Diskusia:Erich Hartmann

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Neutrálnosť[upraviť zdroj]

Proces, ve kterém byl Hartmann odsouzen, se odehrál v SSSR a nelze ho brát vážně. Podstatou obvinění bylo, že ve vzdušných soubojích vypálil spoustu kulek, z nichž některé určitě dopadly na zem a zabili nevinných ruských vesničanů - což je válečný zločin... Cinik 14:42, 26 august 2005 (UTC)

Este dodam z de wiki: Im Januar 1997, mehr als drei Jahre nach seinem Tod, wurde Erich Hartmann von russischer Seite rehabilitiert und von allen gegen ihn erhobenen Anschuldigungen entlastet. Ferner stellte die russische Kommission ausdrücklich fest, dass der hoch dekorierte Jagdflieger zu Unrecht abgeurteilt worden war. Z toho jasne vyplyva, ze bol v tomto ohlade nevinny. --Maros 14:53, 26 august 2005 (UTC)
Ups, tak som sa dobehol - neveriť všetkému, čo píšu v novinách, a už vôbec nie v starách komančovských novinách - vyhrabal som to v jednom starom archíve starých novín ale ani vo sne ma nenapadlo že tam budú klamať jak tlačenka (hlavne že sa noviny volajú Pravda :9)--Robo 15:15, 26 august 2005 (UTC)
Hned mozes napisat clanok o komunistickej propagande a pouzit tento priklad... :-) --Maros 15:21, 26 august 2005 (UTC)
Bol som rýchlo do knižnice a tam som niečo našiel. Takže asi toho pribudne viac--Robo 15:29, 26 august 2005 (UTC)

Vysoke počty zostrelov[upraviť zdroj]

Neviete ako je to s počtom zostrelov nemeckých extra pilotov. Na pol oka si pamatam spochybnovanie udavaných vysokých počtov. Na druhu stranu tie boli potom casto odvovodnovane dlzkou sluzby nemeckych super pilotov (mnohi sluzili od spanielskej obcianskej vojny) a tiez ich posobeniu na vychodnou fronte, kde sa im dobre darilo majme vdaka mensim skusenostiam sovietskych pilotov ci istej technickej prevahe na vychodnom fronte. Taktiez sa poukazovalo na nemecku predcisnost pri uznavani zostrelov. Neviete kam sa historici priklanaju teraz? --Julo 15:25, 26 august 2005 (UTC)

Počet zostrelov potvrdila už vtedy ruská strana - bolo to dokonca súčasť obžaloby.--Robo 15:30, 26 august 2005 (UTC)