Zoznam transneptúnskych objektov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je čiastočný zoznam transneptúnskych objektov podľa dátumu objavu.

Definitívne
označenie
Predbežné
označenie
Dárum objavu Typ
134340 Pluto 18. február 1930 plutíno a trpasličia planéta
Cháron S/1978 P 1 22. jún 1978 mesiac Pluta
15760 1992 QB1 30. august 1992 prvé kubewano
1993 RO 14. september 1993 plutíno
1993 RP 15. september 1993 plutíno
15788 1993 SB 16. september 1993 plutíno
15789 1993 SC 17. september 1993 plutíno
15807 1994 GV9 15. apríl 1994 kubewano
16684 1994 JQ1 11. máj 1994 kubewano
15809 1994 JS 11. máj 1994
15810 1994 JR1 12. máj 1994
15820 1994 TB 10. október 1994 plutíno
19255 1994 VK8 8. november 1994 kubewano
15836 1995 DA2 24. február 1995 rezonancia 3:4
20108 1995 QZ9 29. august 1995 plutíno
32929 1995 QY9 31. august 1995 plutíno
24835 1995 SM55 19. september 1995
48639 1995 TL8 15. október 1995 objekt rozptýleného disku
26181 1996 GQ21 12. apríl 1996 objekt rozptýleného disku
19299 1996 SZ4 16. september 1996 plutíno
118228 1996 TQ66 8. október 1996
20161 1996 TR66 8. október 1996
15874 1996 TL66 9. október 1996 objekt rozptýleného disku
15875 1996 TP66 11. október 1996 plutíno
19308 1996 TO66 12. október 1996 kubewano
15883 1997 CR29 3. február 1997
79360 1997 CS29 3. február 1997
58534 Logos 1997 CQ29 4. február 1997
33001 1997 CU29 6. február 1997
24952 1997 QJ4 28. august 1997
24978 1998 HJ151 28. apríl 1998
91133 1998 HK151 28. apríl 1998
85627 1998 HP151 28. apríl 1998
52747 1998 HM151 29. apríl 1998
85633 1998 KR65 29. máj 1998
26308 1998 SM165 16. september 1998
35671 1998 SN165 23. september 1998
91205 1998 US43 22. október 1998
33340 1998 VG44 14. november 1998
69986 1998 WW24 18. november 1998
69988 1998 WA31 18. november 1998
69990 1998 WU31 18. november 1998
1998 WW31 18. november 1998 dvojitý transneptúnsky objekt
19521 Chaos 1998 WH24 19. november 1998 kubewano
69987 1998 WA25 19. november 1998
79969 1999 CP133 11. február 1999
59358 1999 CL158 11. február 1999
79978 1999 CC158 15. február 1999
26375 1999 DE9 20. február 1999 objekt rozptýleného disku
79983 1999 DF9 20. február 1999
118378 1999 HT11 17. apríl 1999
38083 Rhadamanthus 1999 HX11 17. apríl 1999 plutíno
53311 Deucalion 1999 HU11 18. apríl 1999 kubewano
38084 1999 HB12 18. apríl 1999
118379 1999 HC12 18. apríl 1999
40314 1999 KR16 16. máj 1999
86047 1999 OY3 18. júl 1999
66452 1999 OF24 21. júl 1999
86177 1999 RY215 8. september 1999
91554 1999 RZ215 8. september 1999
66652 1999 RZ253 8. september 1999
49673 1999 RA215 13. september 1999
47171 1999 TC36 1. október 1999 plutíno
S/2000 (1998 WW31) 1 6. január 2000 mesiac planétky 1998 WW31
60454 2000 CH105 5. február 2000
60458 2000 CM114 5. február 2000
80806 2000 CM105 6. február 2000
38628 Huya 2000 EB173 10. marec 2000 plutíno
60620 2000 FD8 27. marec 2000
60621 2000 FE8 27. marec 2000
47932 2000 GN171 1. apríl 2000
118698 2000 OY51 28. júl 2000
87269 2000 OO67 29. júl 2000 objekt rozptýleného disku
118702 2000 OM67 31. júl 2000 objekt rozptýleného disku
45802 2000 PV29 5. august 2000
54520 2000 PJ30 5. august 2000
76803 2000 PK30 5. august 2000
123509 2000 WK183 26. november 2000
20000 Varuna 2000 WR106 28. november 2000 kubewano
82075 2000 YW134 26. december 2000
82155 2001 FZ173 24. marec 2001
82157 2001 FM185 26. marec 2001
82158 2001 FP185 26. marec 2001
88267 2001 KE76 22. máj 2001
28978 Ixion 2001 KX76 22. máj 2001 plutíno
119066 2001 KJ76 23. máj 2001
119067 2001 KP76 23. máj 2001
119068 2001 KC77 23. máj 2001 objekt rozptýleného disku
119069 2001 KN77 23. máj 2001
119070 2001 KP77 23. máj 2001
88268 2001 KK76 24. máj 2001
2001 QF298 19. august 2001 plutíno
88611 2001 QT297 20. august 2001
119473 2001 UO18 19. október 2001
42301 2001 UR163 21. október 2001 objekt rozptýleného disku
126154 2001 YH140 18. december 2001
126155 2001 YJ140 20. december 2001
55565 2002 AW197 10. január 2002 kubewano
126619 2002 CX154 6. február 2002 objekt rozptýleného disku
119878 2002 CY224 7. február 2002 objekt rozptýleného disku
126719 2002 CC249 8. február 2002
95625 2002 GX32 8. apríl 2002 objekt rozptýleného disku
119951 2002 KX14 17. máj 2002 iný
50000 Quaoar 2002 LM60 4. jún 2002 kubewano
2002 MS4 18. jún 2002 kubewano
119956 2002 PA149 10. august 2002
84522 2002 TC302 9. október 2002 rezonancia 2:5
55636 2002 TX300 15. október 2002 kubewano
55637 2002 UX25 30. október 2002 kubewano
84719 2002 VR128 3. november 2002 plutíno
55638 2002 VE95 14. november 2002
119979 2002 WC19 16. november 2002 iný
127546 2002 XU93 4. december 2002 objekt rozptýleného disku
78799 2002 XW93 10. december 2002
2003 AZ84 13. január 2003 kubewano
136108 2003 EL61 7. marec 2003 kubewano s dvoma známymi mesiacmi
120132 2003 FY128 26. marec 2003
127871 2003 FC128 31. marec 2003
120178 2003 OP32 26. júl 2003
2003 QW90 23. august 2003 kubewano
136199 Eris 2003 UB313 21. október 2003 objekt rozptýleného disku a trpasličia planéta
120181 2003 UR292 24. október 2003
90377 Sedna 2003 VB12 14. november 2003 možný objekt Oortovho oblaku
84922 2003 VS2 14. november 2003 plutíno
90482 Orcus 2004 DW 17. február 2004 plutíno
120216 2004 EW95 14. marec 2004
90568 2004 GV9 13. apríl 2004
120347 2004 SB60 22. september 2004
120348 2004 TY364 3. október 2004
2004 XR190 11. december 2004 objekt rozptýleného disku
136472 2005 FY9 31. marec 2005 kubewano
Hydra S/2005 P 1 15. máj 2005 mesiac Pluta
Nix S/2005 P 2 15. máj 2005 mesiac Pluta
Dysnomia S/2005 (2003 UB313) 1 10. september 2005 mesiac Eris
145452 2005 RN43 10. september 2005