Redaktor:85.237.227.36/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Demi Lovato


Demetria Devonne "Demi" Lovato (* 20. Augusta 1992, Albuquerque, Nové Mexiko, Spojené štáty americké) je Americká speváčka, herečka skladateľka. Jej prvá rola bola v televíznom seriáli pre deti Barney & Friends. V roku 2008 získala hlavnú rolu v televíznom filme Camp Rock, kde stvárnila Mitchie Torres. V roku 2008 podpísala zmluvu s Hollywood Records a vydala svoj prvý debutový štúdiový album Don't Forget. Album sa umiestnil na druhom mieste v hitparáde Billboard 200. Počas prvého týždňa sa predalo 89 tisíc kusov, a tak získal zlatý certifikát. V roku 2009 hrala v seriáli Sonny vo veľkom svete, kde stvárnila hlavnú rolu Sonny Munroe, seriál bol vysielaný na Disney Channel. V tom istom roku vydala svoj druhý album, Here We Go Again. Tento album prvýkrát debutoval na prvom mieste v americkom Billboard 200.

Po vydaní niekoľkých ďalších filmov sa Lovato rozhodne v roku 2010 dať si pauzu od hereckej aj speváckej kariéry a zažíva najhorší rok svojho života. V roku 2010 navštívila liečebňu pretože sa sebapoškodzovala. V roku 2011 vydáva svoj 3. štúdiový album s názvom Unbroken. Tento album sa zaoberá jej ťažkosťami, najmä jej prvý singel z tohto albumu Skyscraper. V roku 2012sa stala porotkyňou druhej rady amerického X Factoru. Po skončení súťaže pracuje na svojom štvrtom albume s jednoduchým názvom DEMI, ktoré vyšlo v roku 2013 a jeho prvý singel bol Heart Attack.

Počas svojej hudobnej kariéry začala Lovato niekoľko koncertných šnúr. V roku 2008 bola predskokanom na Turné Burnin 'Up Tour skupiny Jonas Brothers, ten istý rok bola tiež predskokankou Avril Lavigne a jej The Best Damn World Tour. Skoro o rok neskôr sa Demi pustila do svojho vlastného turné s názvom Demi Live! Warm Up Tour, po nich nasledovali ďalšie štyri propagačné turné. Počas svojej hudobnej kariéry získala niekoľko ocenení a nominácií. Mimo svoju pracú sa tiež Demi venuje filantropickým aktivitám prostredníctvom charitatívnych akcií, najčastejšie sa venuje životnému prostrediu.

Skoré kariérne začiatky[upraviť | upraviť zdroj]


Demi sa narodila 20. augusta 1992 v Albuquerque , Novom Mexiku . Jej rodičia sú Patrick Lovato a Dianna Hart de la Garza . Je mexicko - írsko - talianskeho pôvodu . Má staršiu sestru Dallas Lovato a mladšiu sestru Madison de la Garza . Jej matka bola roztlieskavačkou a country speváčkou , jej otec sa presťahoval do Nového Mexika po ich svadbe v roku 1994 . So svojou kamarátkou Selenou Gomez sa zoznámili v televíznom seriáli Barney & Friends , kde si zahrala postavu sedemročné Angely . V siedmich rokoch sa Demi začala venovať hre na piáno a hre na gitaru . V 10 rokoch sa prihlásila do kurzu herectva a tanca . V rozhovore s Ellen DeGeneres Demi prezradila , že bola obeťou šikanovania , a preto jej rodičia požiadali o domáce vzdelanie. Demi získala maturitu v apríli 2009 . Neskôr sa Demi stala hovorkyňou organizácie PACER , ktorá sa zaoberá šikanovaním a objavila sa v reality šou Amerika hľadá topmodelku . Demi kvôli šikanovaniu trpela poruchou príjmu potravy , sebapoškodzovaním a nevedela ovládať svoju depresiu a emócie . V roku 2006 sa objavila v seriáli Prison Break a nasledujúci rok v seriáli Just Jordan .

2007-2008 : Camp Rock a Don't Forget[upraviť | upraviť zdroj]


Demi Lovato vystupuje na svojom prvom turné " Demi Live ! Warm Up Tour " V roku 2007 a 2008 hrala Demi rolu Charlotte Adams v krátkom televíznom seriáli As the Bell Rings na Disney Channel . V rovnaký deň v lete 2007 sa Demi uchádzala o rolu v televíznom filme Camp Rock a Sonny vo veľkom svete , kde tiež získala obe role . V Camp Rocku získala hlavnú rolu Mitchie Torres . Film mal premiéru 20. júna 2008 a videlo ho cez 8,9 miliónov divákov . Film kritizoval David Hinkley z Daily News , ktorý vyhlásil že dej bol podobný filmu High School Musical . Filmové soundtracky boli prepustené 17. júna 2008 , ale boli považované za menej aktuálne ako soundtracky na High School Musical . Gillian Flynn z Entertainment Weekly sa domnieva že bol Demiinimi hereckými schopnosťami nezaujatý , ale vyhlásil : “Demi má bezmyšlienkovitý úsmev a kto má často tak veľký úsmev ? Ľudia si ju takto zapamätajú .“ Demi poskytla svoj hlas a vokály štyrom skladbám z Camp Rocku , vrátane This Is Me a We Rock . To Leto sa Demi pustila do svojho prvého turné Demi Live ! Warm Up a tiež sa stala predskokanom Jonas Brothers a ich turné Burnin ' Up .

Demiin debutový album Don't Forget bol vydaný 23. septembra 2008 . Max Paradise od Sputnikmucis ocenil príjemnú prirodzenosť albumu , zatiaľ čo Michael Slezak bol kritickejší kvôli Demiiním textom a vokálom . Album debutoval na druhom mieste v Billboard Hot 200 s 89,000 kópií v prvom týždni predaja . Album od tej doby vlastí zlatý certifikát od Recording Industry Association of America ( RIAA ) , ktorého sa predalo cez 500,000 kusov v rôznych krajinách . Prvý singel z albumu bol Get Back , ktorý bol pochválený pre svoje pop - rockové prvky a dosiahol vrcholné číslo 43 v US Billboard Hot 100. Podobne na tom bol aj druhý singel La La Land u ktorého boli predstavené silno rockové prvky . Tento song sa umiestnil v USA na 52. mieste . A posledný singel , ktorý nesie rovnaký názov ako album Don't Forget , sa umiestnil na 67. mieste v Billboard Hot 100.

2009-2010 : Sonny vo veľkom svete a Here We Go Again[upraviť | upraviť zdroj]


V roku 2009 , spolu z Miley Cyrus , Selenou Gomez a Jonas Brothers naspievala charitatívna pieseň Send It On , ktorá slúžila ako ústredná melódia pre ekologickú organizáciu Disney Friends For Change . Dňa 8. februára mal premiéru film Sonny vo veľkom svete na Disney Channel , kde Demi stvárnila hlavnú rolu Sonny Monroe , ktorá pracovala v reality show Náhody . Demiin herecký výkon bol opísaný ako veľmi dobrý . Demi si v júni 2009 zahrala vo filme Program na ochranu princezien od Disney Channel . Demi hrala princeznú Rosalindu po boku Seleny Gomez . Tento film sa stal tretím najviac ohodnoteným filmom od Disney Channel Original Movie , ktorý videlo okolo 8 , 5 miliónov divákov .

Demi vydala 21. júla 2009 svoj druhý štúdiový album Here We Go Again . Tento album bol kritikmi priaznivo hodnotený , hlavne rockové prvky , ktoré boli aj u jej prvého albumu Don't Forget . Album debutoval v prvom týždni Billboard Hot 200 na prvom mieste s predajom okolo 180 000 kópií . Demi sa na propagáciu svojho albumu vydala na svoje letné turné ( 2009 ) . Z tohto albumu vydala Demi dva single , prvý z nich bol rovnomenný singel ako album Here We Go Again , ktorý sa umiestnil na 15. mieste . Druhý single bol Remember December, ktorý sa nedostal ani do top 100 v Billboard Hot 100. V tej dobe sa Demi umiestnila ako 40. najlepší umelec v USA a 80. v Británii . Demi sa vydala na ďalšie turné pod názvom Demi Lovato : Live in Concert , ktorý začal 21. júna 2009 a skončil 21. augusta 2009 , tento koncert zahŕňal iba 40 miest . Neskôr boli Lovato a Archeluta ocenení Choice Music Tour na udeľovaní cien Teen Choice Awards v roku 2010 . To zahŕňalo cestovanie po Južnej Amerike , neskôr sa toto turné premenovalo na South American Tour .

V Marci 2010 Lovato naspievala duet s Joe Jonasom na druhu charitu pre Disney Friends For Change . Demi bola pozvaná v roku 2010 ako hosť na turné Jonas Brothers a tiež si zahrala v 22 epizóde v seriáli Chirurgov , ktorý mal 6. rad . 3. septembra 2010 vyšlo pokračovanie filmu Camp Rock 2 : Final Jam , kde Lovato stvárnila hlavnú rolu Mitchie Torres . Film bol ohodnotený len 40 % úspešnosti , ale Lovatin herecký výkon bol spoľahlivo atraktívny . Tento film sa stal číslom jedna na kanáli Disney Channel a videlo ho viac ako 8 miliónov divákov . Hlavnou piesňou z tohto filmu sa stal duet s Joe Jonasom Wouldn't Change a Thing , ktorý dosiahol tretie miesto v Billboard Hot 100. Demi hrala tiež v druhej sérii Sonny vo veľkom svete . Kde párkrát naspievala nejaký singel alebo tiež naspievala ďalší duet s Joe Jonasom . Bohužiaľ piesne neboli dostatočne úspešné .

2010-2012 : Osobný boj , prestávka a Unbroken[upraviť | upraviť zdroj]


30. októbra 2010 , s cieľom vstúpiť do liečebného zariadenia na liečbu fyzických a emocionálnych problémov . Správy ukázali , že Lovato nastúpila do liečebne , pretože udrela tanečnicu s ktorou mala konflikt , ktorý viedol k tomu , aby zasiahla rodina a tiež, aby sa naučila ovládať emócie . Demi berie 100 % zodpovednosť za tento incident . 28. januára 2011 Demi ukončila svoju hospitalizáciu v liečebni a vracia sa domov . Demi potvrdila , že trpela bulímiou a sebapoškodzovaním a častým používaním návykových látok s alkoholom . Demi sa nervovo zrútila a diagnostikovali jej bipolárnu poruchou v liečebni . V apríli v časopise Seventeen sa rozhovorila o svojich osobných bojí a diskutovala na tému o dospievajúcich dievčatách . V apríl iDemi tiež oznámila svoj odchod zo seriálu Sonny vo veľkom svete , čím svojou hereckou prestávkou museli producenti ukončiť seriál . Demi potom povedala že by bola ochotná vrátiť sa k herectvu , ak by sa cítila lepšie . Ale Disney Channel tento fakt viedol k tomu , aby vytvorili seriál Náhody , ktorý nadväzoval na Sonny vo veľkom svete bez Demi . Avšak tento seriál bol po prvej sezóne zrušený .

20. septembra 2011 vydáva Demi svoj 3. štúdiový album z názvom Unbroken tento album malo menej pop - rockových prvkov a Demi experimentovala s R & B. Tento album bol kritikmi prijatý s nadšením a vyhlásili , že Demi vďaka svojim osobným bojom mala kde čerpať a hudbu bola viac osobnejšia , než u predchádzajúcich dvoch albumov . Prvý singel z tohto albumu sa stal Skyscraper a získal univerzálne uznanie pre jeho dokonalé posolstvo , sebaúctu a dôveru , tento singel bol umiestnený na 10. mieste v Billboard Hot 100. Ako druhý singel vybrala Demi Give You Heart A Break , ktorý sa umiestnil na 16 mieste v USA . Singel Skyscraper bol certifikovaný v USA ako platinový , zatiaľ čo Give You Heart A Break bol 2. certifikovaný na platinu . Lovato začala menšie propagačné turné pod názvom Summer Tour 2012 , ktorý začal v júni a končil v septembri . Neskôr toto turné premenovala na A Special Night with Demi Lovato a navštívila rôzne americké štáty . V júli 2012 bol singel Skyscraper nominovaný za Najlepšie video s posolstvom na MTV Video Music Awards 2012 , kde tiež vyhrala .

2012 : X Faktor , Demi a návrat k herectvu[upraviť | upraviť zdroj]


V marci 2012 stanica MTV vysielala špeciálny dokument Stay Strong , ktorý dokumentuje Demiine regeneračné a rehabilitačné časy . V apríli 2012 začala Demi pracovať na svojom štvrtom štúdiovom albume . V auguste 2012 sa stala Demi porotkyňou druhej rady amerického X faktora s platom 1 milión dolárov . Demi dostala na starosť kategórii teenegrov , ktorí sa nedostali ani do Top 5 ako posledná zostala Cece Frey , ktorá sa umiestnila na 6 mieste . V marci potvrdila , že sa stane porotkyňou tretieho radu , tým sa jej plat rapídne navýšil . 24. decembra 2012 vydala Demi hudobné video Angles Among US , ktorý bol venovaný obetiam základnej školy Sandy Hook , kde bola masová prestrelka . 24. februára 2013 vydala Demi svoj prvý singel Heart Attack z jej štvrtého albumu . Tento song bol veľmi pozitívne hodnotený , bol pochválený za jeho elektropopová prvky s akustickou formou basgitary a bubnov . Prvý týždeň táto pieseň debutovala v Billboard Hot 100 na čísle 12 s predajom viac 250. 000 kópií .

10. mája 2013 Demi vydala svoj štvrtý štúdiový album po nazvať Demi . Tento album bol hodnotený kladne aj keď nie veľmi . Niektorí vyhlásili , že je to veľmi dobrá ochutnávka popu , elektropopu a R & B a ďalší vyhlásili , že je chudobnejší ako jej predchádzajúce albumy . Tento album debutoval na Billboard Hot 200 na 3 mieste s predajom 110. 000 kusov . Tento album sa preslávil aj v iných krajinách ako je Veľká Británia , Nový Zéland , Španielsko a iné . 16. júla 2013 Demi vydala jej druhý singel pod názvom Made in the USA , ktorý sa umiestnil na 80. mieste Billboard Hot 100 nejaký väčší úspech nežal . 9. septembra 2013 Demi oznámila , že plánuje vydať knihu Staying Strong . Demi tiež oznámila že sa vracia ako porotkyňa pre tretieho rad X Faktoru . Tiež oznámila , že sa objaví aspoň v 6 epizódach Glee , kde si zahrá umelkyňu Dani , ktorá začne chodiť so Santanou Lopez . Demi oznámila že 9. februára 2014 sa vydá na svoje Neon Lights Tour , ktoré bude zahŕňať Sevenú aj Južnú Ameriku . 21. októbra 2013 vydala k filmu Frozen pieseň Let It go .

Dobročinnosti a aktivity[upraviť | upraviť zdroj]


Demi je zapojená do rozsiahlych filantropických aktivít . Podieľa sa na organizáciu " Disney Friends for Change , " ktorá presadzuje " ekologicko - priateľské správanie . " Demi , Selena , Miley a Jonas Brothers nahrali song " Send It On , " pieseň z tejto charity , ktorá slúžila ako ústredný song pre túto organizáciu v roku 2009 . Pieseň debutovala v hitparáde Billboard Hot 100 , kde sa umiestnila na dvadsiatom mieste . Organizácie " Disney Friends for Change " poslala všetky svoje výnosy zo songu " Send It On " ekologicky zameraným charitatívnym organizáciám , patriacim do organizácie " Disney Worldwide Conservation Fund . " O rok neskôr nahrala Demi s Joeom Jonasom novú pieseň s názvom " Make a Wave , " druhý charitatívne singel , v súčasnej dobe slúžiaci ako ústredný song pre organizáciu " Disney Friends for Change . " Demi tiež podporuje organizáciu " A Day Made Better . " Ďalšie organizácie , ktoré Demi podporuje , sú :

  • DonateMyDress.org
  • Kids Wish Network
  • Love Our Children USA
  • St . Jude Children 's Research Hospital
  • City of Hope

Image a osobný život[upraviť | upraviť zdroj]


V rozhovore s Ellen DeGeneres Demi priznala , že v siedmej triede prechádzala bolestnými skúsenosťami so šikanovaním . Týranie bolo tak hrozné , že jedného dňa , v záchvate frustrácie a strachu , požiadala svoju matku , aby jej poskytla domáce vyučovanie . Napísala pieseň " For The love Of A Daughter " o svojom otcovi . Demi je kresťanka a modlí sa s kapelou pred vystúpením . Potom, čo sa prvýkrát stretli Demi a Selena na niekoľko rokov predchádzajúcom konkurze Barney & Friends , zaslali video blog na YouTube v marci 2008 . Miley Cyrus a jej priateľka Mandy Jiroux , nahrali paródiu na toto video , ktorá zaujala pozornosť médií . Správy zahŕňali teóriu , že Demi a Selena by mohli nahradiť Miley Cyrus . Situáciu vysvetlila Selena tým , že povedala , že tam nebol žiadny spor .

V roku 2010 , na svoje osemnáste narodeniny , Demi kúpila svojej rodine dom v stredomorskom štýle v Los Angeles . Povedala : " Darovať tento darček mojej rodine na moje narodeniny , bol ten najlepší darček . " Potom dodala : " Je v ňom skoro všetko , čo si len dokážete predstaviť . Je to veľmi krásny a útulný dom . To milujem . " Demi už raz zakúpila svojej rodine dom v Toluca Lake , v Los Angeles , ktorý stál 1,88 milióna dolárov . Dom kúpila , keď mala 16 rokov . Bola poctená čestným veľvyslancom školstva , oceneným od americkej spoločnosti American Partnership for Eosinophilic Disorders . Tiež je fanúšikom heavy metalu , ako sú skupiny Maylene a Sons of Disaster , Abigail Williams , The Devil Wears Prada , a Job for a Cowboy .

Centrum pre liečbu obmedzených[upraviť | upraviť zdroj]


Dňa 1. novembra 2010 , Demi oznámila , že odišla z turné Jonas Brothers počas uplynulého víkendu , aby mohla vstúpiť do liečebného centra a vyhľadať lekárske ošetrenie na emocionálne a fyzické problémy . Demi uviedla , že ľutuje , že nemohla dokončiť svoje turné , ale teší sa späť do práce v blízkej budúcnosti .

Deň po oznámení , hovorca spoločnosti Disney povedal ľuďom , že spoločnosť Disney podporuje Demiine rozhodnutie . Hovorca Demi poprel pretrvávajúce špekulácie médií , že by Demiina liečba bola kvôli užívaní návykových látok . Iné zdroje uvádzajú , že išla do rehabilitácie kvôli poruchám príjmu potravy a sebapoškodzovaniu a iným druhom vecí . Dňa 28. januára 2011 bolo ohlásené , že Demi ukončila hospitalizáciu na rehabilitačnom zariadení a vráti sa domov do Los Angeles , kde bude aj naďalej navštevovať lekára , aby jej pomohli pracovať na otázkach týkajúcich sa liečby . Dňa 8. marca 2011 bolo uverejnené exkluzívne video , v ktorom Demi poďakovala svojim fanúšikom za podporu počas toho , čo ona opísala ako " najtemnejšie doby môjho života " , a tiež uviedla , že bola nadšená vrátiť sa späť do práce . Demi poskytla jej prvý post - rehabilitačný rozhovor pre hlásateľku ABC , Robin Roberts , ktorý bol vysielaný 22. apríla 2011 . Počas rozhovoru Demi potvrdila , že jej liečba bola kvôli bulímii a sebapoškodzovanie . Demi tiež uviedla , že incident medzi ňou a Alex Welch prišiel potom , čo mala " veľmi nezdravý vzťah k jedlu " .

Vzťahy[upraviť | upraviť zdroj]


V roku 2009 Demi chodila krátko s bývalým gitaristom Metro Station , Trace Cyrusom . V roku 2010 začala chodiť s Joeom Jonasom , s ktorým sa stretla pri nakrúcaní filmu Camp Rock v roku 2007 . Dňa 24. mája 2010 potvrdila cez svoj oficiálny Twitter , že už spolu nie sú . V rozhovore s US Weekly Joe Jonas uviedol : " Vedeli sme , že ísť do nášho milostného vzťahu nemusí byť jednoduché . Uvedomujem si , že po našom spoločne strávenom čase mám pocit , že sa starám oveľa viac o naše priateľstvo práve teraz . Bola to moja voľba sa rozísť , ale mám ju rád ako kamarátku . Bola tu pre mňa , keď som ju potreboval . Aj naďalej budem jej priateľ a budem tu pre ňu . "

Odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]


V tomto článku bol použitý preklad textu z článku Demi Lovato na českej Wikipédii.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]


http://demilovato.com/
https://twitter.com/ddlovato
https://www.facebook.com/DemiLovato
http://demilovato.tumblr.com/
https://www.keek.com/profile/ddlovato
http://instagram.com/ddlovato