Účtovník (Mafstory)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
“Účtovník”
Epizóda zo seriálu Mafstory
Číslo epizódy Séria 1
Epizóda 1
Scenár Roman Humaj
Réžia Ivan Predmerský
Dátum vydania
Dátum vysielania 6. september 2006
Epizódy chronologicky
← Predchádzajúca Ďalšia →
"Nové mravy"

Účtovník je názov prvej epizódy prvej série slovenského seriálu Mafstory.

Vôbec prvá epizóda nás vedie do prostredia slovenskej mafie v neznámom mestečku na juhu Slovenska pri Veľkom Mederi , a to priamo do jednej mafiánskej rodiny, kde sa práve hľadá nový účtovník. Rudy Molnár, „mozek“ rodiny, posiela svoju pravú ruku Banána hľadať nového účtovníka. Pipina, Rudyho neter chodí s Banánom. Do rodiny prichádza hosť, ktorý rozvíri hladinu medzi jej členmi...

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh začína v Molnárovskej vile. Rudy, Banán a Prco sedia v obývačke a Rudy premýšľa. Nemá dobrú náladu lebo sa rodine míňajú účtovníci, a potom sa nemá kto starať o papiere. Poverí preto Banána, aby našiel vhodného účtovníka do rodiny. Teta Márgit zatiaľ navštívi Pipinu v posilňovni a snaží sa ju presvedčiť, aby sa dala dokopy s Banánom. Pipina však odmieta. Banán príde za Rudym a pýta sa ho ako to myslel s tým účtovníkom. Rudy mu to zas vysvetlí a pošle ho preč. Banán otravuje Pipinu v jej izbe a keď zistí, že nič nebude, tak ju posiela za Rudym aby mu povedala, že ma pre neho "niečo veľké". To niečo sú dvaja "účtovníci", svalnaté gorily, ktoré Banán priniesol aby sa starali o "účty".

Do vily prichádza účtovník. Predstaví sa ako Milan Brezík, účtovník, ktorý prichádza na inzerát. Myslí si, že prišiel do firmy, ktorá obchoduje s tropickým ovocím, keďže Banán nazval firmu „Banán a spol“. Rudymu sa Milanko zapáči, pretože na neho pôsobí inteligentne a prijme ho do rodiny ako nového účtovníka. Milanko má rozhovor s Banánom o rodine. Po chvíli chce odísť, no Rudynko mu dá ponuku, ktorá sa neodmieta.

Pipina začne baliť Milana a ten jej rozpráva o kvetoch. Keď príde Banán, začne žiarliť a zoberie Milanka do posilňovne kde už čaká Prco. Spolu rozmýšľajú čo s účtovníkom urobia. Banánovi telefonuje mama. Po rozhovore sa rozhodne, že Milana dobije bejzbalkou. Pipina uteká za Rudym a povie mu, že Banán chce zabiť Milana. Rudy na to najprv kašle, ale keď mu Pipina povie, že to nažaluje mamičke Evelyn, Rudyho sestre, Rudy súhlasí, že Milanka zachráni. Potom Banánovi vysvetlí, že má nechať Milana na pokoji. Na konci pošle Banán Prca pre výpalné s faktúrou namiesto s bejzbalkou. Prco si faktúru nalepí na bejzbalku a ide vypalovať.