Biela Masajka

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Biela Masajka je nemecká kniha.

Corinne Hofmannová sa narodila v roku 1960 v nemecko-francúzskej rodine vo Frauenfelde v kantone Thurgau. V dospelosti žila v Biele, kde 5 rokov prevádzkovala second-handový butik špecializovaný na svadobné šaty. Mala snúbenca Marka, rodičov a priateľov. S Markom sa vybrali na turistickú cestu do Afriky, do Kene. Okrem bežných safari aktivít a mestského folklóru Corinne zaujali aj urastení masajskí bojovníci, predvádzajúcí v hoteli domorodé tance. S jedným z nich – Lketingou Lemparmorijo z oblasti Samburu – sa Corinne a Marco v Mombase zoznámili. Corinne sa do exotického cudzinca zamilovala, ale tentokrát ešte zvíťazila konvencia. Vrátila sa s Markom do Švajčiarska. Onedlho sa ale vypravila do Kene druhýkrát s perspektívou, že sa možno za krásneho Masaja vydá. Spolu s ňou cestovali ako turisti jej mladší brat Erik a jeho dievča Jelly. V júni 1987 sa Corinne Hofmannová ocitla v Mombase a v Afrike potom zotrvala až do roku 1990.

Impulzívne zruší spiatočný let a svojho priateľa Stefana pošle domov samého. V Keni sa vzápätí pustí do hľadania Lketinga. Po zničujúcej ceste africkou divočinou konečne v meste nájde svojho vysnívaného muža a nasleduje ho do jeho dediny Barsaloi.

Corinne sa rozhodne zabudnúť na svoj predchádzajúci život vo Švajčiarsku a s obrovskou energiou sa snaží prekonať všetky prekážky odlišnej civilizácie a začať v Afrike nový život.

O svojom novom živote v Afrike píše v prvej knihe Biela Masajka.

Po mnohých listoch od fanúšikov sa rozhodla Corrina napísať druhú knihu Späť z Afriky. Druhý diel opisuje útek Corrine s dcérkou v roku 1990 do Švajčiarska od jej žiarlivého masajského manžela.

V tretej knihe sa je možné dozvedieť, ako dopadol návrat po niekoľkých rokoch do Afriky. Tretí diel vyšiel pod názvom Stretnutie v Barsaloi.