Diskusia s redaktorom:Palica/Archív (Jan 2005 - Jun 2005)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ľudské telo[upraviť zdroj]

  • Zdravím. Kľudne začni, kde len chceš. Vyber si napríklad nejakú sústavu a popridávaj hlavné "kostrové" články. Neskôr začneme rovetvovať. Alebo napíš aj niečo podrobné o niečom nepodstatnom, ak chceš. Spomínal si nejaké kosti a fotky. Fotky bude najlepšie ak pridáš do Wikimedia Commons, pod anglickým názvom, aby to mohli využiť všetci zahraničiari. Ja teraz stále pomedzi pacientov dokončujem šablóny, keď s tým skončím, budem pracovať na zuboch a tráviacej sústave. Teším sa na tvoje články --Metju12 08:46, 25 Feb 2005 (UTC)
    • Tie obrázky sú veľmi dobré, také pekné som vôbec neočakával. Foť! Foť! Foť! Foť všetko, čo sa pohne ... Ak by som ťa mohol poprosiť, obrázky lebky a sánky, kvôli zubárskym záležitostiam. Ďakujem. --Metju12 12:03, 25 Feb 2005 (UTC)

Veľvyslanec[upraviť zdroj]

A vieš vôbec, čo to je a obnáša? Lebo ja nie a preto ani nie som schopný zaujať akékoľvek stanovisko...Bronto 21:43, 25 Feb 2005 (UTC)

  • Rozprával som sa o tom s Mormegilom - česká wiki, takže trochu viem, ale uvidíme. Palica 21:48, 25 Feb 2005 (UTC)
    • Tak nás trocha zasväť...Bronto 21:56, 25 Feb 2005 (UTC)
      • Citujem z mailu:
Pavol Cupka napsal(a):
> slovenska wiki nema svojho ambasadora a tak ak mas nejake poznatky
> ohladom prace a povinnosti tak bud taky dobry a podel sa so mnou rad
> by som slov. wiki nejako pomohol
Ahoj.
Nijak se nestresuj, není v tom nic náročného. Pokud jsi schopen domluvit
se anglicky, tak prostě na slovenské Wikipedii založ stránku třeba podle
vzoru http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie%3AVelvyslanectv%C3%AD,
přidej na ni odkaz na stránku
http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Embassy a uveď se tam jako
velvyslanec. Pokud někdo bude potřebovat navázat spojení s někým ze
slovenské Wikipedie, na té stránce se ozve a od velvyslance se očekává,
že (pokud to dříve neudělá někdo jiný) poradí, odpoví, pomůže apod. Po
pravdě řečeno se tenhle způsob na české Wikipedii ani moc nevyužívá,
většina cizích žádostí stejně jde na stránku Pod lípou. Dokonce bych
řekl, že jako "velvyslanec" nemám žádnou dodatečnou práci, ta funkce je
spíše "pro jistotu", kdyby někdo absolutně netušil, koho má kontaktovat.

Co se týče dalších záležitostí -- pokud jsi schopen a ochoten sledovat
některé mailové konference o Wikipedii (viz
http://meta.wikimedia.org/wiki/Mailing_list), dozvíš se tam občas nějaké
užitečné informace o tom, co se děje, co se chystá apod.

Prostě -- neváhej a jdi do toho -- [[Be bold]] -- není to nijak náročná
funkce.

S pozdravem,
--
Petr Kadlec <mormegil@centrum.cz>
ICQ #68196926, http://mormegil.wz.cz/

      • Myslim, ze to chce tiez sledovat nejakych par stranok na meta-wiki a keby sa cosi sustlo, dat nam sem vediet... :) Liso 08:30, 26 Feb 2005 (UTC)
        • Liso, mohol by som dostat nejaku stranku, kde vas teda budem informovat o tom co sa deje. Hodilo by sa Aktuality/Čo sa deje alebo Portál komunity/Čo sa deje? Palica 10:21, 26 Feb 2005 (UTC)
          • Ja by som to rad videl v aktualitach, ale krcma je tiez dobra vec... Kludne si vyrob nejaku stranku, ved da sa to kedykolvek presunut... Ale ked uz tam nieco das, hodilo by sa podla mna vzdy na to upozornit v krcme... Liso 12:21, 26 Feb 2005 (UTC)

Rýchly index[upraviť zdroj]

Samozrejme že dobré, len večný problém: mená sú zoradené podľa krstného mena...Bronto 01:14, 27 Feb 2005 (UTC)

  • Na to upozornuju aj na angl. stranke, ze treba hladat John Smith teda (Jo) a nie (Sm). Len sa chcem opytat, ci to mam urobit takto pre vsetky pismena aj pre ti aáä, oóô ... alebo stacia zakladne pismena. --Palica 08:25, 27 Feb 2005 (UTC)

Ahoj, mail som dostal, ozval som sa ti na ICQ. --AtonX 13:05, 1 Mar 2005 (UTC)

Maybe you'd like to add the newly created Ossetic Wikipedia to your first page, since it has already more than 100 articles. It's address is http://os.wikipedia.org

Done, please check the spelling. --Palica 12:05, 11 Mar 2005 (UTC)

Category TOC[upraviť zdroj]

Prosím Ta, pozri sa na príspevok od Gangleriho na mojej disk. stránke. Ako vždy pri Ganglerovi musím hádať, o čo presne ide. Prepokladám, že ten CategoryTOC má byť register kategórií ...Každopádne to nič nerobí, tak neviem, čo mám odpovedať...Bronto 21:04, 10 Mar 2005 (UTC)

Uz viem ako to funguje. Pozri napr. http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Physics a tam klikaj na pismenka listuje to potom kategorie od toho pismena. --Palica 21:21, 10 Mar 2005 (UTC)
Práve som to vyskúšal, funguje to...Celkom dobrá vec, len komu sa to bude chcieť to teraz všade dopísať...Bronto 01:00, 11 Mar 2005 (UTC)
Navrhujem teraz popracovat na kategorizacii a potom sa to tam postupne popridava, ako sa bude robit nova struktura. --Palica 12:04, 11 Mar 2005 (UTC)

Smerodajná odchýlka[upraviť zdroj]

Ahoj,

na stráne Wikipédia:Žiadané články si odpovedal na otázku ohľadom vzorca na výpočet smerodajnej odchýlky. Ja si myslím, že ten vzorec, ktorý si uviedol, nie je správny. Podľa mňa by v zátvorke namiesto x1 malo byť xi a v menovateli zlomku namiesto N-1 by malo byť iba N. MisoH

Cau MisoH, dakujem za upozornenie, opravil som to. Snad je to teraz dobre. Inac "feel free to edit it yourself".

Template Aktuality[upraviť zdroj]

Moje pokusy: Pou6itie parametra "February 2005{{{1}}}"

  • {{Current events box| in Canada}} - zobrazí v kalendári napríklad "February_2005_in_Canada"
  • {{Current events box|1=in Canada}} - zobrazí v kalendári napríklad "February_2005in_Canada"
  • {{Current events box|1= in Canada}} - zobrazí v kalendári napríklad "February_2005in_Canada"

Vyzerá to tak, že keď zadáš parameter bez mena (1. riadok), zoberie ako parameter podľa poradia (1,2,...) všetko medzi dvoma ||. A ak zadáš aj meno parametra, tak wiki ignoruje medzery. --Adrian 21:17, 15 mar 2005 (UTC)

Dakujem, pozriem sa na to. --Palica 12:52, 16 mar 2005 (UTC)

  • Halló Palica! Thanks for your message and the promised help.
  • There are some items you could do for the improuvement of GlobalWPSearch and the interlanguage links:
  • a) I suggested to de:Benutzer:Aka to implement the most common transcription roles for non UTF-8, for the Latin-1 Wikipedias: en:, da:, nl:, sv: etc.
  • What I suggested is to make a transliteration as follows:
ă â î ş ţ Ă Â Î Ş Ţ
a a i s t A A I S T
  • Could you please specify here the complete transliteration for the slovakian alphabet?
Here you go:
á ä é í ó ô ý ú č ď ĺ ľ ň ŕ š ť ž
a a e i o o y u c d l l n r s t z


Á Ä É Í Ó Ý Ú Č Ď Ĺ Ľ Ň Ŕ Š Ť Ž
A A E I O Y U C D L L N R S T Z
  • b) If you have time and colleagues to search titles related to Slovakia with the multiline version of GlobalWPSearch (10 titles at a time) you will find for about 25% of titles articles in other languages which are not linked to any other languages. If we find enough people for all Wikipedias (with latin alphabet) we could split the tasks. Best regards Gangleri | Di | D 17:38, 15 apr 2005 (UTC)
P.S. b) makes only sense / makes more sense if the requested functionality from a) is implemented. Else you have verify "most" titles twice. Regards Gangleri | Di | D 17:50, 15 apr 2005 (UTC)
  • Thanks Palica for the templates and the transliteration table. It looks great! Best regards Gangleri | Di | D 17:54, 16 apr 2005 (UTC)
I updated commons:User:Gangleri/sandbox/transliterations. Regards Gangleri | Di | D 08:33, 18 apr 2005 (UTC)

How can I send to you the warnfiles? pt:user:e2m

I have sent you the mail. pt:user:e2m
I have sent you mail again. pt:user:e2m

interwiki BOT[upraviť zdroj]

Ahoj,

len tak pre zaujimavost, ako funguje ten BOT? Co musis robit ty?

--Ondrejk 23:38, 15 apr 2005 (UTC)

Ahoj, bot si sam stahuje stranky z inojazycnych wiki a vyhladava ostatne interwiki odkazy, user input je nutny iba v pripade, ze to najde na roznych strankach odkazy na rozne wiki, napr. niektore wiki odkazuju na New York ako New York City a niektore ako New York (štát).
Alebo teraz Členitonosoblížne na da.wiki majú da:Halvabe-underordenen (Strepsirrhini) alebo da:Halvabe, na nl.wiki sa niektore stranky odkazuju ako nl:Primates (co je zle) a niektore na nl:Halfaap co je dobre. Takze tak, viac info o bote najdes na meta. --Palica 06:54, 16 apr 2005 (UTC)
  • Zdravím ťa Palica. Vieš o tom, že ten BOT vymazáva pri kategóriách to, čo Atomique nazýva triedenie? Práve som si dosť zamakal pri slovenských katolíckych biskupoch, aby som to dostal naspäť, ale zistil som, že to vlastne vymazalo asi všade, kde to vyhodilo "Články bez interwiki". Asi by s tým bolo treba niečo urobiť. --Jano spoza mláky 04:31, 8 máj 2005 (UTC)
Ajajaj, to som samozrejme netusil. Skusal som to na par clankoch, ale zdalo sa mi, ze sa chova korektne. Idem nieco vyskusat a dam vam vsetkym vediet. Zatial sa vam aspon takto velmi ospravedlnujem. --Palica 08:17, 8 máj 2005 (UTC)
    • To je v pohode Palica, chyby robime vsetci, ale chcel by som ta len poprosit, ked teraz naspat pridavas tie mena, tak ich pis bez diakritiky, pretoze MediaWiki pokial viem stale este nezvlada ine nez anglicke triedenie a moj osobny odhad je, ze este asi ani dlho zvladat nebude. A lahsie sa hladaju veci ak napriklad S bez makcena a S s makcenom su navzajom pomiesane, nez ked je pismeno s makcenom niekde uplne inde na konci abecedy kde by ho nikto necakal. Dik.
Atomique 17:57, 9 máj 2005 (UTC)
      • Este k tomu triedeniu. Pytal si sa, ci uplne bez diakritiky. Na toto ti odpoviem lahkou a tazkou odpovedou ;) Najjednoduchsia cesta je jednoducho vynechat vsetky diakriticke znamienka, cize napisat to uplne bez diakritiky. Druha zlozitejsia odpoved je - pouzitie zdraveho sedliackeho rozumu a usudku.. :) Totiz to triedenie prebieha v ASCII alebo presnejsie v Unicode hodnotach znakov a niekedy sa daju pouzit finty ako napr. ked napises Cz a da sa ti to vramci C uplne nakoniec alebo dalsia finta, ktoru pouzivame pri rokoch pred Kr. kde je na zaciatku minus (ktore ma ASCII hodnotu mensiu nez ktorekolvek cislo a teda sa triedi pred nim) a za nim nasleduje obratene cislo, napr. -98 namiesto 2 pred Kr. toto ma tu vyhodu, ze 3 pred Kr. bude -97 a -97 je mensie ako -98 a rok 3 pred Kr. sa objavi pred rokom 2 pred Kr. aj ked 3 je vacsie cislo.. Proste to som teraz odbocil, len chcem poukazat na to, ze to zalezi pripad od pripadu. To triedenie same o sebe je velmi primitivny algoritmus (zatial).
Atomique 19:07, 9 máj 2005 (UTC)

Wikimania PR[upraviť zdroj]

Hello, I'm contacting you as you are listed as the ambassador for your Wikipedia!

It would be nice if also your Wikipedia could place the Wikimania PR banner on MediaWiki:Sitenotice. The text which should be used (translated into your language) is:

[[Image:Wikimania-468x60-en.png|100px]] The first '''[http://www.wikimania.org International Wikimedia Conference]''' will take place in [[Frankfurt]] [[August 4|4.]]-[[August 8|8 August]]!

The text should be kept until August.

Greetings, 83.109.148.29 19:08, 16 máj 2005 (UTC)

triedenie kategorii[upraviť zdroj]

Pre triedenie kategorii nepouzivaj diakritiku lebo to nebude usporiadane podla abecedy

namiesto:

[[Kategória:Narodenia v 1722|Ábel, František Xaver]]

pouzi

[[Kategória:Narodenia v 1722|Abel, Frantisek Xaver]]

--Maros 10:48, 20 máj 2005 (UTC)

  • Este jedna vec Palica :) Ked pridavas tie Narodenia alebo Umrtia, skus tieto kategorie prosim ta davat na zaciatok pred ostatne kategorie, nech je to konzistentne s ostatnymi uz existujucimi clankami. Vdaka. Atomique 00:04, 9 jún 2005 (UTC)

This article has been posted on Englsh Wikipedia, and has been reported on en:Wikipedia:Pages needing translation into English. We think it's written in Slovak—are you interested in it for sk:? (en:User:Physchim62) 195.83.195.98 17:35, 3 jún 2005 (UTC)

Wikipedia namespace[upraviť zdroj]

pozri aj komentár v Wikipédia:Krčma/Technické#Chybi.C4.8Dka_se_vloudila... k bodu "nie je mozne ani pridat alias Wikipedia?" helix84 00:24, 9 jún 2005 (UTC)

ale uz ma to s tym Wikipedia: stve. pri tych interwiki co si mi opravil som si uvedomil, ze sme asi jediny, ktorych wikipedia nie je rovnaka ako wikipe'dia (nemam momentalne sk klavesnicu) 158.193.85.212 18:29, 9 jún 2005 (UTC)

mimochodom mam taky problem, sa mi stale zobrazuje hlaska "mate nove spravy" aj ked navstivim svoju diskusnu stranku. Skusal som aj vymazat cookies. Opera 7.54f na FreeBSD 5.3 (viem, musim aktualizovat porty aby som si mohol nainstalovat osmicku) 158.193.85.212 18:33, 9 jún 2005 (UTC)

myslim, ze francuzi maju Wikipédia a este mozno niekto :), tie nove spravy skus si nieco napisat na diskusnu stranku ty sam alebo skus dat action=purge. --Palica 18:36, 9 jún 2005 (UTC)
ja som pako, som neprihlaseny a dal som si na diskusnu stranku svojej ipcky redirect na moju diskusnu stranku (ked som bol prihlaseny). 158.193.85.212 19:01, 9 jún 2005 (UTC)

Pali, prosím ťa, nepridávaj takéto informácie do Wikipédie, dávaš tým zlý príklad iným, ktorí si myslia že sem patria, pričom to tak nie je (Wikipédia:Čo Wikipédia nie je). To by som od teba nečakal. helix84 00:13, 10 jún 2005 (UTC)

Hmm, vidim uz ze si vykonal len spojenie. Bol by som za zmazanie ale v pripade existujucich clankov uz tomu dam pokoj. helix84 00:15, 10 jún 2005 (UTC)

Helix, ja tiež nesúhlasím s niecim takym, ale pride mi to ako mensie zlo ako boli povodne clanky, ktore som oznacil na zmazanie. --Palica 00:18, 10 jún 2005 (UTC)
Kedze uprednostnujem kvalitu a relevantny obsah pred mnozstvom, upozornujem, ze budeme musiet coskoro zacat mazat obsah, ktory sem jednoducho nepatri :/ helix84 00:27, 10 jún 2005 (UTC)
Kludne to otaguj. Ja ta podporim. Nie je momentalne v nasich silach udrziavat informacie typu - pobocky. nech sa o to stara ta ktora spolocnost. --Palica 00:30, 10 jún 2005 (UTC)

Interwiki pre kategorie[upraviť zdroj]

Mohol by si prosim dat robotovi spravit zoznam kategorii bez interwiki? Mam podozrenie ze ich bude ich vacsina. helix84 13:19, 15 jún 2005 (UTC)

ok --Palica 14:30, 15 jún 2005 (UTC)
a davaj pozor na triedenie :-) --Maros 15:52, 15 jún 2005 (UTC)
TO NEHOVOR ANI ZO SRANDY!! :) MA TU Z FLEKU VYSTRIE AK SA NIECO STANE S TRIEDENIM!! :) Atomique 16:03, 15 jún 2005 (UTC)
:))))--Maros 20:25, 15 jún 2005 (UTC)
To Atomique: dufam, ze ta to pomiesanie kategorii nevystrelo... --Maros 11:54, 17 jún 2005 (UTC)
To Palica: vidis, este som ta na to extra upozornoval :)) --Maros 11:54, 17 jún 2005 (UTC)
Ups :o
Nebojte sa zatial sa nic nestalo, ale preco kategoria:1806 odkazuje na fr:category:chronologie 1806 je v tom umysel? menim to na fr:cat:1806 --Palica 16:20, 15 jún 2005 (UTC)
Bohuzial jedna vec sa stala :( Ten bot teraz zotriedil vsetky kategorie podla abecedy :( A niekde bolo umyselne ine poradie.. :( Ale mam na tvojho bota pripravene dalsie ulohy, viac v odstavci Ulohy pre bota :) Ale prosim ta ak sa tam da niekde vypnut to zotriedenie podla abecedy, tak to prosim vypni :) Vdaka! Atomique 10:20, 17 jún 2005 (UTC)
Tusil som ze sa nieco najde :( Mrzi ma to a bota este viac chudak ani sa nechce zapnut. Prepacte. --Palica 10:55, 17 jún 2005 (UTC)
Akoze nestalo sa nic tragicke, len ak sa to da vypnut tak do buducna by to bolo velmi fajn. Postupne toho bota vysolichame tak, ze bude ficat eno-nuno jedna radost :) Atomique 11:01, 17 jún 2005 (UTC)
Zasa nieco... Uz som nad tebou palicu zlomil :))) Inak je to v pohode, az taky chyba to nie je. Tie kategorie neboli aj tak vsade konzistentne. Malo by sa to asi usporiadat botom. --Maros 11:48, 17 jún 2005 (UTC)

Ulohy pre bota[upraviť zdroj]

Category -> Kategoria v kategoriach[upraviť zdroj]

  • Poprosil by som o zamenenie vsetkych vyskytov Category na Kategoria aj u kategorii, nie len u clankov. Atomique 10:20, 17 jún 2005 (UTC)
Hotovo (je mozne ze niektore nove kategorie este neboli updateovane) --Maros 13:12, 18 jún 2005 (UTC)

Zamena '[Category|Kategoria]:Slovenske obce' na 'Kategoria:Obce na Slovensku'[upraviť zdroj]

  • Poprosim :) Atomique 10:20, 17 jún 2005 (UTC)
Hotovo --Maros 13:12, 18 jún 2005 (UTC)

Zamena '[Category|Kategoria]:Slovenske mesta' na 'Kategoria:Mesta na Slovensku'[upraviť zdroj]

  • Poprosim :) Atomique 10:20, 17 jún 2005 (UTC)
Beriem na vedomie, spustim po vikende. --Palica 11:29, 17 jún 2005 (UTC)
Hotovo --Maros 12:02, 18 jún 2005 (UTC)

Atomique, tie dve kategorie uz mozes zmazat - neobsahuju uz ziadne clanky.

Maros, dakujem :) --Palica 11:09, 20 jún 2005 (UTC)

Metallurgy[upraviť zdroj]

I figured you would be more likely to check this talk page than your en. account. I hope it's not terribly rude to post in English here.

I noticed that you contributed to the en:cementite article. I'd like to call attention to the internationalized Fe-Fe3C phase diagram, in hopes that it will improve articles on steel, cast iron etc. in as many languages as possible. You might consider including it in, for example, the Oceľ article.

Regards, en:user:Polyparadigm