Košice IT Valley: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Kay7SK (diskusia | príspevky)
preklepy
wikilinky
Riadok 1: Riadok 1:

{{Pracuje sa}}
[[Súbor:102 0407.jpg|náhľad|Združenie IT Valley sídli v Košiciach.]]
[[Súbor:102 0407.jpg|náhľad|Združenie IT Valley sídli v Košiciach.]]


Riadok 18: Riadok 18:
== Referencie ==
== Referencie ==
{{Referencie}}
{{Referencie}}

[[Kategória:Ekonomika na Slovensku]]

Verzia z 13:21, 11. august 2013

Združenie IT Valley sídli v Košiciach.

Košice IT Valley je združenie obchodných spoločností a vzdelávacích inštitúcii pôsobiacich v odbore informačno - komunikačných technológii v meste Košice. Cieľom združenia je vybudovať v regióne východného Slovenska Centrum excelencie informačných a komunikačných technológií a zatraktívniť sociálno-ekonomické prostredie východného Slovenska pre jeho obyvateľov.[1] Ďaľším dôležitým cieľom združenia je vytvoriť komunikačnú platformu medzi verejnou správou, podnikateľským sektorom a vzdelávacími inštitúciami, čo napomôže k rozvoju regiónu východného Slovenska.

Členstvo

Členmi združenia IT Valley sú firemné spoločnosti pôsobiace v oblasti informačno - komunikačných technológii v meste Košice a okolí. Medzi členov združenia patria popri celom rade medzinárodne pôsobiacich firemných spoločností aj úspešné slovenské IT firmy, ako je ICOS, a.s Košice, OneClick s.r.o, NOVITECH a.s., Telegrafia a.s, elfa, s.r.o. a prešovská spoločnosť Elcom s.r.o.

Sympatizanti

Medzi sympatizantov združenia patria najmä vzdelávacie inštitúcie, ktoré pestujú so združením nadštandardné vzťahy predovšetkým na poli vzdelávania svojich absolventov v odbore informačno - komunikačných technológii, vykonávaním osvetovej činnosti medzi mládežou v regióne Košíc, zlepšovaním úrovne vzdelávania na svojich inštitútoch prostredníctvom zakúpenia nového technického vybavenia, spoluprácou na medziodborových a medzinárodných projektoch.

Ekonomický prínos

Spoločnosti združené v organizácii Košice IT Valley poskytujú v regióne východného Slovenska prácu pre tisícky ľudí. V roku 2013 zamestnávali všetky spoločnosti združené v organizácii Košice IT Valley spolu vyše 6000 pracovníkov, tento počet sa má podľa prognóz do roku 2020 zvýšiť až na vyše 10 000 pracovníkov a Košice IT Valley sa tak stanú jedným z najdôležitejších zamestnávateľov na Slovensku.[2]

Referencie