V mene lásky: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Matejkoo (diskusia | príspevky)
En nombre del amor
(Žiaden rozdiel)

Verzia z 08:26, 7. august 2009

V mene lásky
Slovenský názov V mene lásky
Originálny názov En nombre del amor
Žáner telenovela
Titulná pieseň Laura Pausini - En cambio no
Krajina Mexiko Mexiko
Pôvodný jazyk španielčina
Produkcia
Dĺžka časti 45 min
Vysielanie
Pôvodné Mexiko Mexiko
13. október 2008 - 12. jún 2009
USA USA
7. júl 2009 - marec 2010
Televisa/Univision
Slovenské 24. august 2009
JOJ Plus
Obsadenie

En nombre del amor (slovensky V mene lásky je mexická telenovela, ktorú vyrobila a odvysielala v roku 2008 televízia Televisa. Je to remake telenovely Cadenas de Amargura (Kruté reťaze) z roku 1991.

Príbeh

Paloma Espinoza de los Monteros prišla pri dopravnej nehode o rodičov, a tak zostala na milosť svojich tiet Carloty a Macareny de los Monterosových. Hoci Macarena svoju neter úprimne ľúbi, je príliš slabošská na to, aby vystúpila proti svojej zákernej sestre Carlote, ktorá Palomu rada citovo trýzni. Paloma tak rezignovane prijme skutočnosť, že až do dospelosti bude akýmsi Carlotiným polovičným väzňom. Útočisko nachádza v ženskom kláštore, kde študuje a kde si nájde dobrú priateľku Rominu, odbojnú spolužiačku a susedku.

Roky prejdú a Paloma s Rominou vyrastú na príťažlivé mladé slečny. Ich nerozborné priateľstvo však dostane trhliny, keď do ich životov vstúpi láska. Romina začne chodiť s Emilianom Sanzom, ktorý sa do mesta práve prisťahoval, on však má záujem aj o Palomu. Paloma si zase začne tajný vzťah s Iñakim, španielskym mladíkom. Teta Macarena sa konečne rozhodne ísť proti sestre a podporuje neterinu romancu.

Paloma začne klásť otázky. Prečo si Macarena až teraz dovolila čeliť Carlote, keď dosiaľ žila pod jej nadvládou celé dlhé roky. Paloma zistí, že Macarena skrýva desivé tajomstvo. Čoskoro však Iñaki a Macarena zomrú za tajuplných okolností. Paloma nájde útechu v priateľstve s Emilianom, ich kamarátstvo však prerastie v lásku, čo raz navždy zničí priateľstvo s Rominou. Potom do jej života vstúpi kňaz, otec Cristobal. Má silnú väzbu so všetkými Carlotinými klamstvami a intrigami. Kto vie, čo všetko sa stane v mene lásky...