Beat the Meat

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Beat the Meat
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Dátum vydania august 2003
Nahraný Hansen Studios (Ribe)
Žáner Heavy metal
groove metal
Dĺžka 21:25
Producent Jacob Hansen
Volbeat – chronológia
Volbeat
(2002)
Beat the Meat
(2003)

Beat the Meat je druhý demo album dánskej heavy metalovej skupiny Volbeat. Demo album bol nahraný v auguste 2003 v Hansen Studios v dánskom meste Ribe. Beat the Meat bol produkovaný Jacobom Hansenom, ktorý sa v nasledujúcich rokoch stal pravidelným producentom skupiny. Všetky texty napísal spevák Michael Poulsen, ktorý tiež zložil väčšinu hudby. Len v „Alienized“ je hudba od Poulsena a bubeníka Jona Larsena.

Všetky nahrávky boli znovu nahrané a vydané pod čiastočne odlišnými názvami na prvých dvoch štúdiových albumoch. Na debutovom albume The Strength / The Sound / The Songs sú „Pool of Booze“ ako „Pool of Booze, Booze, Booza“, „Soulweeper“, „Another Day“ ako „Another Day, Another Way“, „Danny & Lucy“ ako „Danny & Lucy (11pm)“ a „Alienized“. Skladba „Boa“ bola ako „Boa (JDM)“ publikovaná na druhom albume Rock the Rebel / Metal the Devil.[1]

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Zoznam skladieb[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Pool of Booze“ – 3:40
  2. Boa“ – 3:56
  3. Soulweeper“ – 3:42
  4. „Another Day“ – 3:05
  5. „Danny & Lucy“ – 2:57
  6. „Alienized“ – 4:05

Hodnotenie[upraviť | upraviť zdroj]

Nemecké časopisy Metal Hammer a Heavy oder was? nazývajú Beat the Meat ako demo album mesiaca. Do leta 2005 bolo predaných tisíc kópií demo albumu. [2] David Gregori z online časopisu "Metal.de" udelil „šesť záruk Škvora“ a opísal demo ako obrovské kladivo, a dúfal, že Dánsko znovu vertikálne stúpne a pristane. Gregori ohodnotil Beat the Meat 9/10 bodov. [3] Dánsky internetový časopis Power of Metal nazval skupinu Volbeat ako rozhranie medzi Elvisom Presleym a Life of Agony, ale kritizoval veľa chýb v textoch. Napriek tomu, Beat the Meat bol ohodnotený 90/100 bodov. [4]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Discogs, [cit. 2013-11-17]. Dostupné online. (english)
  2. Biografia [online]. Mascot Records, [cit. 2013-11-17]. Dostupné online. Archivované 2013-12-09 z originálu. (English)
  3. David Gregori. Volbeat - Beat The Meat [online]. Metal.de, [cit. 2013-11-17]. Dostupné online.
  4. Volbeat - Beat The Meat [online]. Power of Metal, [cit. 2013-11-17]. Dostupné online. (English)

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Beat the Meat na nemeckej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).