Diskusia:Duševné poruchy a poruchy správania (MKCH-10)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Problém je, že je to len skopírované a neupravené. Forma, akú zvolil Rádiológ napr. v článku Črevné infekčné choroby (MKCH-10) je podľa mňa akceptovateľný. Keď sa Rádiológ vráti z dovolenky verím, že to postupne preformátuje. Adrian@diskprís 06:29, 10 apríl 2006 (UTC)

  • Aj to, čo je v Črevné infekčné choroby (MKCH-10) je Zoznam, a mal by byť označený a kategorizovaný ako taký. Sme encyklopédia, nie monografia… --AtonX 06:32, 10 apríl 2006 (UTC)
    • Nerozumiem prečo chceš všade pridávať slovíčko "zoznam". Veď niektoré zoznamy majú svoj vlastný názov, ktorý slovo zoznam neobsahuje. To je podľa mňa aj tento prípad. Neviem si predstaviť vhodnejšiu formu ako vytvoriť nejakú odrazovú stránku k chorobám. Adrian@diskprís 06:48, 10 apríl 2006 (UTC)
      • Nuž preto, lebo máme úzus, že zoznam (čohokoľvek) sa musí začínať slovíčkom Zoznam, aby boli zoznamy jednoznačne odlíšiteľné od encyklopedických článkov. Ak sú také zoznamy, ktoré toto slovo neobsahujú, tak povedz ktoré to sú, treba ich premenovať. P.S. Encyklopedické články nepotrebujú odrazové stránky, každé heslo samo o sebe má byť samostatným článkom so všetkým čo k tomu patrí. --AtonX 08:06, 10 apríl 2006 (UTC)
        • +1 helix84 08:19, 10 apríl 2006 (UTC)
        • ja v tomto vidim viac ako zoznam a to kategorizaciu. Ako analogiu uvadzam Mendelejevovu tabulku , ktoru dufam nikto nebude chciet premenovat na zoznam :) Som proti presunu, ked to bude spracovane tak ako poukazal Adrian. Aspon kym niekto nespracuje poriadny (!) clanok, ktory by toto nahradil a pritom odkazal na wikisource... Liso@diskprís 06:30, 26 jún 2006 (UTC)
  • Pokúsim sa dať stránke nový vzhľad Redaktor:Psyche24 január 2009
  • Žiadny Zoznam a žiadne Wikisource, prepánakráľa! MKCH-10 je základom systematiky chorôb a mal by byť jedným zo základných článkov o Medicíne na každej wiki. Treba rozlišovať pojmy: klasifikácia nie je zoznam. MKCH je celosvetovo uznávaná kategorizácia a zároveň slovník pre slovenské lege artis názvy ochorení. Je to niečo podobné ako Mendelejevova tabuľka prvkov pre chémiu alebo štruktúra atómu pre fyziku (tiež by tu asi fyzik veľmi nechcel článok, ktorý by sa volal Zoznam častíc atómu). Apropo - keby bola všade poriadna kategorizácia, neboli by potrebné zoznamy. Ja viem, že som to nedoupravoval, nemám na všetko čas :-/ --Rádiológ 10:26, 27. január 2009 (UTC)[odpovedať]

Nepremenúvaj položky toho zoznamu (to je jedno podľa čoho). Názov znie podľa MKCH 10 tak tu má byť MKCH 10 a nie niečo iné. Bronto 19:49, 1. február 2009 (UTC)[odpovedať]

Súhlas. Pokiaľ nebude oficiálne vydaná revízia, nechal by som to v pôvodnom znení, pretože tak je to up to date záväzné. --Rádiológ 09:16, 3. február 2009 (UTC)[odpovedať]