Diskusia:Concorde

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Porovnanie s Tu-144[upraviť zdroj]

Peter 439: no napriklad to ze Tu-144 dvakrat fatalne havaroval uz v 70-tych rokoch - kvoli tomu sa tiez nikdy komercne neprevadzkoval mimo CCCP, plus kopec dalsich technickych minusov keby si si pred upravami naprv nieco precital. Napr. anglicku verziu clanku a tamojsie linky odkial sa mi nechce papagajovat kedze som tu veticku chcel drzat v unosnej dlzke vzhladom na to ze to tu je o Concorde.

PS Napis o Tu-144.

Martin Gazdík 18:17, 16. november 2009 (UTC)[odpovedať]


rád si niečo prečítam, dakujem,

tupolev havaroval dvakrát, raz v Paríži na prehliadke pri zakázanom, riskantnom manévri(po ktorom aj anglicko-francúzske konzorium vyrábajúce Concorde pozastavilo výrobu a začali dôkladnejšie testovať svoje lietadlo) , a neskôr raz pri testovacom lete. To znamená že by mohlo byť poruchovejšie, čo však nie je fakt, podľa nalietaných kilometrov samozrejme Concorde daleko vedie. K tomu prevádzkovaniu mimo CCCP - trvalo strašne dlho kým američania pustili angličanov/francúzov na svoje letiská do USA, ktorí sa mimochodom prezentujú bratskými vzťahmi, tak si snád nemyslíš že by tam pustili sovietov???

P. S. namiesto miešania gramatického gulášu by si radšej mohol prispieť prekladom nejakého odstavca z en.  :-)--Peter439 19:33, 16. november 2009 (UTC)[odpovedať]


BTW o tej havarii v Parizi su tiez velmi rozne velmi pekne spekulativne teorie, tiez na eng wiki. A prevadzkovat ich potom nikto nechcel prave kvoli tym havariam (a nepraktickym technickym vlastnostiam Tu144, Concorde bol daleko "ucesanejsi" a uhladenejsi na potreby beznej prevadzky (daleko lepsie a spolahlivejsie motory, podstatne nizsia hlucnost v kabine z dovodu umiestnenia motorov Tu144 hned pri trupe, absencia fatalnych materialovych vad Tu144 z dovodu socialistickeho slendrianu, Concorde nevyzadoval na pristatie pridavne padaky+lepsia manevrovatelnost v nizsich rychlostiach atd), nie kvoli embargam. Na stranu Tu144 pada jedina vyhoda - lepsie aerodynamicke vlastnosti na hornom rychlostnom extreme, preto sa s jednym potom este aj americania (NASA) hrali koncom 80tych/zaciatkom 90tych rokov). Zhrnute: za tvrdy fakt povazujem ze popularita Tu144 u ludi odchovanych vo vychodnom bloku a jeho stavanie na roven Concordu ide na konto socialistickej propagandy a jej mlcania/nedostatku slobodnych informacii o jeho mnohych fatalnych nedostatkoch. S tymi americanmi suhlas, ale ved tak je to vzdy a vsade (myslene: egoisticke zaujmy su univerzalny fenomen). Zdravim.

Martin Gazdík 20:23, 16. november 2009 (UTC)[odpovedať]