Wikipédia:Portál komunity/Tip mesiaca 01 2019

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ako si spomenúť na používateľské meno

Spomenúť si na používateľské meno redaktora môže byť niekedy náročné. Pomôcť si môžete rôznymi spôsobmi:

  1. Pokiaľ si pamätáte začiatok používateľského mena:
    1. Kliknite na Príspevky v hornej pravej časti rozhrania
    2. Do poľa pre používateľské meno napíšte prvých pár písmen. Následne sa vám zobrazia všetky používateľské mená začínajúce zadanými písmenami.
    3. Ak hľadané používateľské meno stále nie je v ponuke, skúste zadať ďalšie písmeno. Používateľské mená sú citlivé na veľké písmená, interpunkciu a medzery. Ak teda používateľské meno používa CamelCase, má interpuknciu alebo medzery, budete musieť skúsiť aj tieto varianty.
  2. Ak ste s daným používateľom niekedy komunikovali, pozrite si históriu svojej používateľskej stránky, prípadne jej archívov.
  3. Pri prezeraní svojich vlastných príspevkov môžete obmedziť menné priestory na diskusiu s redaktorom a tým zobraziť mená všetkých používateľov, na ktorých diskusných stránkach ste niečo napísali. To isté môžete použiť pri mennom priestore diskusia (pri vašich príspevkoch).
  4. Tiež môžete hľadať svoj podpis v diskusnom mennom priestore na lokalizovanie vlákien, v ktorých vám mohol daný používateľ odpovedať
  5. Kde sa požívateľ zdržiava? Čím je známy? Ak si spomeniete, kde používateľ uverejnil nejaké príspevky, potom môžete nájsť jeho používateľské meno.
  6. Hľadajte v zozname používateľov podľa mena alebo príslušnej skupiny (správcovia, s právom rollback,...)