Zoznam miest v USA podľa počtu obyvateľov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Zoznam miest v USA)
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tento zoznam obsahuje 100 najväčších miest v USA podľa počtu obyvateľov.

1 – New York
2 – Los Angeles
3 – Chicago
4 – Houston
5 – Philadelphia
6 – Phoenix
7 – San Antonio
8 – San Diego
9 – Dallas
10 – San José
Poradie Mesto Počet obyvateľov Štát
Sčítanie 1980 Sčítanie 1990 Sčítanie 2000 Odhad 2005 Sčítanie 2010
1 New York 7 315 148 7 322 564 8 008 278 8 143 197 8 175 133 New York
2 Los Angeles 2 966 850 3 485 557 3 694 820 3 844 829 3 792 621 Kalifornia
3 Chicago 3 005 072 2 783 726 2 896 016 2 842 518 2 695 598 Illinois
4 Houston 1 595 138 1 637 859 1 953 631 2 016 582 2 099 451 Texas
5 Philadelphia 1 688 210 1 585 577 1 517 550 1 463 281 1 526 006 Pensylvánia
6 Phoenix 789 704 984 310 1 321 045 1 461 575 1 445 632 Arizona
7 San Antonio 785 880 959 295 1 144 646 1 256 509 1 327 407 Texas
8 San Diego 875 538 1 110 623 1 223 400 1 255 540 1 307 402 Kalifornia
9 Dallas 904 078 1 007 618 1 188 580 1 213 825 1 197 816 Texas
10 San José 629 442 782 224 894 943 912 332 945 942 Kalifornia
11 Detroit 1 203 339 1 027 974 951 270 886 671 713 777 Michigan
12 Indianapolis 700 807 731 278 781 870 784 118 820 445 Indiana
13 Jacksonville 540 920 635 230 735 617 782 623 821 784 Florida
14 San Francisco 678 974 723 959 776 733 739 426 805 235 Kalifornia
15 Columbus 564 871 632 945 711 470 730 657 787 033 Ohio
16 Austin 345 496 472 020 656 562 690 252 790 390 Texas
17 Memphis 646 356 618 652 650 100 672 277 646 889 Tennessee
18 Baltimore 786 775 736 014 651 154 635 815 620 961 Maryland
19 Fort Worth 385 164 447 619 534 694 624 067 741 206 Texas
20 Charlotte 314 447 419 539 540 828 610 949 731 424 Severná Karolína
21 El Paso 425 259 515 342 563 662 598 590 649 121 Texas
22 Milwaukee 636 212 628 088 596 974 578 887 594 833 Wisconsin
23 Seattle 493 846 516 259 563 374 573 911 608 660 Washington
24 Boston 582 994 574 283 589 141 559 034 617 594 Massachusetts
25 Denver 492 365 467 610 554 636 557 917 600 158 Colorado
26 Louisville 298 451 494 429 516 743 556 429 597 337 Kentucky
27 Washington 638 333 606 900 572 059 550 521 601 723 District of Columbia
28 Nashville 455 651 488 366 545 524 549 110 601 222 Tennessee
29 Las Vegas 164 674 258 204 478 434 545 147 583 756 Nevada
30 Portland 366 383 463 634 529 121 533 427 583 776 Oregon
31 Oklahoma City 403 213 444 724 506 132 531 324 579 999 Oklahoma
32 Tucson 330 537 411 480 486 699 515 526 520 116 Arizona
33 Albuquerque 331 767 384 915 448 607 494 236 545 852 Nové Mexiko
34 Long Beach 361 334 429 321 461 522 474 014 462 257 Kalifornia
35 Atlanta 425 022 393 929 416 474 470 688 420 003 Georgia
36 Fresno 218 202 354 091 427 652 461 116 494 665 Kalifornia
37 Sacramento 275 741 369 365 407 018 456 441 466 488 Kalifornia
38 New Orleans 557 515 496 938 484 674 454 863 343 829 Louisiana
39 Cleveland 573 822 505 616 478 403 452 208 396 815 Ohio
40 Kansas City 448 159 434 829 441 545 444 965 459 787 Missouri
41 Mesa 152 453 289 199 396 375 442 780 439 041 Arizona
42 Virginia Beach 262 199 393 089 425 257 438 415 437,994 Virgínia
43 San Juan 434 849 426 832 421 958 428 591 395 326 Portoriko
44 Omaha 314 255 342 862 390 007 414 521 408 958 Nebraska
45 Oakland 339 337 372 242 399 484 395 274 390 724 Kalifornia
46 Miami 346 865 358 648 362 470 386 417 399 457 Florida
47 Tulsa 360 919 367 302 393 049 382 457 391 906 Oklahoma
48 Honolulu 365 048 377 059 371 657 377 379 337 256 Havaj
49 Minneapolis 370 951 368 383 382 618 372 811 382 578 Minnesota
50 Colorado Springs 215 150 280 430 360 890 369 815 416 427 Colorado
51 Arlington 160 113 261 717 332 969 362 805 365 438 Texas
52 Wichita 279 272 304 017 351 150 354 865 382 368 Kansas
53 St. Louis 453 085 396 685 348 189 344 362 319 294 Missouri
54 Raleigh 150 255 212 092 282 956 341 530 403 892 Severná Karolína
55 Santa Ana 203 713 293 827 337 977 340 368 324 528 Kalifornia
56 Anaheim 219 311 266 406 328 014 331 804 336 265 Kalifornia
57 Tampa 271 523 280 015 303 447 325 989 335 709 Florida
58 Pittsburgh 423 938 369 879 334 563 316 718 305 704 Pensylvánia
59 Cincinnati 385 457 364 114 331 285 308 728 296 943 Ohio
60 Toledo 354 635 332 943 313 619 301 285 287 208 Ohio
61 Aurora 158 588 222 103 276 393 297 235 325 078 Colorado
62 Bakersfield 105 611 176 264 247 057 295 536 347 483 Kalifornia
63 Riverside 170 876 226 546 255 166 290 086 303 871 Kalifornia
64 Stockton 149 779 210 943 243 771 286 926 291 707 Kalifornia
65 Corpus Christi 231 999 257 453 277 454 283 474 305 215 Texas
66 Newark 329 248 275 221 273 546 280 666 277 140 New Jersey
67 Buffalo 357 870 328 175 292 648 279 745 261 310 New York
68 Saint Paul 270 230 272 235 287 151 275 150 285 068 Minnesota
69 Anchorage 174 431 226 338 260 283 275 043 291 826 Aljaška
70 Lexington 204 165 225 366 260 512 268 080 295 803 Kentucky
71 Plano 72 331 127 885 222 030 250 096 259 841 Texas
72 St. Petersburg 238 647 240 318 248 232 249 079 244 769 Florida
73 Jersey City 223 532 228 517 240 055 239 614 247 597 New Jersey
74 Glendale 97 172 147 864 218 812 239 435 226 721 Arizona
75 Lincoln 171 932 191 972 225 581 239 213 258 379 Nebraska
76 Chandler 29 673 89 862 176 581 234 939 236 123 Arizona
77 Henderson 24 363 64 948 175 381 232 146 257 729 Nevada
78 Greensboro 155 642 183 894 223 891 231 962 269 666 Severná Karolína
79 Norfolk 266 979 261 250 234 403 231 954 242 803 Virgínia
80 Birmingham 284 413 265 347 242 820 231 483 212 237 Alabama
81 Scottsdale 88 412 130 075 202 705 226 013 217 385 Arizona
82 Fort Wayne 172 196 191 839 220 483 223 341 253 691 Indiana
83 Bayamón 196 206 202 103 203 499 222 195 208 116 Portoriko
84 Baton Rouge 219 419 219 531 227 818 222 064 229 493 Louisiana
85 Madison 170 616 190 766 208 054 221 551 233 209 Wisconsin
86 Hialeah 145 254 188 008 226 419 220 485 224 669 Florida
87 Chesapeake 114 486 151 982 199 184 218 968 222 209 Virgínia
88 Garland 138 857 180 635 215 768 216 346 226 876 Texas
89 Orlando 128 291 164 674 190 914 213 223 238 300 Florida
90 Rochester 241 741 230 356 219 773 211 091 210 565 New York
91 Akron 237 177 223 019 217 074 210 795 199 110 Ohio
92 Chula Vista 83 927 135 160 173 556 210 497 243 916 Kalifornia
93 Lubbock 173 979 186 206 199 564 209 737 229 573 Texas
94 Laredo 91 449 122 899 176 576 208 754 236 091 Texas
95 Modesto 106 602 164 746 188 856 207 011 201 165 Kalifornia
96 Durham 100 831 138 894 187 035 204 845 228 330 Severná Karolína
97 Reno 100 756 133 850 180 480 203 550 225,221 Nevada
98 Fremont 131 945 173 339 203 413 200 468 214 089 Kalifornia
99 Montgomery 177 857 190 350 201 568 200 127 205 764 Alabama
100 Glendale 139 060 180 038 194 973 200 065 191 719 Kalifornia

hnoj Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of United States cities by population na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).