Zoznam trestov na Majstrovstvách sveta vo futbale 2006

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tresty na Majstrovstvách sveta vo futbale 2006 sa riadia podľa nasledujúcich pravidiel:

Červené karty[upraviť | upraviť zdroj]

Hráč, ktorý dostane červenú kartu je okamžite vylúčený zo zápasu a automaticky suspendovaný v ďalšom zápase. Iba vo vzácnych prípadoch (pri chybe rozhodcu) FIFA dovoľuje odvolanie sa proti červenej karte. Ak hráč dostane červenú kartu počas posledného stretnutia svojho mužstva, suspendácia sa prenáša na ďalší medzinárodný turnaj. Napríklad ak je hráč európskeho mužstva vylúčený v osemfinále, v ktorom jeho mužstvo prehrá, bude chýbať v prvom zápase svojho mužstva v kvalifikácii na Euro 2008.

Žlté karty[upraviť | upraviť zdroj]

Ak hráč dostane jednu žltú kartu v dvoch zápasoch v skupine alebo vo vyraďovacích bojoch, bude mužstvu chýbať v nasledujúcom zápase. Jedna žltá karta sa neprenáša z bojov v skupinách do vyraďovacích bojov. Ak však hráč dostane druhú žltú kartu v poslednom zápase v skupine, bude mužstvu chýbať v osemfinálovom zápase. Trest za dve žlté karty v dvoch zápasoch sa neprenáša do ďalších medzinárodných turnajov.

Dodatočné potrestanie[upraviť | upraviť zdroj]

Za vážnejšie previnenia môže disciplinárna komisia FIFA udeliť dodatočné tresty. Disciplinárna komisia môže potrestať aj zákroky, ktoré ušli pozornosti rozhodcu počas zápasu a udeliť administratívnu červenú kartu a suspendáciu. Keďže neexistuje odvolanie sa proti červenej karte udelenej priamo v zápase, ani komisia nemôže dodatočne zmeniť tresty udelené v zápase. Napríklad ak je hráč potrestaný za nedovolený zákrok žltou kartou, disciplinárna komisia nemôže dodatočne zmeniť kartu na červenú, ale ak zákrok hráča ostane nepotrestaný, môže disciplinárna komisia po zhliadnutí videa dodatočne udeliť hráčovi červenú kartu.

Tabuľky[upraviť | upraviť zdroj]

Podľa mužstiev[upraviť | upraviť zdroj]

Mužstvo Zápasov Červená Žltá Trest v zápase Nehrá v zápase
Portugalsko Portugalsko 7 2 26 Costinha vs Holandsko
Deco vs Holandsko
Costinha vs Anglicko
Deco vs Anglicko
Petit vs Francúzsko
R. Carvalho vs Nemecko
Holandsko Holandsko 4 2 16 Khalid Boulahrouz vs Portugalsko
Giovanni van Bronckhorst vs Portugalsko
Taliansko Taliansko 7 2 12 De Rossi vs Spojené štáty
Materazzi vs Austrália
De Rossi vs Česko,
plus Austrália, Ukrajina a Nemecko kvôli dodatočnému trestu od disciplinárnej komisie FIFA
Materazzi vs Ukrajina
Srbsko a Čierna Hora Srbsko a Čierna Hora 3 2 12 M. Kežman vs Argentína
A.Nađ vs Pobrežie Slonoviny
M. Kežman vs Pobrežie Slonoviny
O. Koroman vs Pobrežie Slonoviny
Chorvátsko Chorvátsko 3 2 11* D. Šimić vs Austrália
J. Šimunić vs Austrália
R. Kovač vs Austrália
Česko Česko 3 2 7 Ujfaluši vs Ghana
J. Polak vs Taliansko
Ujfaluši vs Taliansko
V. Lokvenc vs Taliansko
Spojené štáty Spojené štáty 3 2 5 Pope vs Taliansko
Mastroeni vs Taliansko
Pope vs Ghana
Mastroeni vs Ghana
Ghana Ghana 4 1 18 A. Gyan vs Brazília A. Gyan vs Spojené štáty
S. Muntari vs Spojené štáty
M. Essien vs Brazília
Francúzsko Francúzsko 7 1 16 Z. Zidane vs Taliansko É. Abidal vs Togo
Z. Zidane vs Togo
Tunisko Tunisko 3 1 14 Z. Jaziri vs Ukrajina
Argentína Argentína 5 1 12 L.D. Cufré vs Nemecko
Mexiko Mexiko 4 1 12 L.E. Pérez vs Portugalsko L.E. Pérez vs Argentína
Ukrajina Ukrajina 5 1 12 V. Vaščuk vs Španielskovs Južná Kórea V. Vaščuk vs Saudská Arábia
V. Sviderskij vs Švajčiarsko
Angola Angola 3 1 11 André vs Mexiko André vs Irán
Austrália Austrália 4 1 11 B. Emerton vs Chorvátsko B. Emerton vs Taliansko
Trinidad a Tobago Trinidad a Tobago 3 1 10 A. John vs Švédsko A. John vs Anglicko
Poľsko Poľsko 3 1 10 R. Sobolewski vs Nemecko R. Sobolewski vs Kostarika
Švédsko Švédsko 3 1 10 T.Lučić vs Nemecko
Togo Togo 3 1 10 J.P. Abalo vs Južná Kórea J.P. Abalo vs Švajčiarsko
Pobrežie Slonoviny Pobrežie Slonoviny 3 1 9 C.Domoraud vs Srbsko a Čierna Hora D. Drogba vs Srbsko a Čierna Hora
Anglicko Anglicko 5 1 9 W. Rooney vs Portugalsko
Švajčiarsko Švajčiarsko 4 0 12
Nemecko Nemecko 7 0 12
Brazília Brazília 5 0 11
Ekvádor Ekvádor 4 0 9
Kórejská republika Kórejská republika 3 0 9
Irán Irán 3 0 8 J. Nekounam vs Angola
Kostarika Kostarika 3 0 8
Paraguaj Paraguaj 3 0 8
Japonsko Japonsko 3 0 7 T. Miyamoto vs Brazília
Španielsko Španielsko 4 0 6
Saudská Arábia Saudská Arábia 3 0 5

* Šimunić videl počas zápasu Chorvátsko - Austrália tri žlté karty: rozhodca v 90. minúte mu chybne nedal červenú kartu po predchádzajúcich dvoch žltých. Tú dostal až po tretej žltej karte v 93. minúte. V pôvodnom zápise FIFA o zápase sú zapísané všetky tri žlté karty, avšak v revidovanom chýba druhá žltá karta z 90. minúty. Nevie sa, či to bolo kvôli konzistentnosti zápisu, alebo či druhá žltá karta bola dodatočne zrušená.

Hráči[upraviť | upraviť zdroj]

v zátvorke sú uvedené zápasy, v ktorých hráči nemôžu kvôli trestu nastúpiť

Vylúčený v  minúteŽltá kartaŽltá kartaŽltá karta

Vylúčený v  minúteŽltá karta

Vylúčený v  minúte

Sent offSent offVylúčený v  minúteŽltá kartaŽltá karta

Sent offSent offVylúčený v  minúteŽltá karta

Sent offSent offVylúčený v  minúte

Žltá kartaŽltá kartaŽltá karta

Žltá kartaŽltá karta

Žltá karta

* Šimunić videl počas Chorvátsko - Austrália zápasu tri žlté karty: rozhodca v 90. minúte mu chybne nedal červenú kartu po predchádzajúcich dvoch žltých. Tú dostal až po tretej žltej karte v 93. minúte. V pôvodnom zápise FIFA o zápase sú zapísané všetky tri žlté karty, avšak v revidovanom chýba druhá žltá karta z 90. minúty. Nevie sa, či to bolo kvôli konzistentnosti zápisu, alebo či druhá žltá karta bola dodatočne zrušená.


Majstrovstvá sveta vo futbale 2006
Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D Skupina E
Skupina F Skupina G Skupina H Vyraďovacie boje Finále
Všeobecné informácie
Kvalifikácia Nasadenie Zostavy Kalendár Tresty
Rozhodcovia Kriminalita Vysielacie práva Sponzori Zaujímavosti
Finalisti