Diskusia s redaktorom:Rusted

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Rusted. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 644 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Marián_2


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--MARIÁN (NAPÍŠ MU) 10:44, 24. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]

Upozornenie[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Futbal na Letných olympijských hrách 2004 – muži, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

Článok treba v prvom rade rozšíriť, infobox nestačí. --Rádiológ 17:39, 28. október 2009 (UTC)[odpovedať]

Futbal na Olympiáde[upraviť zdroj]

Ahoj, môže mi prezradiť dôvod, prečo si šablónu nahradil tabuľkou? Adrian@diskprís 12:42, 12. september 2010 (UTC)[odpovedať]

  • Ahoj, dôvod je ten, že sa mi nepáči. Nemohol by si prosím ťa vytvoriť šablónu presne podľa vzoru z anglicje wikipedie? Ja som tabuľku vytvoril presne podľa anglickeho vzoru Football at the 2008 Summer Olympics – Men's tournament, lebo sa mi zdala najkrajšia a dosť som sa s tým natrápil, aby som to vytvoril. --Rusted 14:26, 13. september 2010 (UTC)[odpovedať]

Spojovník verzus pomlčka[upraviť zdroj]

Ahoj Rusted, nevytváraj prosím presmerovania z chybných názvov. Názvoslovie Wikipédie sa riadi pravidlami slovenského pravopisu. Preto je nevhodné používať spojovník tam, kde má byť pomlčka. Argument že na klávesnici taký znak nie je neobstojí… Všetko dobré, --Pescan 11:50, 9. máj 2011 (UTC)[odpovedať]

Mohol by si mi prosím vysvetliť Tvoj tvrdohlavý postup? Ďakujem. --Pescan 13:56, 9. máj 2011 (UTC)[odpovedať]


Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.
Ahoj Rusted. Svojou nekomunikáciou a pokračovaním v nesprávnych úpravách si si vyslúžil 2 hodinový oddych na rozmýšľanie, ako budeš ďalej postupovať v úpravách a ne/diskutovaní o probléme. --–Bubamara 14:33, 9. máj 2011 (UTC)[odpovedať]

´

Obsah stránky Futbal na Letných olympijských hrách 1996 – muži , co je stránka so zlým názvom, ako som sa dozvedel, som prekopíroval na novovytvorenú stránku Futbal na Letných olympijských hrách 1996 - muži. Články so spojovníkom som nahradil článkami s pomlčkou. Chyba nastala preto, lebo ako vzor slúžila stránka v angličtine. A takto som postupoval aj s inými stránkami. Čo je na tom zlé??
Ahoj Rusted, rád Ti vysvetlím základné rozdiely. Spojovník (-) sa používa na spájanie slov (napr. Česko-Slovensko) a v slovenčine sa nikdy nepoužíva s medzerami. Pomlčka (–) sa používa na oddeľovanie častí viet (teda aj v názvoch) a vždy sa používa s medzerami po oboch stranách. Neviem kde si sa dozvedel že tie názvy, ktoré si opravoval boli nesprávne, ale pravdepodobne išlo o nedorozumenie. Ak budeš mať v budúcnosti nejaké otazký, rád Ti všetko vysvetlím. Všetko dobré a veľa chuti do práce na projekte, --Pescan 08:39, 10. máj 2011 (UTC)[odpovedať]
Ahoj, články so spojovníkom som nahradil článkami s medzerníkom. Otázka: Wikipedia je plná odkazov na stránku s chybným názvom, ktorý má spojovník. Čo s tým?
Postupne sa to opravuje, väčšinou keď na to niekto narazí. --Rádiológ 13:01, 21. máj 2011 (UTC)[odpovedať]
Rusted, mohol by si mi prosím vysvetliť prečo si znovu vytvoril článok pod chybným názvom? (Futbal na Letných olympijských hrách 1996 - muži). Ďakujem, --Pescan 10:15, 22. máj 2011 (UTC)[odpovedať]

Z Tvojho správania usudzujem, že nedorozumenie trvá :) Tak ešte raz a dôsledne. Najprv si prosím prečítaj Pomoc:Typografia#Pomlčka, spojovník, mínus. Znak spojovníka máš na klávesnici vedľa pravého shiftu (-). Je ľahké si ho pomýliť s pomlčkou (–) pri použití niektorých druhov fontov. Ak chceš vytvoriť pomlčku, môžeš si ju prekopírovať zo stránky s typografickou pomocou, alebo ju môžeš vložiť z MediaWiki:Edittools, ktoré máš pravdepodobne v dolnej časti stránky pri úprave článkov. Rozdiel v týchto znakoch je pri použití niektorých fontov nevýrazný, ale zato významný. Snažím sa opravovať všetky chybné názvy používajúce spojovník namiesto pomlčky, preto ocením ak by si nevytváral už raz zmazané články s chybnými názvami. Ďakujem za pochopenie, --Pescan 10:36, 22. máj 2011 (UTC)[odpovedať]

Dával som si pozor, aby v tých článkoch nebol spojovník, ale nevadí. Urobíme to takto: Môžem vytvoriť článok s týmto názvom? : Futbal na Letných olympijských hrách 2008 - muži Je tento názov dobrý?

Ten názov nie je dobrý ;)

--Pescan 20:11, 25. máj 2011 (UTC)[odpovedať]

Tak je potom všetko v poriadku, všetky moje pôvodné články makú dobrý názov. Ja som si myslel, že odo mňa chceš, aby som to zmenil. Dobrý príklad použitia pomlčky a spojovníka je napríklad v tomto názve: Kanoistika na Letných olympijských hrách 2008 – Muži C-1 slalom Mňa pomýlilo to, že keď som klikol na anglickej wikipédii na stránke Football at the 2008 Summer Olympics – Men's tournament na slovenskú verziu, tak ma hneď hodilo na článok so zlým názvom, kde bol namiesto pomlčky spojovník.