Diskusia s redaktorom:Kristo~skwiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vysoke Tatry[upraviť zdroj]

Kristo, ja sice teraz nemam cas to hladat, ale Mesto Vysoke Tatry sa nevolalo za socializmu Stary Smokovec (staci sa pozriet do encyklopedii z 80-tych rokov a nakoniec si to matne pamatam aj sam). V okrese Vysoke Tatry existovali mesta Stary Smokovec, Tatranska Lomnica a pod. Mozno ide o zamenu s okresom Vysoke Tatry, ktoremu bol Stary Smokovec sidlom. To mesto naozaj vzniklo az 1999. Ale kedze som uz raz na tento problem narazil, pamatam sa, ze tam bola niaka zmena okolo 1970 alebo tak nejak, uz neviem v com. Mohol by si to vsetko niak "vyzistit"? Bronto 00:40, 22 Nov 2004 (UTC)

Vsetko presne zistim.:o) Mesta,ako si ich spomenul vsak neexistovali, vzdy to boli len osady. Okres Vysoke Tatry bol, ale v 60-tich rokoch po reorganizacii statnej spravy v SSR sa pocet okresov zredukoval a padol aj tento okres, bol vcleneny spolu s okresom Kežmarok do Popradu. Ale presne detaily zadovazim.--Kristo 21:38, 22 Nov 2004 (UTC)

Oops, samozrejme som mal na mysli obec (a mesto) Starý Smokovec plus obec Strbske Pleso plus obec Tatranska Lomnica atd., tak to bolo na 100% prinajmenšom v 80-tych rokoch...Bronto 21:45, 22 Nov 2004 (UTC)

Daj mi čas, všetko preverím. :o) --Kristo 21:47, 22 Nov 2004 (UTC)

Internet je skvelá vec. Myslel som,že sa budem musieť hrabať ešte v knihách (chce sa mi však strašne spať), tak som našiel toto: ADMINISTRATÍVNE USPORIADANIE O potrebe administratívneho riadenia chodu celej oblasti Vysokých Tatier z jedného miesta zazneli hlasy už pred II. svetovou vojnou. Opodstatnenie vzniku celku Tatranská obec uznali aj vtedajšie vládne kruhy ústami ministra pre správu Slovenska Kallaya. Až po nej sa však Národný výbor v Smokovcoch začal razantne usilovať o vznik tzv. magistrátnej obce (obec s úradom, ktorý má právomoci okresu). Uznesením Slovenskej národnej rady č. 52/1947 Zb. zo dňa 15. marca 1947 bola vytvorená obec Vysoké Tatry z častí katastrálnych území obcí Važec, Štrba, Mengusovce, Gerlachov, Veľký Slavkov, Mlynica, Nová Lesná, Štôla, Batizovce, Žakovce, Stará Lesná, Veľká Lomnica, Huncovce, Malý Slavkov, Folvarky, Kežmarok, Rakúsy a Spišská Belá. Vo februári 1948 vznikol Jednotný národný výbor Vysoké Tatry, do pôsobnosti ktorého patrili: Javorina, Ždiar, Tatranská Kotlina, Tatranská Lomnica, Smokovce, Tatranská Polianka, Vyšné Hágy, Štôla, Štrbské Pleso, Štrba. V roku 1954 bol zákonom SNR č. 3/1954 Zb. ustanovený Mestský národný výbor Vysoké Tatry so sídlom v Starom Smokovci pre celé územie Vysokých Tatier s pôsobnosťou všetkých stupňov národných výborov. Nariadením Zboru povereníkov č. 6/1954 bola obec Vysoké Tatry rozšírená s účinnosťou od 15. júna 1954 o časť Podbanského. Po územnej reorganizácii v roku 1960 sa oblasť Vysokých Tatier stala súčasťou okresu Poprad a na území už bývalej obce boli ustanovené Mestský národný výbor Starý Smokovec a miestne národné výbory Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica, Ždiar, Štôla. V roku 1964 sa vytvoril Mestský národný výbor Vysoké Tatry a v náväznosti na novú úpravu evidencie nehnuteľností boli upresnené hranice v katastrálnych územiach Starý Smokovec, Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso. Uznesením SNR z 22. septembra 1990 k návrhu vlády SR na vyhlásenie obcí Slovenskej republiky za mestá, pod položkou 20, bodom 47, bolo v okrese Poprad na území troch samostatných obcí vyhlásené mesto Starý Smokovec s 15 mestskými časťami, zoskupenými do troch katastrálnych území: Štrbské Pleso (tvorené z častí Podbanské (časť), Štrbské Pleso, Vyšné Hágy), Tatranská Lomnica (tvorená z častí Tatranská Kotlina, Kežmarské Žľaby, Tatranské Matliare, Tatranská Lomnica a Tatranská Lesná) a Starý Smokovec (tvorený z častí Dolný Smokovec, Horný Smokovec, Starý Smokovec, Nový Smokovec, Tatranské Zruby, Tatranská Polianka, Nová Polianka). Na svojom 10. zasadnutí v decembri 1998 vláda SR schválila návrh ministra vnútra SR Ladislava Pittnera a s účinnosťou od 1. januára 1999 zmenila názov mesta Starý Smokovec na Vysoké Tatry.

Je to na tejto stránke: Vysoke Tatry - história

Údaje však nemajú úplné, Štrbské Pleso je aj na časti katastra Liptovskej Kokavy a Východnej. Inak, tie obce boli tri, máš pravdu. Vznikli však ako jedno mesto, až po reorganizácii v 60-tych rokoch boli rozdelené na tri obce (totožné s rovnomennými katastrálnymi územiami) a v 1990 znovu spojené. Stránku opravím čo najskôr. Dobrú noc.--Kristo 21:59, 22 Nov 2004 (UTC)

Templates(obec, mesto,...)[upraviť zdroj]

Trocha som si to premyslel a prekopal. Pozri aj Wikipédia:Templates.

"Bočné" tabuľky v článku - to sú infoboxy. Tento termín sa používa myslím aj v en-wiki či cs-wiki. Takže pre obec, mesto, vrch, ... pripravím postupne infoboxy. Infoboxy budú parametrizovateľné, t.j. s premennými, ktoré sa pri ich použití doplnia. Tie premenné sú super vec, pred chvíľou som si to vyskúšal na Template:Pripravuje sa.

Infobox + predom pripravený obsah = FormatTemplate. Tento termín som si sám vymyslel, neviem ako by som to lepšie nazval. V de-wiki to volajú FormatVorlage. Stadiaľ ten "preklad".

FormatTemplate vytvorím pre obec, mesto, vrch, ... Všetko sa to deje v rámci projektu Wikipédia:WikiProjekt Geografia. Aby sa to ale všetko neplietlo, tak vytvorím stránky podprojektov Wikipédia:WikiProjekt Geografia (obce), Wikipédia:WikiProjekt Geografia (mestá), Wikipédia:WikiProjekt Geografia (vrchy). Tam to bude zosumarizované a aj odkaz na príslušný FormatTemplate. Ivan B. 22:15, 23 Nov 2004 (UTC)

Šablóny->Templates[upraviť zdroj]

Ahoj!

Analogická stránka už existuje. Volá sa Wikipédia:Templates. Tam som pridal aj odkazy na príslušné "FormatTemplates". Tebou navrhnutá šablóna pre mestá sa premenuje na FormatTemplate:mesto (Slovensko).

Keď si už vytvoril tú stránku Šablóny, nemusíme ju rušiť, môžeme ju presmerovať na Wikipedia:Templates. To sa robí pomocou direktívy #REDIRECT. Hneď to tam zmením. Ivan B. 22:27, 23 Nov 2004 (UTC)

Dal som teda na Šablóny #REDIRECT. Myslím, že tu je taká dohoda, že špeciálne stránky budeme označovať anglicky, aby sa ľahšie odlíšili od iných článkov. Platí to napr. pre Category, Image, Template, atď. Aj keď viem, že sa tu dá použiť aj napr. Obrázok. Ivan B. 22:33, 23 Nov 2004 (UTC)

Mám to premenované: FormatTemplate:obec (Slovensko), FormatTemplate:mesto (Slovensko) (Tvoj návrh). Samozrejme všetko to je uvedené aj v hlavnom zozname Wikipédia:Templates, v časti Šablóny článkov. Bohužiaľ neviem, ako pridať do toho článku hore automaticky obsah. Myslel som, že sa vytvorí sám zo sekcií, ale nie je tomu tak. Zišiel by sa, stránka je už dosť obsiahla. Ivan B. 22:41, 23 Nov 2004 (UTC)

Keď som si to teraz pozrel, tak sa zdá, že obsah už funguje. Nakopírujeme to na každé mesto, a postupne podopĺňame. Bude to mať jednotnú štruktúru, čo je podľa mňa výborné.--Kristo 08:35, 27 Nov 2004 (UTC)

Obsah vo Wikipedia:Templates funguje, dal som tam direktivu _FORCETOC_. Tu upravu, co si tam urobil, som vzal spat. Je treba rozlisovat medzi Infobox-om a FormatTemplate. FormatTemplate (sablona clanku) obsahuje Infobox. Zoznam FormatTemplate(s) je nizsie, v sekcii Sablony clankov. Este neexistuje Infobox pre mesta. Ten este doplnim a potom upravim FormatTemplate (sablonu clanku) pre mesta. Pozri FormatTemplate pre obce, ako to je robene. Ivan B. 11:18, 27 Nov 2004 (UTC)
Ta stranka o Poprade je inak super. Potom - ked bude hotova sablona Infoboxu pre mesta, tak sa v stranke len upravi kod (nahradi sa terajsia bocna tabulka Infobox-om s premennymi). Ivan B. 11:19, 27 Nov 2004 (UTC)

O.k., necham to na Teba. Neviem čo sa tam da ešte zmeniť, ale asi máš ucelenejšiu predstavu. Ja som si pozrel aj nemecku verziu članku napr. aj o Poprade a je to dosť podobné. Zatiaľ skúsim terajšiu šablónu pichnúť aj na Vysoké Tatry a Spišskú Starú Ves. Keď ju zmeínš, tak to poopravujem aj tam. --Kristo 13:12, 27 Nov 2004 (UTC)

Ta sablona (FormatTemplate) pre mesto, co si vytvoril, je super - ani v nej neplanujem nieco prevratne menit. Mne nejde o jej obsah, ale o jej kod. T.j. chcem len nahradit bocnu tabulku parametrizovatelnym infobox-om, tak ako som to uz spravil pri FormatTemplate obci. Preco je dobry parametrizovatelny infobox? Lebo stranka mesta potom neobsahuje formatovanie bocnej tabulky, iba jej obsah (texty). Tym padom, ked sa rozhodnes nieco zmenit, napr. farbu tabulky, jej sirku, atd. - nemusis opravovat vsetky hotove stranky miest, ale zmenis to len v sablone infoboxu. Automaticky sa to potom prejavi vo vsetkych strankach, ktore ho pouzivaju. --Ivan B. 18:43, 28 Nov 2004 (UTC)

To by bolo fajn, zjednodušilo by to skutočne množstvo práce. Z--atiaľ síce nič neplánujem dopĺňať k tým údajom, no jeden nikdy nevie, čo ho napadne o pár mesiacov.:o)Kristo 16:51, 29 Nov 2004 (UTC)

Zemepisné súradnice[upraviť zdroj]

Asi nemá význam uvádzať súradnice až na sekundy. Napríklad Poprad mú súradnice 20°15´´ - 20°21´´, o Tatrách ani nehovorím. Nie je to zbytočné? --Kristo 13:15, 27 Nov 2004 (UTC)

Uz som sa k tomu vyjadril na inej stranke, ale este dodam, ze tie sekundy su dost zauzivane. Mozno vhodnejsi by bol ten decimalny zapis, t.j. napr. 20,25578. GPS-ka a aj rozny softver (napr. OziExplorer) podporuju vacsinou oba formaty. T.j. je mozne zadavat udaje v tom ci onom tvare. --Ivan B. 18:43, 28 Nov 2004 (UTC)

O.k., nechame to vždy na tvorcu príslušnej stránky. Ak to bude účelne, nech tam sú.--Kristo 16:51, 29 Nov 2004 (UTC)

Nebolo by rozumne tie templaty na mesto zjednodusit, mne to pripada ako monster bez obsahu.--Mt7 13:21, 20 Feb 2005 (UTC)

To musíš adresovať niekomu inému, ja by som odtiaľ tiež vyhodil napríklad kód, hustotu obyvateľstva, zlúčil by som posledné dve položky, EČV by som zaradil za Okres a p. Ale nie som tu jediný a iní majú názor, že je to tam o.k. Inak ale asi mne sa to nezdá zlé, máš všetky info, čo potrebuješ vedieť. Kristo 13:34, 20 Feb 2005 (UTC)

Nove sablony (regiony, narodne parky)[upraviť zdroj]

Nove sablony su super. Aj stranky o jednotlivych regionoch, na ktorych si zacal pracovat. Mozno by som len zmenil nazov Template:Narodne Parky na Template:Narodne parky. T.j. s malym p. :-) Kedze sa jedna o spodne geograficke tabulky (tak to zacal oznacovat Atomique), pridal som ich aj do zoznamu geografickych sablon, ktory na to vytvoril. --Ivan B. 18:46, 28 Nov 2004 (UTC)

Tie mapky som pripravil v Adobe Photoshop. Okrem neho pouzivam este Gimp. Podkladom boli geograficke data, ktore som upravil a exportoval z GIS softveru (ESRI ArcView GIS). --Ivan B. 11:49, 8 Jan 2005 (UTC)

Prcitaj si prosim moj prispevok [[1]] Helix84 21:52, 29 mar 2005 (UTC)

Väčšinou sa tak aj snažím, keď však obrázok nenájdem v commons, tak ho nahrám do slovenskej wiki, čo je asi chyba. Nabudúce to už budem nahrávať do commons. ;o) Kristo 22:00, 29 mar 2005 (UTC)

Ahoj Kristo, tie obrazky, ktorych si autorom ty (Poprad, Strbske pleso atd.) by bolo dobre hodit na commons:, aby ich mohli pouzit aj na inych wiki. A u nas ich potom zmazat, lebo na obr. z lokalnych wiki maju prednost pred commons. Nemusis teraz hned, ked budem mat viac casu mozem ti s tym pomoct. --Palica 06:39, 24 apr 2005 (UTC)

Diki moc, ale teraz nemám ozaj veľa času, ale o.k., neskôr sa s tým môžme pohrať. Tiež budem radšej, ak tie obrázky budú dostupnejšie pre väčší okruh ľudí.--Kristo 06:43, 24 apr 2005 (UTC)

Dobre tesim sa na spolupracu, ak budes mat trochu casu pozri sa na tuto stranku najdes tam nastroj pre nahravanie obrazkov na commons. --Palica 09:15, 24 apr 2005 (UTC)
Pouzil si ten nastroj alebo rucne? --Palica 10:31, 1 máj 2005 (UTC)
Robil som to ručne, ale už som si ho stiahol. Ten program však nepresunie obrázky z jednej wiki do commons, však? Len z môjho počítača :o(. Škoda. Keď budem mať viac času, poprehrávam aj ostatné. Dik za pomoc.--Kristo 12:33, 1 máj 2005 (UTC)

Obrázok:Szepes.jpg etc.[upraviť zdroj]

  • Thanks Kristo about your feedback. Please let me know when you upload the maps about their location. commons: would be great; normaly only lowercase UTF-8 leters are used there and the names are in English.

Projekt Slovensko @ xx.wikipedia[upraviť zdroj]

Župy - mapa[upraviť zdroj]

Podľa mňa je layout s obrázkom vľavo, veľmi neprehľadný. Takisto, by som doporučoval najprv pár viet na začiatok = "charakteristiku" bez nadpisu a až potom obsah. Určite by to stránky sprehľadnilo... --Metju12 12:07, 8 Feb 2005 (UTC)

Je to vec názoru. Nad mapou by napísané čosi mohlo byť, stačí to však len prekopírovať z oblasti pod mapou nad ňu.

A či má byť obrázok napravo alebo nalavo, škoda diskusie, rob ako chceš. :o) Len to prosím edituj na každej z 20 stránok o župách, mal som v úmysle zachovať podobnú vyzáž týchto stránok aspoň na prvý pohľad.

Keď si však obrázok na stránke o Rábskej župe zmenšil, myslím že to celkovému dojmu tiež veľmi nepomohlo, ba skôr naopak, takže hor sa do práce a vitaj.Kristo 22:10, 8 Feb 2005 (UTC)

  • Len som si dával náhodné články a tu (Rábska župa) ma zaujala "neprehľadnosť". Zmenšiť som to nechcel. Nebudem zasahovať, lebo podľa rýchlosti tvojej reakcie vidím, že to máš pod palcom... ;o) --Metju12 06:46, 9 Feb 2005 (UTC)
    • Ako vidím Bronto sa do niečoho púšťa. --Metju12 06:51, 9 Feb 2005 (UTC)
      • Už sa do-púšťal...Bronto 19:11, 9 Feb 2005 (UTC)
        • O.k., môže byť. :o) Kristo 22:21, 9 Feb 2005 (UTC)

diakritika[upraviť zdroj]

  • Kristo, co ty mas s tou diakritikou prosim ta? Pod akym browserom ides? Vsetky nove by mali bez problemov podporovat UTF-8 (uplne automaticky bez pricinenia uzivatela). Atomique 11:54, 15 Feb 2005 (UTC)
  • Skutočne netuším, je však možné, že mi tu ešte niekde fičí Kamenicky, som geodet a niektoré ,,praveké" programi mi nejdu pod Latin 2. Skús mi však objasniť, v čom je problém? S presmerovaním z anglických stránok alebo niečo iné? Ak je to len to, skúsim si to vyhodiť z configu. Kristo 12:06, 15 Feb 2005 (UTC)
  • No ked vytvaras nove clanky, tak niektore nazvy clankov maju zlu diakritiku. Tipoval by som to mozno aj na ten problem s Kamenickymi. Ale aj tak tomu celkom nerozumiem.. Ty bezis pod DOSom alebo nejakym starym Win? A ty to vidis v poriadku alebo aj u teba sa to nezobrazi dobre? Pretoze napr. tento text co si tu prave napisal v komentari tak je uplne bezchybny. Atomique 12:13, 15 Feb 2005 (UTC)
  • Mam Windows 98, diakritiku mi dobabre len vtedy, keď tvorím odkaz z angleckej stránky na slovenskú. Vtedy musím vytvoriť aj presmerovanie. Tebe sa to problematicky zobrazuje stále vrátane textov alebo len názvy niektorých článkov, ktoré tvorím z anglickej wiki?--Kristo 12:21, 15 Feb 2005 (UTC)
  • Zmenil som nastavenia v autoexecu a configu na pôvodné, no k žiadnej zmene nedošlo, skúsil som vytvoriť presmerovanie z jednej anglickej na slovenskú stránku, no je to stále o tom istom. Tie nadpisy sa náhodou netýkajú len odkazov z anglickej verzie a sú bez textov a ďalej presmerované na korektnú verziu? Kristo 12:45, 15 Feb 2005 (UTC)
Skus pripadne nezacinat clanky tak, ze nazov napises v adressbare, ale trebars v pieskovisku vyrobis link a ked nan kliknes, vytvoris novy clanok... Mne to tusim robilo s filozofmi, ktori mali v mene š... Liso 12:50, 15 Feb 2005 (UTC)
resp. vyrob najprv zoznam zup a potom klikaj na zatial prazdne linky. Ono Ti to ponukne vytvorit novy clanok s danym menom :) Liso 12:53, 15 Feb 2005 (UTC)
  • Práveže ako úplne prvé som vytvoril Template:Slovenské regióny, kde z napísaných žúp väčšina stránku ešte nemala. Najlepšie by bolo, keby sa ešte ozval Atomique v čom je problém.

Z anglickej stránky robím vždy odkaz na existujúcu stránku, hoci len rozpísanú, no neviem či ten problém vzniká len týmto alebo aj niečím iným. Kde všade majú mnou vytvorené stránky problém s diakritikou? Kristo 12:59, 15 Feb 2005 (UTC)

nepridas sa k nam na IRC? server irc.freenode.org kanal #sk.wikipedia Helix84 22:39, 8 Mar 2005 (UTC)

Štátne vlajky a znaky[upraviť zdroj]

Ahoj, vsimol som si, že si uploadol poľskú orlicu. Nemusíš to robiť, lebo všetky znaky a vlajky sú na common. To znamená, že ak použiješ názov obrázku taký ako používajú na anglickej wiki (v tomto prípade resp. Flag of Poland 320px border1.png), tak všetko bude fungovať --Adrian 14:46, 13 mar 2005 (UTC)

Bral som to z poľskej wiki, bude to fungovať i tak? Poľsko teraz na chvíľu nechám tak, odchádzam na pár dní merať mimo, ale cez víkend ho dokončím. Kristo 17:54, 14 mar 2005 (UTC)
Podstatné je použiť rovnaké meno obrázku ako je na Commons a konkrétne pri znakoch a vlajkách sa to meno zhoduje s menom na anglickej wiki. Čiže ak robíš nejaký článok a chceš do neho pridať nejaké obrázky, je dobré ísť na Commons a skúsiť, či sa tam už podobné obrázky nenachádzajú. Ak sa nachádzajú, môžeš ich použiť bez nutnosti ich nahrávania do slovenskej wiki. Napr. keď budeš hľadať na Commons heslo Poland, nájdeš vlajky, znak a dokonca aj hymnu. --Adrian 18:17, 14 mar 2005 (UTC)

Župy a pod.[upraviť zdroj]

Ešte nemáme pokryté admin. členenie Slovenska medzi 1945/1949 - 1996 (čiže v podstate vývoj krajov)...Bronto 15:07, 19 apr 2005 (UTC)

Najvyšší čas začať na tom pracovať. Musím kdesi vytiahnuť staré atlasy a porobiť mapy vtedajších krajov ak nikde inde nezoženiem oroginály. Len mám teraz trocha menej času, keďže sa sťahujem. :o)--Kristo 18:18, 20 apr 2005 (UTC)

Foto panorama Tatry[upraviť zdroj]

(moje slovenstina neni jak to ma byt - snad je to cesky - , a nemam spravne klavesnice, ale rozumim slovensky)

Obrázok:PanoramaVT.jpg je velmi hezky, a rad bych to pouzival na wikipedia v Holandstine. Neni ale jasne podle jake licenze je publikovano. Taka 09:10, 23 apr 2005 (UTC) (nl:Gebruiker:Taka)

Kristo se stěhuje, proto je třeba mít trocha strpení :)....Bronto 14:09, 23 apr 2005 (UTC)

Nejaky ten čas si najdem, foto som urobil ja, hneď to tam doplním.--Kristo 06:14, 24 apr 2005 (UTC)

Děkuju. Taka 12:33, 24 apr 2005 (UTC)
  • Kristo, napíš prosím aj licenciu, pod akou obrázok uvoľňuješ, ak si držiteľom autorských práv. Robí sa to takto:

{{GFDL}} alebo {{public domain}} do popisnej stránky obrázka (je to podmienkou, aby tu obrázok zostal)

  • Ďalej by som ťa chcel poprosiť, aby si obrázkom dával dlhšie meno, napr. Prielom.jpg by si mal nazvať "Prielom Dunajca - záber zo Sokolice.jpg". Ľahšie sa to potom vyhľadáva.
  • No a nakoniec, obrázky ktoré sú GFDL alebo public domain uploaduj na commons:, ako vidíš majú o ne záujem aj iné wikipédie. Dúfam, že si nájdeš čas, a že nabudúce už budeš vedieť ako na to. Díky za obrázky, wikipédia ich naozaj potrebuje. Helix84 14:27, 24 apr 2005 (UTC)

Obrázky[upraviť zdroj]

Kristo, niektoré tvoje obrázky sú ohrozené, lebo sú označené {{unverified}}. Pozri sa na to. --Jano spoza mláky 13:39, 3 jún 2005 (UTC)

Resp. pozri sa na všetky svoje obrázky a pridaj im čo im chýba, t.j. väčšinou licenciu, kategóriu. helix84 13:42, 3 jún 2005 (UTC)
Az dnes som sa konecne pripojil na internet, kedze som sa prestahoval a mal som toho dost. Pozeram,ze mi toho dost uslo a trosku som vysiel z cviku, ktore obrazky su ohrozene (na slovenbskej wiki alebo na commons?)? Tie zo slovenskej popresuvam do commons a doplnim im to co ostatnym, bude to stacit? (narp. stranka Pieniny).--Kristo 16:11, 17 jún 2005 (UTC)

Kristo ospravedlňujem sa ti, nedopatrením som prepísala tvoj obrázok s názvom Kaplnka.jpg, svojou Kaplnkou.jpg. Ak mozes, uploadni tu svoju znova... Dakujem a ospravedlnujem sa. Musim si zacat davat vacsi pozor ;-) --Prskavka 15:41, 25 jún 2005 (UTC)

Ale vitaj, teba sme tu už dávno nevideli :) Prejdi si prosím svoje obrázky a kde chýbajú, pridaj im informáciu, že si autorom resp. zdroj odkiaľ ich máš a príslušnú šablónu licencie, pod ktorou je možné ich používať. Pozri si aj Wikipédia:Prípustné licencie a Wikipédia:Erby. Vďaka. helix84 15:28, 2 apríl 2006 (UTC)

Vdaka, vlani som sa ozenil, v oktobri prestahoval a odvtedy som bol bez netu. Vidim, ze tu toho riadne pribudlo, tak sa musim trosku posnazit. Licencie podoplnam.--Kristo 15:33, 2 apríl 2006 (UTC)

OK, budem sa snažiť tie tvoje medzitým nezmazať, lebo to tu riadne riedim. Všetko na Commons. Mažem erby miest bez povolenia na použitie od obce kvôli zákonu 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, § 1b Symboly obce [2]. Ak mi k tomu vieš niečo povedať, napríklad, či sa to vzťahuje na konkrétnu autorskú reprezenáciu alebo na všetky reprezentácie, bol by som ti vďačný. A gratulujem k sobášu ;) helix84 15:39, 2 apríl 2006 (UTC)

Erby som tu dal asi len Batizovce, SPišskú Starú Ves a Tary. Povolenie nemám, tak ich zmaž. Iné obrázky musím pozrieť, ale nemal by byť problém.--Kristo 15:46, 2 apríl 2006 (UTC)

Slob. kráľ. mestá[upraviť zdroj]

Dve veci z dôvodov mimo tohto článku:

  • Mohol by si mi prezradiť knihu (-y) na túto tému (ak si niake vôbec použil)?
  • Nemáš tam niekde náhodou napísaný rozdiel medzi "kráľovskými mestami" a "slobodnými kráľovskými mestami". Ono sa to to totiž raz premenovalo a ja už dávno neviem nikde nájsť, ako a čo to presne znamenalo. Bronto 02:57, 6 október 2005 (UTC)

Ak mam byt uprimny, tak pouzivam vselico, jedina kniha v slovencine, v ktorej by si cosi mohol najst, je Slobodne kralovske mesta na Slovensku v rokoch 1680-1780 od Antona Spiesza. Zvysok su kdejake publikacie roznej urovne, tykajuce sa povacsine Spiša (mojej srdovky). Mam tam mnozstvo informacii, su to vsak publikacie pisane ako vedecke prace, ku ktorym som sa dostal povacsine darom, a v ktorych nachadzam aj tieto informacie. V blizkej buducnosti mam prislubenu jednu knihu z blizkeho muzea, kde by mohlo byt o tom viac (oficialne mi ju vsak nepozicaju, takze zase nepoviem aku a odkial,az ked ju budem mat-ak vobec). Neviem ale co hladas, pokial viem v roku 1870 boli vsetky SKM zmenene na municipialne mesta a v roku 1876 sa ich pocet na Slovensku zredukoval na 4.--Kristo 19:01, 10 október 2005 (UTC)

Nie, ja som myslel začiatky: Najprv sa tie mestá volali kráľovské a až potom slobodné kráľovské. Niekde v nejakom pochybnom zdroji som raz čítal, že to premenovali ak sa dobre pamätám v roku 1410 alebo tak nejak, ale celé je to nejaké čudné a v akademických Dejinách Slovenska pre 15. storočie píšu "(slobodné) kráľovské mestá" (toto "zbožňujem" - to je ako keby tam napísali: "a tipnite si ako sa to volá" :-)) ). Ale aj pokiaľ ide o prechod na municipálne mestá, tak aj tam je to napočudovanie nejaké popletené, lebo som našiel už tri dátumy 1871 a dva ďalšie (1870 nie). Si si istý, že to bolo 1870? Bronto 20:19, 10 október 2005 (UTC)

Čo sa týka prechodu kráľovské mesto - slobodné kráľovské mesto,hľadám hľadám hľadám, ale som asi v tej istej pozícii ako Ty. Včera som v kníhkupectve objavil knihu Dejiny Bratislavy opäť od Antona Špiesza. Je to množstvo podrobných infošiek o histórii Blavy (sám autor aj v knihe SKM na Slovensku ako svoj zdroj uvádza knihy Dejiny Bratislavy, D. Bardejova, etc.). Samotný prechod však nikde nie je spomenutý. V múzeu som nakoniec nijak nepochodil, pretože tam žiadna ucelená kniha o tejto problematike nie je, ale zase len o každom jednom konkrétnom meste. Myslím ale, že keď kráľ Belo IV. začal v 13. storočí udeľovať prvé mestské privilégiá, mestá boli ešte nazývané kráľovskými. V tom čase totiž ešte aj komitáty boli kráľovské. Až neskôr po zmene komitátov na zemianske či šľachtické stolice dochádza aj k zmene v postavení miest: vznikajú slobodné kráľovské mestá, zemianske mestá, poddanské mestečká či dediny, ktoré prestávajú byť vlastníctvom panovníka. Takže na 13./14. storočie sa môžme s čistým srdcom pozerať ako na obdobie vzniku slobodných kráľovských miest na rozdiel od minulosti, kedy z titulu názvu kráľovské mesto bolo možné ešte odvodzovať jeho akúsi poddanskú závislosť od panovníka. :o)

Za rok 1870 ruku do ohňa nedám, našiel som ho len v jednom zdroji.--Kristo 19:40, 13 október 2005 (UTC)

Ak Ťa to zaujíma a máš možnosť sa k tomu dostať, roku 1871 bol prijatý zákon XVIII/1871 o obecnej samospráve, ktorým asi boli zrušené SKM (neviem bohužiaľ maďarsky), takže mnou uvedený rok 1870 je pravdepodobne chybný.--Kristo 19:57, 13 október 2005 (UTC)
Mne sa niečo marí, že neboli zrušené všetky naraz, ale už sa nepamätám, kde som to čítal... A čo by pomohlo, keď rozumiem po maďarsky? Bronto 20:04, 13 október 2005 (UTC)

Máš pravdu, v roku 1871 sa všetky stali municipiálnymi mestami a roku 1876 z nich ostali na Slovensku len štyri (ale neviem či si myslel práve toto). Čo sa týka maďarčiny, možno by sa Ti podarilo nájsť ten zákon niekde v maďarských knižniciach či na nete.--Kristo 20:11, 13 október 2005 (UTC)

No tak kvôli tomu do Budapešti nepôjdem :))) Bronto 20:21, 13 október 2005 (UTC)

Erb Liptova a ďalšie obrázky[upraviť zdroj]

Ahoj! K obrázku Liptoverb.gif, Liptovmapa.jpg nemáš uvedený zdroj a licenciu, prosím o doplnenie, inak bude 7 dní po tomto oznámení - bohužiaľ - zmazaný. --Rádiológ 11:03, 30 apríl 2006 (UTC)

Pracujem na všetkých erboch uhorských stolíc, žiaľ ešte sa mi neozvali dotyční vlastníci autorských práv, no dúfam, že sa to čoskoro zmení. Inak ich nakreslím sám, hoci týmto zabíjať čas zrovna nemám chuť. :o) --Kristo 19:32, 30 apríl 2006 (UTC)

Mimochodom - pre všetky mapy žúp: {{Zlý JPEG}} helix84 03:54, 6 máj 2006 (UTC)

Problém so zdrojom obrázka Obrázok:Hvezdaren.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Obrázok:Hvezdaren.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. helix84 03:52, 6 máj 2006 (UTC)

Obrázok môžeš zmazať, už je davno v commons (Obrázok:Observatory Skalnate pleso.jpg). Dokonca som uz kohosi z adminov ziadal o jeho zmazanie.--Kristo 05:10, 6 máj 2006 (UTC)
Označené, vybavené. Vďaka!! --Rádiológ 07:18, 6 máj 2006 (UTC)

Všetky môžeš zmazať, na príslušných stránkach sú už odkazy na commons, kde tieto obrázky majú všetko potrebné.--Kristo 20:54, 7 máj 2006 (UTC)

Obrázok:Templari.gif helix84 09:30, 16 máj 2006 (UTC) Obrázok:Vojvodstva.png: Uveď prosím plný link na stránku, kde je obrázok použitý, aby sa dala overiť licencia. Šablónu licencie si použil čudnú - JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) ?! Možno si mal na mysli commons:template:attribution? helix84 10:15, 16 máj 2006 (UTC)

Frère Jacques[upraviť zdroj]

Cześć, Kristián! Jestem z Polski i zajmuję się historią piosenki Panie Janie. Czy możesz mi napisać tekst tej piosenki w języku słowackim? Mam też dwa teksty w języku czeskim. Oba są z internetu, ze stron niemieckich. Poprawiłam błędy, ale nie wiem, który z nich jest naprawdę śpiewany w Czechach. Czy możesz mi napisać? Z góry dziękuję. Pozdrowienia - Fringo 5-09-06

Cześć. I am sorry but I don´t know any slovak version of this song. --Kristo 08:32, 24 september 2006 (UTC)

Szkoda! A może mógłbyś mnie skontaktować z kimś, kto zna różne piosenki (na przykład nauczyciel, ktoś, kto ma dzieci...)? Pozdrowienia - Fringo 5-10-06

Infoboxy obcí[upraviť zdroj]

Ahoj Kristo, máme to jedného iniciatívneho redaktora, ktorý sa pustil do robotického vypĺňania infoboxov obcí. Radi by sme pridali aj geografické súradnice, v Diskusia k šablóne:Infobox Slovenská obec si spomínal, že ich máš. Nahraj príslušné súbory prosím na Wikipédiu (dajú sa nahrávať súbory do asi 20 MB) a napíš prosím aj príslušné postupy, ako vytváraš obrázky a ktoré programy pritom používaš. Skúsil by som sa pozrieť aj na to. Tiež ak poznáš rovnice na mapovanie tých JTSK súradníc na WGS. helix84 14:26, 8 október 2006 (UTC)

Asi si ma zle pochopil, mam cele Slovensko v suradniciach JTSK. Rovnako tiez program na konverziu JTSK do WGS84, tento je vsak chraneny hardverovym klucom, takze poskytnut Ti ho nemozem. Mam ale program, freeware, ktory konverguje WGS84 na JTSK s presnostou na dm. Ten Ti poslat mozem. Software, ktory by vsak vyplul suradnice stredov vsetkych katastralnych uzemi Slovenska ani nie je. Samotne obce predsa nemaju zadefinovane nijakym VZN svoje stredy, takze toto je nemozne a zatial ani neexistuje urad (aspon podla mojich vedomosti), ktory by tieto informacie zbieral. Takze neostava nic ine, len tieto suradnice bud odpisovat z prislusnych map a konvertovat, alebo pod tuto digitalnu mapu si podsvietit ortofotomapy, ktore tiez mam, ale opat chranene autorskym kodom. Z nich by si si opat musel ale tieto suradnice odkliknut. Mozno tymi stredmi obci boli kostolne veze na namestiach, kedze tie su zvycajne evidovane na Spravach katastrov ako trigonometricke body, casto aj s vyskou, tie mam tiez z celeho Slovenska v txt formate roztriedene po triangulacnych listoch. Ale bola by to piplacka, na ktoru ja teraz nemam cas.

Takze ak Ti pomoze tento program, tak Ti ho poslem. Dgn file si mozes pozriet aj v demo programe od Bentley, myslim ze sa vola Bentley View. Je to riadne odlahcena verzia Microstation.--Kristo 17:30, 8 október 2006 (UTC)

Funkcie pre konverziu som si už našiel [3]. V geodézii sa nevyznám, takže som nevedel, že obce nie sú vo všeobecnosti definované súradnicami (trebárs ako stredy). Využitie znalosti týchto súradníc je v tom, že sa dá odkazovať na online mapy. Pozri template:Geo.
Tento semester budem robiť na katedre dopravných spojov jeden projekt, takže budem mať k dispozícii mapu cestnej a železničnej siete Slovenska, v akom formáte, to zistím tento týždeň. Myslíš, že by sa z toho dalo niečo využiť?
Ak máš nejaký návrh, čo by sa dalo z oblasti kartografie na Wikipédii využiť, len nemáš čas to spraviť, daj vedieť, skúsim pomocť. Bolo by škoda nevyužiť tvoje zdroje. helix84 17:46, 8 október 2006 (UTC)
Aha, ešte jedna praktická vec k obciam - chýba nám zoznam, v ktorom regióne sa obec nachádza. Nemáš taký? Nie som si istý, ale asi nemáme ani zoznam, v ktorom okrese a kraji sa nachádza. helix84 17:49, 8 október 2006 (UTC)

Mimo témy: tu niekto potrebuje pomoc: Wikipédia:Krčma/Rôzne#A_little_help_needed. helix84 17:58, 8 október 2006 (UTC)

  • Tak najprv, Bentley View najdes tu. Ked budes mat Bentley View, mozem Ti poslat ten subor, v ktorom mam vsetky Slovenske katastralne uzemia resp. ich hranice. Su to vsak len ich hranice, nie stredy ci nebodaj intravilan, neviem ci Ti to teda pomoze. Vzdy len zdigitalizovane hranice podla map v mierke 1:50000 a pomenovanie. Stredy vsak pravdepodobne nikde nie su evidovane. Pomocou mozu byt kostoly, ktore su zaroven trigonometrickymi bodmi. Obce, ktore ich vsak nemaju (napriklad i k.u. Popraad), vsak treba riesit inak. Ak by sme uvadzali suradnice na minuty, nie je problem avsak pri uvadzani na sekundy, co odpoveda cca 30metrom, to problem je.
  • Na zozname priebežne pracujem, ked si napriklad pozries Mestá a obce regiónu Spiš. Názov je však dlhý, nevhodný, treba to zmeniť (najskôr asi Obce Spišskej župy, atď. podľa príslušnej župy napríklad). Robim ho vsak rucne a to nasledovne: mam tu dgn mapu celeho Slovenska, podsvietim si raster zo stranky http://lazarus.elte.hu/hun/maps/1910/szepes.jpg a stransformujem ho na JTSK (Na tejto stranke su tiez mapove listy topografickych map pokryvajuce takmer cele Uhorsko aj so zupnymi hranicami v mierke 1:200000, pozri tu. Mam tiez zoznam vsetkych uhorskych obci, (pozri tu), kde si pri nezrovnalostiach ci nejasnostiach kontrolujem udaje.
  • Hranice regiónov sa v niektorych castiach ani nedaju presne definovat, preto by som najprv najradsej dokoncil zoznamy obci podla povodnych zup a az potom sa zacal venovat regionom. Podla VKU vsak mame napriklad region Spis (SN, LE a GL), Tatry (PP, KK) a Zamagurie (zapad SL a sever KK). Suhlasim vsak s predsedom Spišského dejepisného spolku doc. PhDr. Ivanom Chalupeckým, ze Spiš je len jeden a je uplny nezmysel vytvarat tieto psuedoregióny. Rovnako je to i v prípade Poiplie=Hont, Dolné Pohronie=Tekov, Pohronie=Zvolen, Kosice a okolie=Abov ci nebodal Ľubovniansko, Popradsko a iné hrôzy. V takých prípadoch je vytvoriť zoznam obcí ťažké, nakoľko niektoré sa môžu považovať za súčasť jedného regiónu a naopak. Prípustné sú maximálne Podunajsko, Nitra (Ponitre), Záhorie, Trnava a okolie a podobne, kde sa na pôvodné župy odvolávať veľmi nedá pre ich nepraktický tvar či polohu z veľkej časti v Maďarsku. Keďže nejaký priamo schválený a štátnou inštitúciou registrovaný zoznam regiónov neexistuje, je to len na nás. Hranice žúp podľa katastrálnych hraníc mám nakreslené v JTSK v digitálnej forme, urobil som to ešte pri tvorbe máp jednotlivých žúp na Slovensku (vo formáte dgn), čas zaberá len následná kontrola údajov s podkladmi.Určite sa teda dajú dokončiť zoznamy obcí jednotlivých žúp, to spravím i sám. Ten zoznam je vlastne už spolovice hotový. Na definícii regiónov sa však musíme dohodnúť, aspoň teda tí, ktorých to zaujíma.--Kristo 05:05, 10. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Keď sa to tak vezme, za zoznam obcí okresov môžme pokladať jednotlivé šablóny okresov. Pri krajoch to už nemá význam, bolo by to veľmi rozsiahle. Iba ak sa raz konečne zmení územnosprávne členenie. :o) --Kristo 05:05, 10. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Ešte jedna vec, skúsil si sa pozrieť na Geoportál? Ak by sa v infoboxoch obcí uvádzali sférické súradnice s presnosťou len na minúty prípadne desiatky sekúnd, skutočne by stačilo odpisovať súradnice z tohto portálu. Prípadne možno požiadať ich o poskytnutie súradníc, aj keď silne pochybujem o tom, že ich niekde špeciálne evidujú.--Kristo 18:01, 11. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Napisal som im, tak uvidime.--Kristo 18:14, 11. október 2006 (UTC)[odpovedať]
Vďaka. helix84 18:28, 11. október 2006 (UTC)[odpovedať]
GKU sa zatial neozvalo (asi kvoli vikendu :o) ), ale nasiel som cosi ine: Binoculars.com Su tam kompletne vsetky obce Slovenska a celeho sveta. Presnost je na 0.001 stupna, co je 3,6 uhlovej sekundy, cca 100 metrov. Aj ked sa GKU neozve, som si isty, ze to postacuje. --Kristo 17:39, 15. október 2006 (UTC)[odpovedať]

GKU sa mi neozvalo, na stredy obci sa vsak odvolava MF SR pri vypocte prostriedkov pridelenych obciam na skolstvo podla stredov obci. Na zaklade info zakona som ich poziadal o zaslanie suborov so stredmi obci. Odkazali ma na Statisticky urad, tak som zvedavy, ci mi ho konecne zaslu oni. Statne urady su jednoducho skvele. --Kristo 19:51, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Po niekoľko mesačnej tortúre som sa prepracoval k tomuto výsledku: ŠÚ SR tieto informácie nemá, má len nadmorské výšky stredov obcí, ktoré mu poskytol Geografický ústav SAV. Na štatistické informácie sa však nevzťahujú ustanovenia zákona o slobodnom prístupe k informáciám, takže ich poskytnutie je spoplatňované. Dnes sa mi konečne ozvali z GKÚ aj s predbežnou faktúrou na 6400 Sk. Napriek tomu, že mám Wikipédiu veľmi rád, toľko peňazí za to ani nedám a keďže sú chránené copyrightom, ani by ich tu nebolo možné nahrať. Takže jedine tá vyššie spomenutá stránka.--Kristo 16:15, 5. február 2007 (UTC)[odpovedať]

Problém so zdrojom obrázka Image:Lucky.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Lucky.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. AtonX 16:23, 21. november 2006 (UTC)[odpovedať]

panorama tater[upraviť zdroj]

Doufam, ze nevadi, kdyz budu psat cesky. Pokusil jsem se k tvemu obrazku

doplnit par popisku a ulozit na ceskou wiki. Je to tady cs:Image:Panorama High Tatras from Poprad descriptions.jpg. Prosimte se na to podivej, jestli jsem to nepopletl nebo jestli neni vhodne pridat jeste nejaky vyznamny kopec. (Jx) --147.230.151.146 17:26, 8. január 2007 (UTC)[odpovedať]

Bez problémov, len tam uveď prosím Ťa autora fotografie. :o) Na commons som už dal stovky fotografií, všetky boli zatiaľ bez nejakých obmedzení, pri nových to už zmením, ale staré ponechám tak ako sú.--Kristo 18:01, 8. január 2007 (UTC)[odpovedať]

Problém so zdrojom alebo licenciou obrázka Image:Jer20b.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Jer20b.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Bubamara …✉ 06:14, 25. júl 2007 (UTC)[odpovedať]

Problém so zdrojom alebo licenciou obrázka Image:Efta logo.png[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Efta logo.png. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Bubamara …✉ 06:50, 25. júl 2007 (UTC)[odpovedať]

Zaradil som perfektný článok Poľsko na denomináciu, keďže sa zdáš byť najintenzívnejším prispievateľom, informujem ťa podľa pravidiel. Dúfam, že chápeš dôvody na denomináciu, aj keď na perfektný článok si ho nenominoval ty. Ak by si mal záujem o jeho udržaní medzi najlepšími, si vítaný ho rozšírit v reviznej lehote. Vďaka.--Of 20:39, 25. august 2009 (UTC)[odpovedať]

Scitanie ludu z roku 1910[upraviť zdroj]

Ahoj, ako hovori klasik: Also, everytime someone uses 1910 consensus as reference to his claim, god kills a kitten. http://books.google.sk/books?id=jrC1HFgjJxsC&pg=PA272&dq=census+1910+hungary+manipulated&hl=en&ei=h_FdTu2XKcKo8QPkusmbAw&sa=X&oi=book_result&ct=result&sqi=2&redir_esc=y#v=onepage&q=census%201910%20hungary%20manipulated&f=false Toto zmanipulovane scitanie ludu neposkytuje ziadne realne udaje.--Wookie (diskusia) 12:44, 28. jún 2012 (UTC)[odpovedať]

Určite máš pravdu a sám som si tohto vedomý, na druhej strane aspoň poskytne obraz o tom, ako bolo toto sčítanie zmanipulované a najlepším dôkazom je priam astronomický nárast Maďarov v krajoch, ktoré boli predtým čisto nemaďarské.--Kristo (diskusia) 12:51, 28. jún 2012 (UTC) Ešte doplnenie: Práve z toho dôvodu som tam dal aj údaje z roku 1880, ktoré je považované za jedno z viac menej slobodných sčítaní, kedy ešte nebol vyvýjaný taký brutálny maďarizačný nátlak na nemaďarské národy Uhorska. --Kristo (diskusia) 12:53, 28. jún 2012 (UTC)[odpovedať]

Este jedna poznamka...cast demografia by mala byt usporiadana chronologicky od najstarsieho scitania po najnovsie. Teraz je to naopak.--Wookie (diskusia) 13:01, 28. jún 2012 (UTC)[odpovedať]

Mas to tam.--Kristo (diskusia) 13:08, 28. jún 2012 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Kristo.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:00, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Kristo~skwiki

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 13:37, 23. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Zdá sa mi, že o http://sk.wikipedia.org/wiki/Herodes_Ve%C4%BEk%C3%BD (Herodes Veľký) sú na stránke nepresné informácie. Píše sa "vytlačili Antipatera z Izraela", hoci pár riadkov predtým bol otrávený. Ak zomrel 4 roky pred n. l., ako mohol vyvraždiť novorodencov po roku 0, keď sa narodil Kristus?

Your account will be renamed[upraviť zdroj]

08:23, 20. marec 2015 (UTC)

11:07, 19. apríl 2015 (UTC)

WikiOnTheRoad: Levoča[upraviť zdroj]

Ahoj,

spolu s Jetamom2 cestujeme po Slovensku v rámci projektu WikiOnTheRoad. V auguste 18. a 19. sa v Levoči uskutoční prvý zo série plánovaných WikiEditov tohto projektu. Ten sa zameriava na tvorbu článkov o rôznych menej známych regiónoch alebo menších mestách Slovenska. Chceme aby v rámci tohto projektu písali o svojom meste, kraji a regióne ľudia, ktorí v ňom žijú a región, mesto či kraj, dobre poznajú. Tento projekt si zároveň kladie za cieľ pomôcť skvalitniť prácu redaktorov, ktorí sa Wikipédii venujú a zároveň získať nových, ktorí by vo Wikipédii a ďalších Wikiprojektoch mohli nájsť záľubu.

Naša prvá zastávka bude Levoča a postupne budeme navštevovať ďalšie mestá na Slovensku. Chceme Ťa na túto udalosť pozvať. Samozrejme strava a prípadné cestovné náklady Ti môžeme spätne preplatiť.

Projektová stránka: https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:WikiOnTheRoad Prvá zastávka: https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:WikiOnTheRoad/Levo%C4%8Da Facebook udalosť: https://www.facebook.com/events/2081292628855193/

Na záver Ťa chcem poprosiť, zdieľaj informácie o tomto projekte medzi svojimi známymi a priateľmi, rodinou a kolegami z redaktorskej komunity, aby sa o projekte dozvedelo čo najviac ľudí.

Ďakujem.

Akdar (diskusia) 14:30, 26. júl 2018 (UTC)[odpovedať]