(You Drive Me) Crazy

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„(You Drive Me) Crazy“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelBritney Spears
z albumu ...Baby One More Time
Vydaný 1998
Formát CD singel, 12" singel
Žáner pop, dance-pop
Dĺžka 3:17
Vydavateľ Jive Records
Skladateľ Max Martin
Jörgen Elofsson
Per Magnusson
David Kreuger
Producent Max Martin, Rami
Britney Spears chronológia singlov
Sometimes
(1999)
(You Drive Me) Crazy
(1998)
Born to Make You Happy
(1999)

„(You Drive Me) Crazy“ (Privádzaš ma k šialenstvu) je tretia pieseň Britney Spears z jej prvého albumu ...Baby One More Time. Pieseň vyšla počas tretej štvrtiny roku 1999 a neskôr bola zaradená aj na album najväčších hitov tejto speváčky s názvom Greatest Hits: My Prerogative.

Informácie o piesni[upraviť | upraviť zdroj]

Pieseň je odlišná od verzie, ktorá vyšla na albume. Tá, ktorá vošla do povedomia poslucháčov je najčastejšie nazývaná ako Stop Remix!. Pieseň sa objavila vo filme Šialená jazda (Drive Me Crazy). Pieseň napísal a produkoval hudobný „otec“ Britney Spears Max Martin.

Videoklip[upraviť | upraviť zdroj]

Rovnako ako predošlé dva klipy aj tento režíroval Nigel Dick. Videoklip obdržal aj nomináciu na MTV Video Music Awards v kategórii najlepší tanečný videoklip. Všetko sa natáčalo v Kalifornii a začína to pohľadom na Britney v roli servírky v reštaurácii.

Potom sa Britney objavuje v zelenom tope a čiernych nohaviciach na obrovskej tanečnej scéne, kde nad hlavami všetkých visí obrovský nápis CRAZY. Vo videoklipe sa objavuje aj známa americká herečka Melissa Joan Hart, ktorá tak robí reklamu svojmu filmu.

Úspechy v hitparádach[upraviť | upraviť zdroj]

Pieseň (You Drive Me) Crazy sa stala v poradí druhou piesňou Britney Spears, ktorá sa dostala do Top 10 v americkej prestížnej hitparáde Billboard Hot 100.

Táto pieseň bola opäť obrovským hitom v medzinárodnom rozsahu. Viedlo sa jej dobre v Európe, Kanade aj Austrálii.

V Veľkej Británii sa tejto piesne predalo viac než 257 000 kópií a Britney sa tak stala v Británii najpredávanejším umelcom za rok 1999, kedy tu predala skoro 2 milióny kusov singlov.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]