Samara Weavingová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Samara Weavingová
Celé menoSamara Weaving
Narodenie 23. február 1992 (32 rokov)
Adelaide, Južná Austrália, Austrália
Povolanieherečka, modelka
Roky pôsobenia2008 - súčasnosť
ManželJimmy Warden (od 2019)

Samara Weavingová (angl. Samara Weaving; * 23. február 1992, Adelaide, Južná Austrália, Austrália) je austrálska herečka.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Je dcérou filmára a arterapeutky. Má mladšiu sestru Morgan, ktorá je tiež herečka. Ich strýko, Hugo Weaving sa venuje dlhé roky herectvu. Napriek tomu, že sa Weavingová narodila v Adelaide, krátko po jej narodení sa s rodinou presťahovala do Canberry, kde vyrastala a navštevovala aj školu.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Svoju hereckú kariéru započala v roku 2008, v austrálskych telenovelách. Účinkovala napríklad v telenovele Home and Away, kde stvárnila rolu Indi Walker. Za svoj herecký výkon v seriály získala nomináciu na austrálske ocenenie AACTA, v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v televíznej dráme. V júli 2013 opustila seriál a začala sa venovať novým úlohám.

V roku 2017 bola obsadená do filmu Tri billboardy kúsok za Ebbingom, po boku oscarových hercov ako Frances McDormand a Sam Rockwell. V rovnakom roku, mal premiéru film The Babysitter, kde Weavingová vo filme stvárnila vodkyňu kultu uctievajúceho diabla. Film získal aj druhé pokračovanie, ktoré bolo naplánované na rok 2020 a získalo negatívne recenzie. O rok neskôr (2018), stvárnila nezvestnú študentku, v televíznom seriály Piknik na Hanging Rock.

V roku 2019 ju obsadili režiséri Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, do trilleru Nevesta na zabitie. Film aj jej herecký výkon získali pozitívne recenzie. Režiséri Bettinelli-Olpin a Gillett chceli Weavingovú obsadiť aj do filmu Vreskot, ktorý tiež režírovali ale musela ponuku odmietnuť kvôli záväzkom k inému televíznemu seriálu, ktorý jej účinkovanie neumožnil. O rok neskôr, bola obsadená do jednej z vedľajších postáv v televíznom seriály Hollywood a v roku 2021 si zahrala po boku Melissy McCarthy, Nicole Kidman a Lukea Evansa v televíznom seriály Nine Perfect Strangers. V roku 2023 bude mať premiéru film Babylon, kde sa Weavingová pripojila k hereckému obsadeniu ako Brad Pitt, Margot Robbie, Olivia Wilde, Tobey Maguire či Katherine Waterston. V júli 2022 potvrdila svoju účasť v šiestom pokračovaní filmu Vreskot.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Weavingová sa v roku 2019 zasnúbila s producentom Jimmym Wardenom, s ktorým sa v rovnakom roku zosobášili.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Samara Weaving na anglickej Wikipédii.