Portál:Film/Film týždňa/23 2008

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Čarodejnice (Charmed) je americký fantasy televízny seriál. Príbeh je o troch sestrách, ktoré sú najmocnejšími dobrými čarodejnicami na svete. Každá zo sestier má jedinečnú magickú silu, ktorá rastie a vyvíja sa v priebehu ich života. Sestry Halliwellové žijú v San Franciscu a svoje schopnosti používajú na boj proti démonom a iným zlým silám.

Producentom seriálu je Aaron Spelling, v hlavných úlohách hrajú Alyssa Milanová, Holly Marie Combsová, a Shannen Dohertyová, ktorú od štvrtej série nahradila Rose McGowanová. Seriál skončil ôsmou sériou, jeho posledná časť bola odvysielaná 21. mája 2006 v Spojených štátoch.

Titulnú skladbu, ktorá sa volá „How Soon Is Now?“, naspievala skupina Love Spit Love (pôvodne ju nahrali The Smiths).

Dej[upraviť zdroj]

1. séria[upraviť zdroj]

San Francisco: Prue a Piper Halliwellové žijú ako dve normálne sestry, no len dovtedy, čo sa neobjaví ich tretia sestra Phoebe. Prue si o nej myslí, že je nezodpovedná a že sa vyspala s jej snúbencom Rogerom, čo bolo nakoniec príčinou, že sa s ním rozišla. Piper sa však teší. Ešte v noci sa Piper a Phoebe zabávajú so starou špiritystickou doskou, ktorá zrazu ukáže slovo povala. Phoebe sa tam vydá a objaví Knihu Tieňov, čo je kniha mágie a prečíta zaklínadlo, ktoré sestrám vráti ich schopnosti: Prue hýbe telesami, Piper dokáže zmraziť čas a Phoebe vidí budúcnosť. Odteraz je ich úlohou bojovať proti černokňažníkom, ktorí ich chcú zabiť, musia bojovať proti démonom a chrániť pred nimi nevinných ľudí, inak povedané, ľudí bez magických schopností. Spoločne porazia svojho prvého súpera, Piperinho priateľa Jeremyho a učia sa bojovať proti zlu. Prue sa svoju moc ihneď naučí ovládať a Piper sa to tiež skoro naučí.