Exekútor (Mafstory)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
“Exekútor”
Epizóda zo seriálu Mafstory
Číslo epizódy Séria 7
Epizóda 4
Hostia Stano Král
Scenár Karol D. Horváth
Stano Guštafík
Réžia Ivan Predmerský
Kamera Emil Mračka
Produkcia Alexandra Dubovská
Dátum vydania
Dátum vysielania 24. september 2009
Epizódy chronologicky
← Predchádzajúca Ďalšia →
"Molnárovci v kríze" "Nový začiatok"

Exekútor je názov štvrtej epizódy siedmej série slovenského seriálu Mafstory.

Nešťastný obchod s paradajkami stále prenasleduje Molnárovcov. Do domu prichádza nevítaná návšteva - exekútor, aby vymáhal dlhy, ktoré si vyrobili. Keďže o dom neprídu, keď patrí františkánom, chce zhabať vybavenie. Prco chodí každú noc do podzemia, kde sú staré katakomby, niekoľko kilometrov dlhé. Stará sa o drahé autá ešte po Rudynkovi. Ali využije autá na to, aby si rodina zarobila. Milan nájde jednu stať v kúpno-predajnej zmluve s františkánmi.

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Kríza spolu s nevydareným obchodom sa odrazila aj na sexuálny život manželov Molnárovcov. Síce si sľubovali, že budú spolu v dobrom, aj v zlom, ale Pipina nevedela, že môže byť niečo iné ako dobré. Problémom je teplá voda, ktorá nejde, a tak sa nemohla Pipinka osprchovať. Po zhasnutí lámp vchádza Milan so správou, že Prco sa správa podozrivo. Keď šiel Krtek cez záhradu, uvidel Prca ako vychádza spod zeme a v rukách mal vedro a handru.

Márgit sleduje v televízii omšu a spieva. Vypli im aj káblovú televíziu a môžu len sledovať programy, ktoré sú zadarmo. Do domu prichádza návšteva, Albert Svoreň, exekútor. O chvíľu prichádzajú veselí Milanko, Béla a Prco. Milan ako skúsený účtovník spoznal exekútora na prvý pohľad. Exekútor si ihneď začína robiť svoju prácu, pretože štát je na nich riadne „nasraný“. Označuje veci v dome, ktoré neskôr pôjdu do dražby na splatenie ich dlhov.

Exekútor prichádza aj do posilňovne, kde Banán cvičí. Lepí značky na všetko, aj na činku, ktorou Banán posilňuje, aj na jeho povestnú reťaz. Pán Svoreň mu ukazuje súdny príkaz, ale Banán ho skrčí a vopchá si ho do úst. Okamžite ho začína škrtiť, ale prichádza Ali s Pipinou a zabránia katastrofe. Banán ale neprestáva, musia ho až vyviesť. Ali začína priateľskú debatu pri čaji. Ponúka mu peniaze, ak by prižmúril oči. Ale exekútor neverí na rozprávky lebo on režíruje tento horor, v ktorom Molnárovci účinkujú.

Na rad prišla aj pracovňa, ktorá je celá oblepená. Milan ďalej sleduje podozrivého Prca. Alimu sa nepáčia sumy, ktorými exekútor oceňuje vybavenie. Stôl za 200 € prepísal na 15 tisíc a koberec z 90 na 7 a pol tisíc €. Milanko ho upozorňuje, že keď budú mať opäť peniaze, budú chcieť kúpiť všetky veci nazad. A tak Ali opäť opravuje sumy - stôl na 50 eur, vázu z peruánskeho kryštálu z doby Catépetlu z 45 tisíc eur na 1 €. Banán ho presviedča, že obraz Aliho otca nemá zlatý rám, lenže odhalí trezor, v ktorom sa nachádzajú cenné papiere z viedenskej burzy a zlaté šperky. Zabudli aj na 50 tisíc eur prilepených zo zadu na obraze.

Ali počíta všetky sumy, aby zistil koľko musí mať peňazí na to, aby si mohli všetky veci kúpiť späť. Márgit si bola tiež požičať, ale nikto nemal. Prišla ku Fazekašovej, ale nikto nebol doma, a tak si požičala sama, ale to ju odhalila. Márgit nezúfa a cituje Bibliu: „Blahoslavení chudobní...“ Ale Ali tomu neverí, Kimličkovci prebrali prostitútky, vypaľovanie Šóošovci a kamaráti sa na nich vykašľali. Márgit ho vyzýva, aby sa pomodlil, jej sa všetko splnilo. Vtom prichádzajú Béla s Milanom s úžasnou správou. Ali si myslí, že modlitba o padnutí vrtuľníka plného zlata do ich záhrady sa splnila. Prišli na to, prečo Prco vychádza zo zeme. Sledovali Prca a vliezli za ním do podzemia. Nachádza sa tam niekoľko kilometrov katakomb. Preto františkáni kúpili ich dom. V podzemí sa nachádzajú aj autá, o ktoré sa Prco stará - Lincoln, Jaguar a Cadillac, ktoré kúpil ešte Rudynko.

Predtým ako Rudy odišiel do Argentíny, prikázal Prcovi, aby ich umýval každý deň a nikomu o tom nehovoril. Tak sa toto tajomstvo skrývalo až dodnes. Pipina si chce konečne niečo kúpiť, ale musia najprv niečo zarobiť. Banán sa bol na nich previezť po Mederi. To ale nemal robiť - Alinko varuje pred exekútorom, keby to videl, autá sú okamžite v dražbe. Milan zistil ceny áut na burze starých automobilov. Ali oslavuje návrat do milionárskych kruhov, ale Milan považuje ich predaj za neprezieravosť. O mesiac by mala ich cena na trhu vzrásť o 30%. Ali si to hneď rozmyslí, nepredajú ich, ale do vtedy budú na nich zarábať, založia taxislužbu a ostatní budú robiť taxikárov.

Béla už prijíma objednávky cez telefón. Taxislužba zarobila za týždeň 837 eur. Bolo tam viac, ale museli odviesť odvody a poplatok do cechu taxikárov. ALi chváli Bélu ako vybavuje objednávky. Za deň mali 25 zákazníkov a Prco urobil jednu Galantu. Milan má nápady na vylepšenie - chce zmeniť názov z Gold old family taxi service na Homo taxi, aby sa priblížili viac k ľuďom. To Béla a Ali okamžite odmietajú. Milan by mal byť vďačný Alimu, že našiel dieru v Mederskom trhu po tom, ako Banán vyvraždil všetkých taxikárov pred pol rokom. Hlási sa voz č. 2. Majú problém s nespokojným zákazníkom, ktorý nechce platiť. Pipina dostala pokyn, aby zákazníka priviezla domov. Nespokojným zákazníkom je teta Márgit. Exekútor si všimol pred domom taxík a zdá sa mu, že na niečo zabudol, keď si ešte objednávajú taxi. Ale oni nezodpovedajú za to, čo sa deje na pozemku františkánov.

Je večer, teplá voda už ide a Pipinka je osprchovaná. Ale hneď sa do izby dotrepe Milan, Béla a Banán. Milan si prezrel zmluvu s františkánmi, kde našiel stať napísanú malými písmenkami. Pipina nepredala iba dom a pozemok, ale aj vnútorné vybavenie, takže exekútor nemôže nič dať do dražby.

Exekútor číta celkom 6119 položiek, ktoré označil, v celkovej hodnote 520 556 eur. Banán odchádza s jeho papiermi, má pre neho prekvapenie. Ali mu ukazuje zmluvu s františkánmi. Svoreň tomu nemôže veriť, tvrdí, že to je podvod a začne prežúvať zmluvu. Prichádza Márgit a nadáva exekútorovi. Ten už je na odchode a pôjde taxíkom, ktorým jazdí Milan.

Exekútor prichádza k Milanovi a chce ísť na krajské riaditeľstvo, ale uvidí Milanovi na saku žltý papierik a podľa položky ho spoznáva. Milan povie všetko, že to naplánoval Ali s Banánom, a že majú tri autá. Ale keďže boli v katakombách, nemôže im ich zobrať.

Ale mohol...