Zoznam ocenení skupiny Nickelback

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam ocenení skupiny Nickelback predstavuje zoznam cien a nominácií získaných počas hudobnej činnosti kanadskej rockovej skupiny Nickelback. Skupina v roku 2007 bola zavedená na Kanadský chodník slávy.[1]

American Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

American Music Awards je udeľovaná za vynikajúce výsledky v hudobnom priemysle. Nickelback získal 2 ocenenia zo 6 nominácií.[2][3][4]

American Music Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2003
Nickelback
Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group
Nominácia
2004
Nickelback
Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group
Nominácia
2006
Nickelback
Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group
Nominácia
Favorite Alternative Artist
Nominácia
All The Right Reasons
Favorite Pop/Rock Album
Víťaz
2007
Nickelback
Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group
Víťaz

Billboard Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Billboard Music Awards sú sponzorované magazínom Billboard a konajú sa každoročne v decembri. Nickelback získal 3 ocenenia z 5 nominácií.[2][5]

Billboard Music Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2006
Nickelback
Artist of the Year
Nominácia
Duo/Group of the Year
Víťaz
Hot 100 Artist Duo/Group of the Year
Viťaz
All The Right Reasons
Rock Album of the Year
Víťaz
Album of the Year
Nominácia

Grammy Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Grammy Awards každoročne udeľuje National Academy of Recording Arts and Sciences. Nickelback získal 6 nominácií.[2]

Grammy Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2003
How You Remind Me
Record of the Year
Nominácia
2004
Someday
Best Rock Song
Nominácia
The Long Road
Best Rock Album
Nominácia
2005
Feelin’ Way Too Damn Good
Best Hard Rock Performance
Nominácia
2008
If Everyone Cared
Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal
Nominácia

Juno Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Juno Awards sú udeľované Canadian Academy of Recording Arts and Sciences. Nickelback získal 12 ocenení z 26 nominácií.[2][6][2][7][8]

Juno Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2001
Nickelback
Best New Group
Víťaz
2002
Silver Side Up
Best Album
Nominácia
Best Rock Album
Víťaz
How You Remind Me
Best Single
Víťaz
Nickelback
Best Group
Víťaz
2003
Spiderman Soundtrack/Silver Side Up
Songwriter of the Year
Víťaz
Nickelback
Juno Fan Choice Award
Nominácia
2004
The Long Road
Album of the Year
Nominácia
Rock Album of the Year
Nominácia
Nickelback
Group of the Year
Víťaz
Juno Fan Choice Award
Víťaz
Someday
Single of the Year
Nominácia
2005
Nickelback
Jack Richardson Producer of the Year
Nominácia
2006
All The Right Reasons
Album of the Year
Nominácia
Rock Album of the Year
Víťaz
Nickelback
Group of the Year
Víťaz
Jack Richardson Producer of the Year
Nominácia
Juno Fan Choice Award
Nominácia
Photograph
Single of the Year
Nominácia
2007
Nickelback
Juno Fan Choice Award
Nominácia
Songwriter of the Year
Nominácia
2009
Dark Horse
Album of the Year
Viťaz
Gotta Be Somebody
Single of the Year
Nominácia
Nickelback
Group of the Year
Viťaz
Jack Richardson Producer of the Year
Nominácia
Juno Fan Choice Award
Víťaz

MuchMusic Video Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Much Muisc Video Awards je každoročné udeľovanie cien prezentované kanadským hudobným televíznym kanálom MuchMusic. Nickelback získal 7 cien z 15 nominácií.[2][9][10][11]

MuchMusic Video Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2002
Too Bad
Best Video
Víťaz
MuchLoud Best Rock Video
Víťaz
2006
Photograph
MuchLoud Best Rock Video
Víťaz
2007
If Everyone Cared
Best Video
Nominácia
MuchLoud Best Rock Video
Nominácia
Far Away
MuchMoreMusic Award
Víťaz
Best International Video By A Canadian
Nominácia
People's Choice: Favourite Canadian Group
Nominácia

MTV Video Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

MTV Video Music Awards je každoročné udeľovanie cien prezentované americkým hudobným televíznym kanálom MTV. V roku 2002 Chad Kroeger (Nickelback) vyhral v kategórii Best Video from a Film s Joseym Scottom (Saliva) za ústrednú melódiu z filmu Spiderman, „Hero“.[12]

MTV Video Music Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2007 Hero
Best Video from a Film
Viťaz

People’s Choice Awards[upraviť | upraviť zdroj]

People’s Choice Awards je ocenenie za uznanie verejnosťou a prácu v populárnej kultúre. Nickelback získal 1 cenu.[2][13]

People’s Choice Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2007 Nickelback
Favorite Group
Víťaz
2011 Nickelback
Favorite Rock Band
Prebieha

World Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

World Music Awards je medzinárodné udeľovanie cien založené v roku 1989, ktoré každoročne udeľuje na základe celosvetového predaja International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

World Music Awards
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2006 Nickelback
World's Best Selling Rock Artist
Víťaz

Records of the Year Award[upraviť | upraviť zdroj]

The Record of the Year je ocenenie, za ktoré hlasuje verejnosť Spojeného kráľovstva. Skladba „Rockstar“ je prvým víťazom, ktorý nebol na #1 v britskom rebríčku singlov a tiež prvý singel ne-anglického interpreta.

The Record of the Year
Rok Nominácia Kategória Výsledok
2008 „Rockstar“
Record of the Year
Víťaz

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Canada's Walk of Fame: Biographical sketches of 2007 inductees [online]. CTV, [cit. 2008-07-21]. Dostupné online.
  2. a b c d e f g Nickelback [online]. Rock on the Net, [cit. 2008-07-20]. Dostupné online.
  3. Nickelback among winners at American Music Awards. CBC, 2. november 2006. Dostupné online [cit. 2008-07-20].
  4. Winners at the American Music Awards. Associated Press, 18. november 2007.
  5. 2006 Billboard Music Awards Finalists. Billboard, 29. november 2006.
  6. In Brief: Shakira, J.Lo [online]. Rolling Stone, [cit. 2008-07-20]. Dostupné online.
  7. Bliss, Karen. Coldplay, Peas Storm Canada [online]. Rolling Stone, 3. apríl 2006, [cit. 2008-07-20]. Dostupné online.
  8. Nickelback scores a hat trick on CTV's broadcast of the 2009 JUNO Awards. CTV. Dostupné online [cit. 2009-03-30].
  9. For The Record: Quick News On Stone Cold Steve Austin, Foxy Brown, The Calling, Cam'ron & More [online]. MTV, [cit. 2008-07-20]. Dostupné online.
  10. "The 2006 MuchMusic Video Awards" Winners Announced. Canada NewsWire, 2008-03-24.
  11. Rayner, Ben. Billy Talent, Nickelback top MMVAs. Toronto Star, 24. máj 2007. Dostupné online [cit. 2008-07-20].
  12. http://www.mtv.com/ontv/vma/2002/
  13. 'Pirates,' Depp Lead People's Awards. The Washington Post. Dostupné online [cit. 2008-07-20].