Jakobínarína

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Jakobínarína (vyslovuj 'yako-been-areena') bola Islandská šesť-členná indie-punková kapela, ktorá vydávala cez vydavateľstvo Regal Recordings, konkrétne cez Parlophone Records. Všetci členovia kapely majú medzi 17 a 21 rokov a pochádzajú z Hafnarfjörðuru. Skupina pôsobila v rokoch 20042008.

Skupina mala istý úspech vo Veľkej Británii, s piesňou "His Lyrics Are Disastrous", ktorá mala vysokú hranosť a taktiež rôzne skladby z albumu sa stali populárne. Skupina tiež účinkovala na mnohých podujatiach vo VB ako predskokan kapiel, napr. The Cribs a To My Boy.

V novembri 2007 kapela zrušila ich turné po Británii [1].

Ich veľké britské turné pôvodne odložili pre vyčerpanosť po turné po Európe, kde robili predskokana skupine Kaiser Chiefs, a aby mohli pripraviť nový materiál, ale nakoniec boli zrušené všetky termíny.

Podľa článku IcelandReview zo 6. februára 2008 a podľa blogu na stránke skupiny na ich MySpace nazvanom "Fréttir" (novinky), ktorý vyšiel 5. februára 2008, sa Jakobínarína rozpadla.

Posledný koncert Jakobínaríny (Lokatónleikar) sa konal 8. marca 2008 v Organe, populárnom mieste koncerov v Reykjavíku. V Organe hrali tú noc aj ďalšie islandksé skupiny Singapore Sling a Mammút.

Členovia[upraviť | upraviť zdroj]

Ágúst Fannar Ásgeirsson - Keyboard
Björgvin Ingi Pétursson - Basová gitara
Gunnar Ragnarsson - Vokály
Hallberg Daði Hallbergsson - Gitara a zadné vokály
Heimir Gestur Valdimarsson - Gitara
Sigurður Möller Sívertsen - Bubny

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Single:

Albumy:

Hudobné videá:

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]