Šablóna:Purge/Dokumentácia

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

{{purge}} vytvorí odkaz, ktorý vymaže vyrovnávaciu pamäť a znovu zobrazí stránku podľa wikitextu. Hlavne kvôli testom šablón.

Účel[upraviť zdroj]

Kvôli lepšej činnosti MediaWiki ukladá stránky do vyrovnávacej pamäte. V závislosti od postupnosti krokov, ktoré redaktor urobí, môže sa zobrazovať už staršia verzia danej stránky. K tomu dochádza pri veľmi často upravovaných stránkach a na stránkach, ktoré obsahujú vloženie inej stránky.

Šablóna {{purge}} pridá na stránku odkaz, ktorý po kliknutí nielen obnoví túto stránku, ale aj vyčistí vyrovnávaciu pamäť servra, čím sa vynúti úplné nové zobrazenie stránky podľa posledného zdrojového kódu. Nie je to jednorazové riešenie. Obvykle úprava stránky postačuje aj k vyčisteniu vyrovnávacej pamäte. Túto obnovu použite, len ak sa zdá, že zmeny sa z nejakého dôvodu neprejavili.

Príklady[upraviť zdroj]

Kód Zobrazenie Výsledok
{{purge}} Obnoviť stránku aj vyčistiť vyrovnávaciu pamäť Vytvorí odkaz na stránku, na ktorej je šablóna umiestnená - zároveň obsahuje aj príkaz na vyčistenie vyrovnávacej pamäte.
{{purge|Vyčistí vyrovnávaciu pamäť servra pre túto stránku.}} Vyčistí vyrovnávaciu pamäť servra pre túto stránku. To isté, len s vysvetľujúcim textom
{{purge|page=Hlavná stránka}} Obnoviť stránku aj vyčistiť vyrovnávaciu pamäť Vytvorí obnovovací odkaz pre hlavnú stránku Wikipédie.
{{purge|Vyčistí vyrovnávaciu pamäť servra pre túto stránku.|page=Hlavná stránka}} Vyčistí vyrovnávaciu pamäť servra pre túto stránku. Vytvorí obnovovací odkaz pre hlavnú stránku Wikipédie ale s vysvetľujúcim textom