Bars Bratislava

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Logo v žltej, červenej a bielej farbe. Klubové farby symbolizujú čistotu a rovnováhu (biela), bojovnosť (červená) a blahobyt (žltá). Bars v strede loga je snežný leopard so schopnosťami, ktoré robia aj dobrého zápasníka. Dole v strede sa dá tiež uvidieť aj rok kedy klub začal (2018).

Bars Bratislava je voľnoštyliarsky zápasnícky klub, ktorý funguje od roku 2018, a od roku 2021 je zaevidovaný do slovenského zápasnického zväzu[1]. Stanovisko tréningov sa nachádza v Bratislave, Petržalke[2]. Predsedom klubu je Rodion Kertanty.

Účely klubu Bars Bratislava[upraviť | upraviť zdroj]

Klub Bars chce predovšetkým podporiť zdravý rozvoj športu u detí a podporiť zápasenie vo voľnom štýle. Klub Bars sa však aj okrem zápasenia snaží zlepšiť gymnastické a dynamické schopností u detí, čo pridáva výhodu aj v zápasení.

Ciele klubu Bars Bratislava[upraviť | upraviť zdroj]

Aj napriek tomu, že klub Bars Bratislava je veľmi mladý tím, svoje ciele a vízie má. Jednou z prvých je, aby oživil znovu zápasenie na Slovensku a povzbudil mladú generáciu začať zápasiť. Taktiež sa chcú vyzdvihnúť ako klub a pôsobiť na nejakej úrovni medzi ostatnými klubmi.

Hala klubu[upraviť | upraviť zdroj]

Klub Bars Bratislava má tréningy v Petržalke na ulici Gessayova. No už v roku 2021 dostali tréneri nápad začať realizovať projekt haly, ktorá by slúžila na tréningy nielen pre zápasenie, ale aj pre iné športy. Ako vhodným miestom sa zatiaľ berie školský dvor školy na Holičskej. Plán je však v realizácii a nevie sa ešte úplne či vznikne.[3]

Od konca roku 2022 sa však začalo trénovať hlavne na Prokofievovej. Týmto sa aj rozhodlo, že na nejaký čas je plán o novej športovej hale Bars zatiaľ pozastavený. [4]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Bratislavský kraj [online]. [Cit. 2022-11-09]. Dostupné online.
  2. ZK BARS Bratislava [online]. www.facebook.com, [cit. 2022-11-09]. Dostupné online.
  3. Potešilo by to mnohých. Pre mladých zápasníkov možno postavia na školskom dvore novú halu | Petržalka | Mestské časti | Bratislavské noviny [online]. www.bratislavskenoviny.sk, [cit. 2022-11-11]. Dostupné online.
  4. Zápasnícky klub Bars Bratislava, Prokofievova 1013/14, Bratislava - mestská časť Petržalka - finančný prehľad | FinReg.sk - finančný register [online]. www.finreg.sk, [cit. 2023-02-06]. Dostupné online.