Turystyczna (ulica v Lubline): Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Revízia 7621138 používateľa 2A02:AB04:27BD:D900:19C3:F825:62CA:EB85 (diskusia) bola vrátená Žádné experimenty, ale legitimní editace. Váš zdroj nic nedokazuje.
Značky: vrátenie vrátené úprava z mobilu úprava mobilnou aplikáciou úprava z aplikácie pre Android
experimenty
Značky: manuálne vrátenie vrátené
Riadok 15: Riadok 15:
}}
}}


'''Ulica Turystyczna'''<ref>[https://eteryt.stat.gov.pl/eTeryt/rejestr_teryt/udostepnianie_danych/baza_teryt/uzytkownicy_indywidualni/przegladanie/przegladanie.aspx?contrast=default Główny Urząd Statystyczny]</ref>{{Nenájdené v zdroji}} ({{V jazyku|slk|''Turistická ulica''}}) je ulica v meste [[Lublin]] vo východnom [[Poľsko|Poľsku]]. Začína sa na križovatke ulíc [[Mełgiewska|Mełgiewskej]] a [[Emmanuela Grafa]] (na rozhraní štvrtí [[Kalinowszczyzna]], [[Tatary]] a [[Hajdów-Zadębie]]) a vedie k hranici mesta do obce [[Wólka]]. Je dlhá 3 km a vedie pozdĺž rieky [[Bystrzyca]], najväčšej rieky v Lubline. Nadväzuje na [[Cesta I. triedy 82 (Poľsko)|cestu prvej triedy č. 82]] vedúcu do mesta [[Włodawa]] a križuje ju [[železničná trať Łuków–Lublin]], na ktorej bola v roku 2013 vybudovaná [[železničná zastávka]] [[Lublin Zadębie]] priamo pri železničnom priecestí.
'''Ulica Turystyczna'''<ref>[https://eteryt.stat.gov.pl/eTeryt/rejestr_teryt/udostepnianie_danych/baza_teryt/uzytkownicy_indywidualni/przegladanie/przegladanie.aspx?contrast=default Główny Urząd Statystyczny]</ref> ({{V jazyku|slk|''Turistická ulica''}}) je ulica v meste [[Lublin]] vo východnom [[Poľsko|Poľsku]]. Začína sa na križovatke ulíc [[Mełgiewska|Mełgiewskej]] a [[Emmanuela Grafa]] (na rozhraní štvrtí [[Kalinowszczyzna]], [[Tatary]] a [[Hajdów-Zadębie]]) a vedie k hranici mesta do obce [[Wólka]]. Je dlhá 3 km a vedie pozdĺž rieky [[Bystrzyca]], najväčšej rieky v Lubline. Nadväzuje na [[Cesta I. triedy 82 (Poľsko)|cestu prvej triedy č. 82]] vedúcu do mesta [[Włodawa]] a križuje ju [[železničná trať Łuków–Lublin]], na ktorej bola v roku 2013 vybudovaná [[železničná zastávka]] [[Lublin Zadębie]] priamo pri železničnom priecestí.


Ulica Turystyczna slúži predovšetkým ako dopravná tepna a obchodná zóna, nachádza sa tu historický hostinec [[Budzyń]], hypermarket E.Leclerc, autorizovaná predajňa automobilov [[Ford Motor Company|Ford]] alebo sídlo [[Zarząd Dróg Wojewódzkich|Správy ciest]] [[Lubelské vojvodstvo|Lublinského vojvodstva]].
Ulica Turystyczna slúži predovšetkým ako dopravná tepna a obchodná zóna, nachádza sa tu historický hostinec [[Budzyń]], hypermarket E.Leclerc, autorizovaná predajňa automobilov [[Ford Motor Company|Ford]] alebo sídlo [[Zarząd Dróg Wojewódzkich|Správy ciest]] [[Lubelské vojvodstvo|Lublinského vojvodstva]].

Verzia z 08:43, 16. august 2023

Ulica Turystyczna
ulica/námestie
Hostinec Budzyń v ulici Turystyczna
Štát Poľsko Poľsko
Mesto Lublin
Súradnice 51°15′29″S 22°36′43″V / 51,2580189°S 22,6119347°V / 51.2580189; 22.6119347
Dĺžka 2 970 m
Začína na kruhový objazd por. Henryka Cybulskieho: ul. Mełgiewska / ul. Grafa
Končí na hranica mesta Lublin
Map
Poloha v rámci mesta (interaktívna mapa)
Wikimedia Commons: Category:Turystyczna Street in Lublin
OpenStreetMap: mapa
Portál, ktorého súčasťou je táto stránka:

Ulica Turystyczna[1] (slov. Turistická ulica) je ulica v meste Lublin vo východnom Poľsku. Začína sa na križovatke ulíc Mełgiewskej a Emmanuela Grafa (na rozhraní štvrtí Kalinowszczyzna, Tatary a Hajdów-Zadębie) a vedie k hranici mesta do obce Wólka. Je dlhá 3 km a vedie pozdĺž rieky Bystrzyca, najväčšej rieky v Lubline. Nadväzuje na cestu prvej triedy č. 82 vedúcu do mesta Włodawa a križuje ju železničná trať Łuków–Lublin, na ktorej bola v roku 2013 vybudovaná železničná zastávka Lublin Zadębie priamo pri železničnom priecestí.

Ulica Turystyczna slúži predovšetkým ako dopravná tepna a obchodná zóna, nachádza sa tu historický hostinec Budzyń, hypermarket E.Leclerc, autorizovaná predajňa automobilov Ford alebo sídlo Správy ciest Lublinského vojvodstva.

Mestská doprava

Po ulici Turystyczna premávajú nasledujúce autobusové linky lublinskej MHD:

  • pozdĺž celej ulice: 2, 22[2]
  • pozdĺž časti ulice: 57[3]

Referencie

  1. Główny Urząd Statystyczny
  2. Rozkład jazdy na przystanku 2351 - Kasprowicza - Wólka 01. Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne w Lublinie. Dostupné online [cit. 2023-08-05]. (po poľsky)
  3. Rozkład jazdy na przystanku 2314 - Turystyczna 04. Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne w Lublinie. (po poľsky)

Externé odkazy

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článkov Turystyczna na českej Wikipédii a Ulica Turystyczna w Lublinie na poľskej Wikipédii.