Attack (skladba)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Attack)

„Attack“ je prvou piesňou na albume Hypnotize od americkej metalovej kapely System of a Down. Album vyšiel 22. novembra 2005 ako pokračovanie predchádzajúceho albumu Mezmerize vydaného šesť mesiacov predtým. Pieseň napísali Serj Tankian a Daron Malakian.

Pieseň „Attack“ sa pohybuje na pomedzí hardcore a thrash metalu. Po hudobnej stránke hrajú veľkú rolu gitary, hlavne v rýchlejších pasážach. V tvrdších pasážach piesne dominujú kričané vokály. Rýchle a tvrdé pasáže sa prelínajú s pomalými melodickými časťami, kde duo Tankian/Malakian predvádza melodický spev.

Text piesne je veľmi agresívny. Príkladom je pasáž na konci celej piesne, ktorá znie: „Attack all the homes and villages, attack all the schools and hospitals“. To sa dá preložit ako: Zaútočte na všetky domovy a dediny, zaútočte na všetky školy a nemocnice!

Podľa toho, čo prehlásil basgitarista skupiny Shavo Odadjian, mala byť pôvodne prvou piesňou na albume Hypnotize inštrumentálna pieseň „Hezze“. Kapela sa ale nakoniec rozhodla album začať tvrdo a tak nakoniec dostal pred piesňou „Hezze“ prednosť práve „Attack“.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Attack na českej Wikipédii.