Diskusia:Čierna smrť

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Názov článku IMHO nemá samostatne zmysel, doporučujem revert na článok "Mor", so žiadosťou na jeho vytvorenie. Rádiológ@diskprís

  • Ide skôr o historický, než o medicínsky článok - pozri en:Black Death, de:Schwarzer Tod; s medicínskym článkom o more sa nevylučuje. --AtonX 11:39, 18 apríl 2006 (UTC)
  • To nič nemení na veci, že sa jedná o článok o more - kam bez problémov možno zaradiť i históriu ochorenia a jej vplyv na svet. Nemáme ani článok o more, načo žiadať o podskupinu... - prehodené v šablóne. --Rádiológ 10:27, 20 apríl 2006 (UTC)
  • P.S. Keď už, tak názovy by mal byť morová epidémia. --Rádiológ 10:30, 20 apríl 2006 (UTC)
    • Čierna smrť (s veľkým Č) je názov konkrétnej historickej pandémie, tak sa proste tá udalosť volá. Či sa jedná skutočne o ochorenie spôsobené yersíniou pestis sa môžeme dnes už len domnievať—niektorí autori majú argumenty, že sa mohlo jednať o zmesnú pandémiu so sneťou slezinnou alebo vírusovou hemoragickou horúčkou. Proste mor a Čierna smrť sú dva samostatné články, jeden všeobecný, medicínsky - o ochorení, jeden konkrétny, historický - o udalosti, podobne ako napríklad vojna a Druhá svetová vojna. --AtonX 10:37, 20 apríl 2006 (UTC)
      • V poriadku, to beriem, nevedel som, že je to termín, ktorým sa označuje presne určené historické obdobie. Ale stejne mi tu viac chýba ten mor :-) --Rádiológ 11:05, 20 apríl 2006 (UTC)