Diskusia:Mačka domáca

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Prskavka: Veľmi dobrá práca, tento článok ;) Mám však malé pripomienky - prosím ťa, zmeň obrázok ktorý si tam dala (hoci je milý a páči sa aj mne). Obrázok by mal byť reprezentatívne zobrazovať mačku domácu, najlepšie by bol asi celok (pozri en:Cat). Na tvojej stránke som videl niekoľko obrázkov, takže určite nájdeš lepší obrázok pre tento účel.

Ďalej by si mala k obrázkom, ktoré uploaduješ uvádzať odkiaľ sú a pod akými podmienkami je možné ich použitie. Ak si ich fotila sama, uveď to, a napíš, že je ich možné šíriť napr. pod GNU FDL alebo public domain, ako si zvolíš. Slúžia na to templates.

No a zatiaľ posledná pripomienka, napíš aj k článku zdroj, odkiaľ si čerpala. Treba si totiž overiť, že máš právo na použitie textu, a týmto to významne uľahčíš. Dúfam že moja kritika bola dostatočne konštruktívna ;) Helix84 19:52, 25 Jan 2005 (UTC)

Helix84 díky za pripomienky, obrázky sú len dočasné a keďže chcem byť aspoň trochu originálna, nechcem ich kopírovať z inojazyčných wikipédií ;-). Možno neuveríš, ale nie som v písaní článkov do wikipédie až taký nováčik :-). Zdroje k článku som ešte neuviedla, pretože na ňom ešte stále pracujem a nečerpala som z kníh, ale som sa inšpirovala na viacerých webových stránkach vrátane nemeckej a španielskej wiki. Taký úplne relevantný zdroj ale nemám. Takže ešte zvažujem, čo uvediem. Dúfam, že ti to ako vysvetlenie zatiaľ stačí. --Prskavka 20:16, 25 Jan 2005 (UTC)
Jáááj a ešte niečo: Nie, že by práve na en-wiki a de-wiki boli (práve pri mačke) uvedené zdroje... :-D --Prskavka 20:20, 25 Jan 2005 (UTC)
V pohode, len som sa ti snažil pomôcť. A mne nemusíš nič vysvetľovať, veď vieš sama, že "Ak nechcete, aby bolo to, čo ste napísali, neúprosne upravované a ďalej ľubovoľne rozširované, tak sem váš text neumiestňujte."
K tým zdrojom, bolo by ich dobré uviesť všetky, jasné že je to v poriadku, keď to urobíš na koniec, všimol som si, že na článku už niekoľko dní intenzívne pracuješ ;)
en a de: no a co? mozeme byt lepsi, nie? :)
hihi. Súhlasím s tebou a neboj, neurážam sa. Hoci pochybujem, že v najbližšej dobe by ten článok niekto "neúprosne upravoval a ľubovoľne rozširoval", keďže je tu kopec nenapísaných článkov :-D. A dík za pomoc, poraď kedykoľvek, prípadne článok doplň, ak máš v čom :-) --Prskavka 20:40, 25 Jan 2005 (UTC)
este ma napadlo, pozriem sa doma na nejake fotky kocura mojej kocky :) to je typicka tucna cierna domaca macka :) niektore su ozaj dost ql, aj ked sa mozno prave nehodia do encyklopedie, hodim ich do wikimedia.

Návody a príručky[upraviť zdroj]

Dovolím si prispieť k tomuto článku pripomienkou, že zamýšľané návody a príručky o chove mačiek nepatria bohužiaľ do Wikipédie. Ecyklopédia odpovedá na otázku Čo je to?, nie na otázku Ako to mám urobiť?. Na učebnice, návody, manuály, príručky a podobné praktické texty je vytvorený sesterský projekt Wikibooks ~ Wikiknihy. --AtonX 08:28, 28 Jan 2005 (UTC)

--AtonX presunieš to tam, či niekto kompetentný? Dorobím články potom tam. --Prskavka 10:55, 28 Jan 2005 (UTC)
Začnem s tým, potom môžeme vytvoriť interwiki link. --AtonX 11:14, 28 Jan 2005 (UTC)

Sekcia ďalšie články[upraviť zdroj]

Sekciu mi tam zatiaľ nechajte, po prepracovaní tam nebude, lebo to bude spomenuté v texte. Díííkes. --Prskavka 11:04, 28 Jan 2005 (UTC)

AtonX - nebol čas, ale pracujem na článku, neboj a dík, že si to presunul do wikibooks, doplním ostatné plánované záležitosti tam. --Prskavka 12:54, 15 Feb 2005 (UTC)

PRADENIE[upraviť zdroj]

PREČO MAČKA PRADIE???

  • Ahoj neznámy, prečítaj si kapitolku 5.2.2.1 Pradenie, tam nájdeš odpoveď na svoju otázku. --Prskavka@diskprís 15:00, 22 máj 2006 (UTC)

Externe odkazy[upraviť zdroj]

Nie je ich trochu vela? Chcelo by to radikalnu redukciu podla mojho nazoru... -- Jonesy 08:43, 29. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

  • aj u psov ich bolo veľa, poriešila som to tak, že som ich šupla na portál...mačkám som zatiaľ portál nespravila, takže sa tu ešte budú musieť trochen sušiť ;-)--Prskavka 17:17, 31. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

beznadej :-(([upraviť zdroj]

ahojte neviem či sa to hodi,alebo nehodi k teme ,ale musim si vyliať srdce,zlosť,beznádej.... som milovnik všetkeho živého a preto sa snažim pomahať zbierame po ulici to čo je hladne alebo zúbožene takto sme ziskali každeho zvieracieho člena našej rodiny.ale už dosť zažila som kocura ktoreho sme vytiahli zo šlopca s utnutou labkou,potom sme zachránili bielu mačičku,ktoru chceli puberťaci obesiť potom mala 4 mačiatka keď mali asi 5 tyždňou niekto ju odsrelil no trapili sme sa s krmenim,ale prežili a potom to začalo dve nam zaspali asi v 3 mesiacoch a prespali sa na druhy svet a treti spal a spal a naraz sa zobudil začal byť živy jedol pil atď hurá..,ale očko mal moc opuchle keď som sa na to nemohla dalej pozeraž zobrala som ho na veterinu vraj je vypichnute.zakrok sme si nemohli dovoliť utratili ho a ja kričim načo všetci trepu ako treba pomáhať zvieratam keď starostlivosť o ne je pre vetšinu ludi NEDOSTUPNA ved oni za to nemôžu všetko je extremne drahe kde su všetky organizacie???? veď ked niekto chce očkovanie ,kastraciu alebo niečo podobneho prosim treba uhradu ,ale ak niekto najde zubožene zvieratko a chce mu dať lasku a starostlivosť???? nie treba cvakať alebo nech skape!!!!!

  • ahoj, skús sa obrátiť na organizácie ako sú mackysos alebo psysos.sk oni podporujú domáce depozity tým, že preplácajú veterinárne náklady a pomáhajú nájsť nových kŕmičov pre opustené zvieratká. --Prskavka 11:40, 28. jún 2008 (UTC)[odpovedať]
    • dakujem za odpoved ale som zasa šokovana pračo nikto na veterine na toto neupozornil!!! ja to nepochopim ved ten veterinar videl ako mi je to luto mal ma upozornit NIKDY by som nedala maciatko utratit a ja sama by som sa o neho postarala.pekny den.
      • nie každý veterinár vie o všetkých organizáciách venujúcich sa záchrane zvierat. A myslím, že veľmi málo veterinárov vie, že sú organizácie, ktoré preplácajú náklady na zdrav. starostlivosť pre zachránené zvieratká v depozitoch. --Prskavka 18:21, 1. júl 2008 (UTC)[odpovedať]