The Suite Life of Zack & Cody: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
SieBot (diskusia | príspevky)
Riadok 19: Riadok 19:
* '''Marion Moseby''' (ostatnými postavami nazývaný len Moseby) je manažér hotela vyznačujúci sa svojim šarmantným úsmevom. Ale ak ho niečo dokáže rozhádzať, sú to Zack a Cody. Kvôli nim sa nemôže vôbec uvoľniť. Musí stále rátať s tým, že mu hotel spadne na hlavu. Mr. Moseby vie zorganizovať úplne všetko hlavne preto je veľmi obľúbený. Je to jediný človek, pred ktorým má London rešpekt. Pre London je niečo ako otec, utešuje ju, keď jej otec nepríde na návštevu. Moseby učil London riadiť auto, pokúšal sa ju naučiť abecedu a raz s ňou aj tancoval tanec otca s dcérou.
* '''Marion Moseby''' (ostatnými postavami nazývaný len Moseby) je manažér hotela vyznačujúci sa svojim šarmantným úsmevom. Ale ak ho niečo dokáže rozhádzať, sú to Zack a Cody. Kvôli nim sa nemôže vôbec uvoľniť. Musí stále rátať s tým, že mu hotel spadne na hlavu. Mr. Moseby vie zorganizovať úplne všetko hlavne preto je veľmi obľúbený. Je to jediný človek, pred ktorým má London rešpekt. Pre London je niečo ako otec, utešuje ju, keď jej otec nepríde na návštevu. Moseby učil London riadiť auto, pokúšal sa ju naučiť abecedu a raz s ňou aj tancoval tanec otca s dcérou.


* '''Carey Martin''' je matkou Zacka a Codyho. Živý sa sama a preto sa z deťmi musela často sťahovať, kým si našla pevnú prácu v hoteli Tipton. Nemá čas na koníčky. Miluje svoje deti a nič nie je pre ňu dôležitejšie ako vidieť ich šťastné. Okrem toho je aj poradkyňou pre Maddie a London. Je rozhodnutá, že sa ešte niekedy chce vydať, a hoci hoteloví inžinier Arwin jej svoju lásku veľakrát dokázal, stále si nemyslí, že je jej typ. Jej exmanžel Kurt niekedy chodí navštevovať deti čo je pre ňu mnohokrát ešte väčšou príťažou. Carey je často prekvapená, keď Zack a Cody hovoria o jej rannom výzore alebo narážajú na jej vek.
* '''Carey Martin'''

Carey je matkou Zacka a Codyho. Živý sa sama a preto sa z deťmi musela často sťahovať, kým si našla pevnú prácu v hoteli Tipton. Nemá čas na koníčky. Miluje svoje deti a nič nie je pre ňu dôležitejšie ako vidieť ich šťastné. Okrem toho je aj poradkyňou pre Maddie a London. Je rozhodnutá, že sa ešte niekedy chce vydať, a hoci hoteloví inžinier Arwin jej svoju lásku veľakrát dokázal, stále si nemyslí, že je jej typ. Jej exmanžel Kurt niekedy chodí navštevovať deti čo je pre ňu mnohokrát ešte väčšou príťažou. Carey je často prekvapená, keď Zack a Cody hovoria o jej rannom výzore alebo narážajú na jej vek.


== Vedľajšie postavy ==
== Vedľajšie postavy ==

Verzia z 18:00, 18. október 2010

Sladký život Zacka a Codyho (The suite life of Zack and Cody) je americký sitkom, ktorý sa už od 18. Marca 2005 vysiela na americkom kanáli Disney Channel. Hoci sa na Slovenské obrazovky seriál nikdy nedostal, získal si srdcia fanúšikov nie len v Nemecku a Rakúsku ale aj v Číne alebo Japonsku. To potvrdzuje aj jeho ďalšie pokračovanie z názvom Sladký život na lodi (The suite life on deck)

Seriál je príbehom dvojičiek Zacka a Codyho Martina, ktorý bývajú spolu so svojou rozvedenou matkou Carey v hoteli Tipton. Carey tam pracuje ako speváčka a môže si dovoliť so svojimi deťmi bývať v päť hviezdičkovom hoteli v Bostone (Massachusetts) Seriál sa nápadne podobá na známu Hannah Montana, jednoducho Cory! Medzi seriálmi je však aj iná spojitosť ako napríklad časté návštevy Hannah Montany v Tipton Hoteli. It´s Laught Production a Disney channel Ako kulisy hotela poslúžil Hotel Vancouver vo Venkúvri (Kanada).

Hlavné postavy

  • Zack Martin je o desať minút starší ako jeho brat dvojča Cody. Stále sa pokúša byť lepší a necháva vyzerať svojho ,,malého“ brata zle. Normálne nosí skaterské oblečenie a pokúša sa stále dostať to čo chce. Preukazuje veľký záujem o dievčatá, čomu sa nevyhne ani o tri roky staršia Maddie. V škole nie je veľmi dobrý čo dokazuje aj jeho pokus, keď sa pokúšal matku aj učiteľov presvedčiť o tom, že má chorobu, kvôli ktorej nedokáže čítať. Pravdaže kým stihol nachytať dobré známky, jeho klamstvo prasklo. V inej časti sa zasa Zack prihlási do krúžku pracujeme z drevom. Na rozdiel od Codyho je Zack taký malý mačo, čo sa týka žien, to zdedil po otcovi. V seriály sa vyskytne veľa jeho chvíľkových lások.
  • Cody Martin je génius. Jedinou chybou je, že dievčatá na neho neletia práve tak ako na jeho brata Zacka. Viac ako o výzor sa zaujíma o vnútorné vlastnosti dievčat. Pri jednej súťaži krásy sa zaľúbi do jednej z účinkujúcich (Rebecca) a prezlečie sa za dievča aby s ňou mohol chodiť. Keď má Zack ťažkosti Cody sa mu vždy pokúsi pomôcť, aj keď to nie vždy dopadne dobre. Učí sa poctivo a v škole je najlepší z triedy. Vždy dostáva len jednotky. Mimochodom v už spomínanej časti sa zistí to, že nevie pracovať s drevom, čo mu spôsobí skutočné problémy a dokonca dostane prvú trojku!
  • London Tipton je bohatá dcéra majiteľa hotelov Tipton chodí na rovnakú školu ako Maddie a nedostáva práve najlepšie známky. (Ale porazí Maddie v šachu). Miluje nákupy a vlastní veľmi veľa kreditných kariet. Okrem toho má aj viac poschodový šatník so zrkadlom, ktoré jej hovorí ako skvelo vyzerá, Maddie povie však stále len nejakú urážku. London Tipton je paródiou na dedičku hotelov z USA Paris Hilton. Často sa javí lenivá, naivná a hrozne hlúpa. Cez jej luxus je ale veľkou milovníčkou zvierat a mieru. Jej otca ani raz neuvidíte ako kompletného človeka. Okrem toho má aj záľubu v mladších ženách, ktoré sa s ním hneď po zoznámení radi zasnubujú. Londonin otec mal už šesť manželiek. London je okrem toho otrasná speváčka. V časti High School Musical Fieber ju nechajú aby si myslela pravý opak len pre to, že jej otec je producentom muzikálu istého učiteľa. London má zahrať rolu Sharpay. Keď však zistí, že spievať vôbec nevie, poprosí Maddie (ktorá v Originál High School Musical hrá a spieva) aby pre ňu zaspievala. London má však veľa skrytých talentov: často trénuje v oddelení so športom, a je majsterkou v šachu. Má vlastnú Web show Yeah Me!, ktorú už môžete sledovať aj na internete .
  • Maddie Fitzpatrick pracuje v obchode zo sladkosťami v hoteli. Je to multi talent a ako Cody, dostáva vždy len tie najlepšie známky. Chodí na cirkevnú školu, na ktorú sa v druhej sérii dostane aj jej bohatšia priateľka London Tipton. Nemusíte sa báť, hneď v tretej vyletí. Keď si Maddie niečo zaumieni, dokončí to až dokonca. Pre ňu nie je nič krajšie ako spokojný zákazníci, teda okrem ich peňazí. Vie počítať rýchlejšie ako pokladňa a na rozdiel od London aj číta. Zack je už od začiatku do Maddie zaľúbený, no ona si hľadá priateľov v jej veku. Ale predsa len ho pokladá za niekoho špeciálneho a sľúbi mu, že na koncoročnom večierku si z ním rada zatancuje. Maddie je síce s London za dobre, ale často sa stávajú rivalmi, len kvôli móde alebo hádkam. Maddie má ohromne veľa súrodencov. Fitzpatrikovci majú približne päť detí, aj keď sa ich počet ani v jednom z dielov neuvádza. Do seriálu sa však dostal len jej malý brat Liam a jej babička. Maddino celé meno znie: Madeline Margaret Genevieve Miranda Catherine Fitzpatrick.
  • Marion Moseby (ostatnými postavami nazývaný len Moseby) je manažér hotela vyznačujúci sa svojim šarmantným úsmevom. Ale ak ho niečo dokáže rozhádzať, sú to Zack a Cody. Kvôli nim sa nemôže vôbec uvoľniť. Musí stále rátať s tým, že mu hotel spadne na hlavu. Mr. Moseby vie zorganizovať úplne všetko hlavne preto je veľmi obľúbený. Je to jediný človek, pred ktorým má London rešpekt. Pre London je niečo ako otec, utešuje ju, keď jej otec nepríde na návštevu. Moseby učil London riadiť auto, pokúšal sa ju naučiť abecedu a raz s ňou aj tancoval tanec otca s dcérou.
  • Carey Martin je matkou Zacka a Codyho. Živý sa sama a preto sa z deťmi musela často sťahovať, kým si našla pevnú prácu v hoteli Tipton. Nemá čas na koníčky. Miluje svoje deti a nič nie je pre ňu dôležitejšie ako vidieť ich šťastné. Okrem toho je aj poradkyňou pre Maddie a London. Je rozhodnutá, že sa ešte niekedy chce vydať, a hoci hoteloví inžinier Arwin jej svoju lásku veľakrát dokázal, stále si nemyslí, že je jej typ. Jej exmanžel Kurt niekedy chodí navštevovať deti čo je pre ňu mnohokrát ešte väčšou príťažou. Carey je často prekvapená, keď Zack a Cody hovoria o jej rannom výzore alebo narážajú na jej vek.

Vedľajšie postavy

  • Arwin Q. Hawkhauser je to brilantný vedec, ktorý sa zaľúbil do Carey. Je technikom v hoteli a aj dobrým priateľom dvojičiek. Hoci Arwin má často dobré nápady, normálne nič čo urobí nefunguje akoby malo.
  • Esteban Julio Ricardo Montoya De La Rosa Ramírez je jediný, ktorý v seriáli používa španielsky akcent. Jeho otec sa volal Diego Esteban Julio Ricardo Montoya De La Rosa Ramírez a jeho matka Ute. Hoci pánovi Mosebymu nerozumie, pokladá ho za veľkého muža. Vlastný domáce kačiatko menom Dudley. Esteban má pocit, že Dudley prekypuje veľkým talentom, aj keď to tak vôbec nevyzerá.
  • Muriel je upratovačka v hoteli. Podľa Zacka je jediné čo Muriel uprace to, čo stojí v chladničke.
  • Patrick je riaditeľ hotelovej reštaurácie. Má neustále konflikty s kolegami. Pokúša sa dostať to najlepšie a vyťažiť z každej situácie.
  • Skippy

Niektorý pochybujú, že Skippy pochádza z našej planéty. Je naivný a vedomosťami od London ďaleko neuteká.

  • Nia je neter pána Mosebyho. Počas prázdnin v Tiptone sa veľmi zmenila, preto sa jej rodičia dohodli, že zostane bývať u uja v Bostone. Chodí do školy s Maddie. Po tom ako Maddie odíde do španielska ju Moseby poverí vedením stánku so sladkosťami.
  • Millicent pracuje ako výpomoc v stánku. Má strach naozaj zo všetkého, v rátane strachu zo strachu.
  • Ilsa Schnitzelgrubermeier Hsien-Von Helsinger Kepelugerhoffer

Bola hotelovou inšpektorkou Tiptonu. Na krátky čas zastupovala Mosebyho. Jej prítomnosťou však nebol nikto nadšený. Bola prepustená a teraz pracuje v hoteli St. Mark hneď oproti Tiptonu.

Čo sa stále opakuje (a stále je to vtipné)

  • London a jej Yeah, me! (skáča a spieva niečo ako ja som bohatá)
  • Skvelé príbehy Carey, začínajú Mala som priateľa... Všetkých po tejto vete len tak zamrazí.
  • Váza v Lobby, ktorá stále padá a ktorú pán Moseby stále zachytí. Nanešťastie sa v poslednom diely v hoteli rozbije. Škoda, každý by ju rát videl na lodi.
  • Esteban a jeho krkolomné meno (Esteban Julio Ricardo Montoya De La Rosa Ramírez) opakuje ho vždy keď príde jeho odvážny deň.

Hrajú

Rola Herec
Zack & Cody Martin Dylan & Cole Sprouse
London Tipton Brenda Song
Maddie Fitzpatrick Ashley Tisdale
Mr. Moseby Phill Lewis
Carey Martin Kim Rodes

Série

Séria Epizód Vysielanie (Disney Channel,Amerika) Vysielanie (Slovensko)
1 26 18. Marca, 2005 - 27. Januára, 2006 ?
2 39 3. Februára, 2006 - 2. Júna, 2007 ?
3 22 23. Júna, 2007 - 1. Septembra, 2008 ?

Zoznam epizód

1.séria

Epizóda Anglický názov Neoficiálny slovenský názov Premiéra(USA) Premiéra(Slovensko)
1 Hotel Hangout Začiatok 18.marca,2005
2 Butterly flying Najkrajšia zo všetkých 18.marca,2005
3 Maddie Checks In Kontrola Maddie 25.marca,2005
4 Sušnový Inspector Hotelový inšpektor 1.apríla,2005
5 Grounded on the 23rd Floor Uväznení na podlaží 23 8.apríla,2005
6 The Prince & The Plunger Princ a údržbár 15.apríla,2005
7 Footloser Footloser 22.apríla,2005
8 A Prom Story Príbeh o večierku 6.mája,2005
9 Band in Boston Súťaž kapiel 20.mája,2005
10 Cody Goes to Camp Cody ide na tábor 6.júna,2005
11 To Catch a Thief Chytiť zlodeja 18.júna,2005
12 It's a Mad, Mad, Mad Hotel Je to šialený, šialený, šialený hotel 17.júla,2005
13 Poor Little Rich Girl Chudák malé bohaté dievča 22.júla,2005
14 Cookin' with Romeo and Juliet Varenie s Romeom a Juliou 22.júla,2005
15 Rumors Pomluvy 14.augusta,2005
16 Big Hair & Baseball Veľké vlasy a baseball 28.augusta,2005
17 Rock Star in the House Hviezda v hoteli 18.septembra,2005
18 Smart & Smarterer Inteligentný a inteligentnejší 10.októbra,2005
19 The Ghost of Suite 613 Duch z pokoja 613 14.októbra,2005
20 Dad's Back Táta je späť 26.novembra,2005
21 Christmas at the Tipton Vianoce v Tiptone 10.decembra,2005
22 Kisses & Basketball Bozky a basketbal 1.januára,2006
23 Pilot Your Own Life Tvôj vlastný život 6.januára,2006
24 Crushed Agnes 13.januára,2006
25 Commercial Breaks Reklama 20.januára,2006
26 Boston Holiday Bostonské prázdniny 27.januára,2006