clarence M. Clark 6-1 6-4 6-0
1881 Spojené štáty Richard D. Sears Spojené štáty William E. Glyn 6-0 6-3 6-2