Portál:Informačné technológie

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
S portálom je prepojených 80 článkov.
Portál informačných technológiíupraviť
Osobný počítač
Osobný počítač
Informačné a komunikačné technológie (Information and Communication Technologies, ICT) je integrovaný súbor informačných a komunikačných technológií používaných nielen na prípravu a spracovanie dát, ale taktiež na manažovanie informácií a procesov na dosiahnutie viac účinnejších a efektívnejších výsledkov optimizovaním manažmentu zdrojov a distribúcie informácií a know-how.
Index informačných technológií (28. apríl - 2473 článkov)
? ! 1 3 4 6 7 8 A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P Q R S Š T U Ú V W X Y Z Ž
Odporúčaný článokupraviť
Pôvodný iMac vo farbe Bondi blue
Pôvodný iMac vo farbe Bondi blue

iMac je osobný počítač typu „všetko v jednom“ vyrábaný spoločnosťou Apple Computer. Od svojho uvedenia na trh v roku 1998 je vlajkovou loďou rady Macintosh pre spotrebiteľov. iMac, spolu s osobným prehrávačom iPod, významne prispel k oživeniu záujmu o produkty Apple v druhej polovici deväťdesiatych rokov 20. storočia a je zároveň produktom, ktorý spoločnosť vyviedol z hlbokej krízy. K popularite iMacu prispelo využitie USB portov, estetická stránka a bystrý marketing zo strany Apple.

Steve Jobs zjednodušil a sprehľadnil produktové rady počítačov Apple okamžite po svojom návrate do spoločnosti v roku 1997. Zrušil výrobu počítačov spotrebiteľskej rady Performa a obzeral sa po náhrade v rovnakej cenovej hladine. iMac bol ohlásený v máji 1998 a do predaja bol uvedený 15. augusta 1998. Vydanie iMacu bolo pozoruhodnou udalosťou s významným dopadom na Apple, i spotrebiteľský počítačový priemysel ako celok.

V tom čase bola spoločnosť Apple jediná, ktorá vyrábala počítač typu "všetko v jednom"; teda počítač, ktorý mal CPU a monitor spoločne v jednom kryte.


Najnovšie článkyupraviť

Vivat Slovakia (počítačová hra) · F1 23 · Minecraft Legends · JPL Small-Body Database · INaturalist · Deepfake · World Flora Online · Genius · Global Biodiversity Information Facility · Dailymotion · Plants of the World Online · NEC PC-9801 · Fish Fillets · Django Framework · Apache OpenOffice · Karol Fabián · USB OTG · IPhone 14 · Robert Metcalfe · Alojz Lorenc · Mary Ann Horton · EPUB · Nízkoúrovňový programovací jazyk · Služby vzdialenej plochy · Strata paketov · Smerovanie · Skytála · Plán obnovy · Bloková šifra · Kryptografia · Jednorazové heslo · Substitučná šifra · Replikácia dát · Šifrovanie disku · Datacentrum · MADI · Apple ProRes · Quad Small Form-factor Pluggable · Peter Ružička (informatik) · Aerorozvidka

Vedeli ste, že...upraviť
Obrázokupraviť
Správyupraviť

Správcovia portáluupraviť
  • Portál založil 25. apríla 2007 Bači
  • Tento portál aktuálne nemá správcu
  • Bývalí správcovia: Gbaor (2007–2011), Bači (2007–2011), Wizzard (2007–2011), Kandy Talbot (2007–2011), V0lkanic (2023–2024)
Ostatné portály