Sad Man's Tongue

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„Sad Man's Tongue“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelVolbeat
z albumu Rock the Rebel / Metal the Devil
Strana B „Soulweeper #2“
Vydaný 2007
Formát Singel
Nahraný október 2006
Žáner Heavy metal
rock
rockabilly[1]
Dĺžka 3:05
Skladateľ Michael Poulsen
Producent Jacob Hansen
Volbeat chronológia singlov
I Only Wanna Be With You
(2004)
Sad Man's Tongue
(2007)
The Garden's Tale
(2007)

Sad Man's Tongue“ je tretí singel dánskej heavy metalovej skupiny Volbeat. Bol vydaný v roku 2007 ako prvý singel z albumu Rock the Rebel / Metal the Devil, ktorý vyšiel vo februári toho istého roku.

Skladba je poctou Johnnymu Cashovi a len počas dvoch týždnov sa umiestnila na 20. mieste v Tjeklisten.

V rozhovore Poulsen vysvetlil, že skladba súvisí asi s päťdesiatymi rokmi minulého storočia, kedy rodičia chránili svoje deti pred všetkým. Ako príklad uviedol svoj idol Elvisa Presleyho, ktorého matka vždy vyzdvihla po škole, aby sa o neho postarala.[2] Videoklip k skladbe bol natočený tam, kde skupina naživo odohráva skladbu.

Produkcia[upraviť | upraviť zdroj]

Skladba bola nahraná v októbri 2006 v štúdiu Hansen Studios v Ribe s producentom Jacobom Hansenom. Text a hudba boli zložené spevákom a gitaristom Michaelom Poulsenom. Pri nahrávaní sa zúčastnili viacerí hosťujúci hudobníci. Rod Sinclair hral na banjo a hral gitarové sólo. Martin Pagaard Wolff hral na akustickú gitaru a Anders Pedersen na havajskú gitaru.

Počas písania Poulsen trochu improvizoval skladbu svojho idola Johnnyho CashaFolsom Prison Blues“. Niekedy je považovaná za jednu z Poulsenových coververzií, ale to bolo rýchlo zrušené, keďže tá myšlienka bola príliš banálna.[3] Namiesto toho bol výsledok Cashova skladba.[2] Skladba sa nedostala do umiestnení v rebríčkoch.

B-strana singlu obsahuje skladbu „Soulweeper #2“. Je to pokračovanie singlu „Soulweeper“ z prvého albumu. Frontman Michael Poulsen bol opakovane žiadaný od fanúšičiek, či by mohol napísať podobnú skladbu pre nový album.[2] Producent Hansen prispel sprievodným spevom pri skladbe „Soulweeper #2“.

Umiestnenie[upraviť | upraviť zdroj]

Skladba „Sad Man's Tongue“ bola dva týždne umiestená 20. mieste v Tjeklisten.[4] Singel sa nedostal do Tracklisten ani do iných zahraničných rebričkov.

Zoznam skladieb[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov skladby Dĺžka
1. „Sad Man's Tongue“   3:05
2. „Soulweeper #2“   4:02

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Volbeat - Sad Man's Tongue. Discogs. Načítané 2 / 10-2015
  2. a b c Frank Albrecht: Böse Mädchen . Rock Hard , apríl 2007, str. 40-41
  3. Sebastian Schult : "Elvis lebt!". Metal Hammer , apríl 2007, str. 72
  4. Sad Man's Tongue - Volbeat. Danskehitlister.dk. Načítané 1/10-2015

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Sad Man's Tongue na dánskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).