Zoznam víťazov zmiešanej štvorhry na Wimbledone

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam víťazov zmiešanej štvorhry na turnaji Wimbledon, ktorá sa poprvýkrát objavila na turnaji v roku 1913.

Listina víťazov[upraviť | upraviť zdroj]

Suzanne Lenglenová vyhrala zmiešanú štvorhru trikrát
Rok Víťazi Porazení Výsledok
1913 GBR Hope Crisp
GBR Agnes Tuckeyová
St Patrick's saltire.svg James Cecil Parke
GBR Ethel Thomsonová Larcombeová
3–6, 5–3 skreč
1914 St Patrick's saltire.svg James Cecil Parke
GBR Ethel Thomsonová Larcombeová
NZL Tony Wilding
FRA Marguerite Broquedisová
4–6, 6–4, 6–2
1915 prvá svetová vojna
1916
1917
1918
1919 GBR Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
GBR Albert Prebble
GBR Dorothea Lambertová Chambersová
6–0, 6–0
1920 AUS Gerald Patterson
FRA Suzanne Lenglenová
GBR Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
7–5, 6–3
1921 GBR Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
GBR Max Woosnam
GBR Phyllis Howkinsová
6–3, 6–1
1922 AUS Pat O'Hara Wood
FRA Suzanne Lenglenová
GBR Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
6–4, 6–3
1923 GBR Randolph Lycett
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
Britská India Lewis Deane
GBR Dorothy Shepherdová-Barronová
6–4, 7–5
1924 GBR John Gilbert
GBR Kathleen McKaneová
GBR Leslie Godfree
GBR Dorothy Shepherdová-Barronová
6–3, 3–6, 6–3
1925 FRA Jean Borotra
FRA Suzanne Lenglenová
Talianske kráľovstvo Umberto De Morpurgo
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
6–3, 6–3
1926 GBR Leslie Godfree
GBR Kathleen McKaneová Godfreeová
USA (1912-1959) Howard Kinsey
USA (1912-1959) Mary Browneová
6–3, 6–4
1927 USA (1912-1959) Francis Hunter
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
GBR Leslie Godfree
GBR Kathleen McKaneová Godfreeová
8–6, 6–0
1928 Južná Afrika (1928-1994) Patrick Spence
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
AUS Jack Crawford
AUS Daphne Akhurstová Cozensová
7–5, 6–4
1929 USA (1912-1959) Francis Hunter
USA (1912-1959) Helen Willsová Moodyová
GBR Ian Collins
GBR Joan Fryová Lakemanová
6–1, 6–4
1930 AUS Jack Crawford
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
GER Daniel Prenn
GER Hilde Krahwinkelová Sperlingová
6–1, 6–3
1931 USA (1912-1959) George Lott
USA (1912-1959) Anna McCune Harper
GBR Ian Collins
GBR Joan Ridley
6–3, 1–6, 6–1
1932 Španielsko (1931-1939) Enrique Maier
USA (1912-1959) Elizabeth Ryanová
AUS Harry Hopman
BEL Josane Sigartová
7–5, 6–2
1933 Nemecká ríša Gottfried von Cramm
Nemecká ríša Hilde Krahwinkelová Sperlingová
Južná Afrika (1928-1994) Norman Farquharson
GBR Mary Heeley
7–5, 8–6
1934 JPN Ryuki Miki
GBR Dorothy Roundová Littleová
GBR Henry Austin
GBR Dorothy Shepherdová-Barronová
3–6, 6–4, 6–0
1935 GBR Fred Perry
GBR Dorothy Roundová Littleová
AUS Harry Hopman
AUS Eleanor Hallová Hopmanová
7–5, 4–6, 6–2
1936 GBR Fred Perry
GBR Dorothy Roundová Littleová
USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Sarah Palfreyová Cookeová
7–9, 7–5, 6–4
1937 USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Alice Marbleová
FRA Yvon Petra
FRA Simone Mathieuová
6–4, 6–1
1938 USA (1912-1959) Don Budge
USA (1912-1959) Alice Marbleová
Nacistické Nemecko Henner Henkel
USA (1912-1959) Sarah Palfreyová Cookeová
6–1, 6–4
1939 USA (1912-1959) Bobby Riggs
USA (1912-1959) Alice Marbleová
GBR Frank Wilde
GBR Nancy Brownová
9–7, 6–1
1940 druhá svetová vojna
1941
1942
1943
1944
1945
1946 USA (1912-1959) Tom Brown
USA (1912-1959) Louise Broughová
AUS Geoff Brown
USA (1912-1959) Dorothy Cheneyová
6–4, 6–4
1947 AUS John Bromwich
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
AUS Colin Long
AUS Nancye Wynneová Boltonová
1–6, 6–4, 6–2
1948 AUS John Bromwich
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Doris Hartová
6–2, 3–6, 6–3
1949 Južná Afrika (1928-1994) Eric Sturgess
Južná Afrika (1928-1994) Sheila Summersová
AUS John Bromwich
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
9–7, 9–11, 7–5
1950 Južná Afrika (1928-1994) Eric Sturgess
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
AUS Geoff Brown
USA (1912-1959) Patricia Canningová Toddová
11–9, 1–6, 6–4
1951 AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Doris Hartová
AUS Mervyn Rose
AUS Nancye Wynneová Boltonová
7–5, 6–2
1952 AUS Frank Sedgman
USA (1912-1959) Doris Hartová
ARG Enrique Morea
AUS Thelma Coyneová Longová
4–6, 6–3, 6–4
1953 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Doris Hartová
Argentína Enrique Morea
USA (1912-1959) Shirley Fryová
9–7, 7–5
1954 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Doris Hartová
AUS Ken Rosewall
USA (1912-1959) Margaret Osborneová duPontová
5–7, 6–4, 6–3
1955 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Doris Hartová
Argentína Enrique Morea
USA (1912-1959) Louise Broughová Clappová
8–6, 2–6, 6–3
1956 USA (1912-1959) Vic Seixas
USA (1912-1959) Shirley Fryová
USA (1912-1959) Gardnar Mulloy
USA (1912-1959) Althea Gibsonová
2–6, 6–2, 7–5
1957 AUS Mervyn Rose
USA (1912-1959) Darlene Hardová
AUS Neale Fraser
USA (1912-1959) Althea Gibsonová
6–4, 7–5
1958 AUS Bob Howe
AUS Lorraine Coghlanová Robinsonová
Dánsko Kurt Nielsen
USA (1912-1959) Althea Gibsonová
6–3, 13–11
1959 AUS Rod Laver
USA (1959-1960) Darlene Hardová
AUS Neale Fraser
BRA Maria Buenová
6–4, 6–3
1960 AUS Rod Laver
USA (1959-1960) Darlene Hardová
AUS Bob Howe
BRA Maria Buenová
13–11, 3–6, 8–6
1961 AUS Fred Stolle
AUS Lesley Turnerová Bowreyová
AUS Bob Howe
Západné Nemecko Edda Budingová
11–9, 6–2
1962 AUS Neale Fraser
USA Margaret Osborneová duPontová
USA Dennis Ralston
GBR Ann Haydonová-Jonesová
2–6, 6–3, 13–11
1963 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
USA Darlene Hardová
11–9, 6–4
1964 AUS Fred Stolle
AUS Lesley Turnerová Bowreyová
AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
6–4, 6–4
1965 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
AUS Tony Roche
AUS Judy Tegartová Daltonová
12–10, 6–3
1966 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
USA Dennis Ralston
USA Billie Jean Kingová
4–6, 6–3, 6–3
1967 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
AUS Ken Fletcher
BRA Maria Buenová
7–5, 6–2
Otvorená éra
1968 AUS Ken Fletcher
AUS Margaret Courtová
ZSSR Alexandr Metreveli
ZSSR Oľga Morozovová
6–1, 14–12
1969 AUS Fred Stolle
GBR Ann Haydonová-Jonesová
AUS Tony Roche
AUS Judy Tegartová Daltonová
6–2, 6–3
1970 Rumunsko (1965-1989) Ilie Năstase
USA Rosemary Casalsová
ZSSR Alexandr Metreveli
ZSSR Oľga Morozovová
6–3, 4–6, 9–7
1971 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
USA Marty Riessen
AUS Margaret Courtová
3–6, 6–2, 15–13
1972 Rumunsko (1965-1989) Ilie Năstase
USA Rosemary Casals
AUS Kim Warwick
AUS Evonne Goolagongová
6–4, 6–4
1973 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
MEX Raúl Ramírez
USA Janet Newberryová
6–3, 6–2
1974 AUS Owen Davidson
USA Billie Jean Kingová
GBR Mark Farrell
GBR Lesley Charlesová
6–3, 9–7
1975 USA Marty Riessen
AUS Margaret Courtová
AUS Allan Stone
Holandsko Betty Stoveová
6–4, 7–5
1976 AUS Tony Roche
FRA Françoise Durrová
USA Dick Stockton
USA Rosemary Casalsová
6–3, 2–6, 7–5
1977 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Greer Stevensová
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
3–6, 7–5, 6–4
1978 Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
AUS Ray Ruffels
USA Billie Jean Kingová
6–2, 6–2
1979 Južná Afrika (1928-1994) Bob Hewitt
Južná Afrika (1928-1994) Greer Stevensová
Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
7–5, 7–6(9–7)
1980 USA ohn Austin
USA Tracy Austinová
AUS Mark Edmondson
AUS Dianne Fromholtzová Balestratová
4–6, 7–6(8–6), 6–3
1981 Južná Afrika (1928-1994) Frew McMillan
Holandsko Betty Stoveová
USA John Austin
USA Tracy Austinová
4–6, 7–6(7–2), 6–3
1982 Južná Afrika (1928-1994) Kevin Curren
USA Anne Smithová
GBR John Lloyd
AUS Wendy Turnbullová
2–6, 6–3, 7–5
1983 GBR John Lloyd
AUS Wendy Turnbullová
USA Steve Denton
USA Billie Jean Kingová
6–7(5–7), 7–6(7–5), 7–5
1984 GBR John Lloyd
AUS Wendy Turnbullová
USA Steve Denton
USA Kathy Jordanová
6–3, 6–3
1985 AUS Paul McNamee
USA Martina Navrátilová
AUS John Fitzgerald
AUS Elizabeth Smylieová
7–5, 4–6, 6–2
1986 USA Ken Flach
USA Kathy Jordanová
Švajčiarsko Heinz Günthardt
USA Martina Navrátilová
6–3, 7–6(9–7)
1987 GBR Jeremy Bates
GBR Jo Durieová
AUS Darren Cahill
USA Nicole Provisová
7–6(12–10), 6–3
1988 USA Sherwood Stewart
USA Zina Garrisonová
USA Kelly Jones
USA Gretchen Magersová
6–1, 7–6(7–3)
1989 USA Jim Pugh
Československo Jana Novotná
AUS Mark Kratzmann
AUS Jenny Byrneová
6–4, 5–7, 6–4
1990 USA Rick Leach
USA Zina Garrisonová
AUS John Fitzgerald
AUS Elizabeth Smylieová
7–5, 6–2
1991 AUS John Fitzgerald
AUS Elizabeth Smylieová
USA Jim Pugh
ZSSR Nataša Zverevová
7–6(7–4), 6–2
1992 Československo Cyril Suk
Lotyšsko Larisa Savčenková Neilandová
Holandsko Jacco Eltingh
Holandsko Miriam Oremansová
7–6(7–2), 6–2
1993 AUS Mark Woodforde
USA Martina Navrátilová
Holandsko Tom Nijssen
Holandsko Manon Bollegrafová
6–3, 6–4
1994 AUS Todd Woodbridge
Česko Helena Suková
USA T.J. Middleton
USA Lori McNeilová
3–6, 7–5, 6–3
1995 USA Jonathan Stark
USA Martina Navrátilová
Česko Cyril Suk
USA Gigi Fernándezová
6–4, 6–4
1996 Česko Cyril Suk
Česko Helena Suková
AUS Mark Woodforde
Lotyšsko Larisa Savčenková Neilandová
1–6, 6–3, 6–2
1997 Česko Cyril Suk
Česko Helena Suková
RUS Andrej Oľchovskij
Lotyšsko Larisa Savčenková Neilandová
4–6, 6–3, 6–4
1998 BLR Max Mirnyj
USA Serena Williamsová
India Mahesh Bhupathi
Chorvátsko Mirjana Lučićová-Baroniová
6–4, 6–4
1999 India Leander Paes
USA Lisa Raymondová
SWE Jonas Björkman
RUS Anna Kurnikovová
6–4, 3–6, 6–3
2000 USA Donald Johnson
USA Kimberly Poová
Austrália Lleyton Hewitt
BEL Kim Clijstersová
6–4, 7–6(7–3)
2001 Česko Leoš Friedl
Slovensko Daniela Hantuchová
USA Mike Bryan
GER Anke Huberová
4–6, 6–3, 6–2
2002 India Mahesh Bhupathi
Rusko Jelena Lichovcevová
Zimbabwe Kevin Ullyett
Slovensko Daniela Hantuchová
6–2, 1–6, 6–1
2003 India Leander Paes
USA Martina Navrátilová
Izrael Andy Ram
Rusko Anastasija Rodionovová
6–3, 6–3
2004 Zimbabwe Wayne Black
Zimbabwe Cara Blacková
Austrália Todd Woodbridge
Austrália Alicia Moliková
3–6, 7–6(10–8), 6–4
2005 India Mahesh Bhupathi
Francúzsko Mary Pierceová
Austrália Paul Hanley
UKR Tatiana Perebijnisová
6–4, 6–2
2006 Izrael Andy Ram
Rusko Vera Zvonariovová
USA Bob Bryan
USA Venus Williamsová
6–3, 6–2
2007 GBR Jamie Murray
Srbsko Jelena Jankovićová
SWE Jonas Björkman
AUS Alicia Moliková
6–4, 3–6, 6–1
2008 USA Bob Bryan
AUS Samantha Stosurová
USA Mike Bryan
Slovinsko Katarina Srebotniková
7–5, 6–4
2009 Bahamy Mark Knowles
Nemecko Anna-Lena Grönefeldová
IND Leander Paes
Zimbabwe Cara Blacková
7–5, 6–3
2010 IND Leander Paes
Zimbabwe Cara Blacková
Južná Afrika Wesley Moodie
USA Lisa Raymondová
6-4, 7-6(7–5)
2011 AUT Jürgen Melzer
Česko Iveta Benešová
IND Mahesh Bhupathi
RUS Jelena Vesninová
6–3, 6–2
2012 USA Mike Bryan
USA Lisa Raymondová
IND Leander Paes
RUS Jelena Vesninová
3-6, 7-5, 4-6
2013 Kanada Daniel Nestor
FRA Kristina Mladenovićová
BRA Bruno Soares
USA Lisa Raymondová
5–7, 6–2, 8–6

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam vítězů smíšené čtyřhry ve Wimbledonu na českej Wikipédii.