Diskusia:Maurícius

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Si si istý ze sa to nevolá mauríCius?

To bolo prve co napadlo aj mna, ale v slovenskom atlase, ktory mam pred sebou to je napisane s T. Je vsak kludne mozne, ze je to zle, dal som vsak prednost (podobne ako v par inych pripadoch kde som mal dilemu) prednost radsej aj moznej chybe v atlase ako mojim pocitom :) Bolo by dobre zistit to aj z inych slovenskych zdrojov ako sa to spravne pise.

Nezávislosť VYHLASILI 12. marca. Bronto 19:23, 29 marec 2006 (UTC)

mozes uviest zdroje? ja som sa pri urcovani vzniku statu opieral napriklad aj o stranky MZV SR a knihu krajiny sveta z roku 1975 (v tomto pripade zhoda), ktore vsak uvadzali rozdielne datumy oproti tomu, co som nasiel inde, tak som si to chcel overit. mam pocit, ze v tych datumoch asi maju chyby.. ..dubhe 19:39, 29. marec 2006 (UTC)[odpovedať]
Môže byť, že sa v októbri či kedy stalo niečo iné, napríklad, že ich UZNALI. To je úplne bežné. Ale ak chceš vedieť, kedy nezávislosť vyhlásili, tak v marci. Pozrel som špeciálne jeden nemecký zoznam vyhlásení nezávislosti krajín. Bronto 19:41, 29 marec 2006 (UTC)
horsie je, ze tych nezhod medzi tymito dvoma zdrojmi a ostatnymi je dost casty. zatial som narazil na 4-5 takych pripadov (a to len v afrike), tak neviem, ci tym zdrojom mam vobec v tomto smere doverovat. ..dubhe 19:46, 29. marec 2006 (UTC)[odpovedať]
Stranku MZV môžeš vo všeobecnosti ignorovať (píšu to tam očividne nejakí študenti, či úradníci a miestami som tam našiel do očí bijúce nezmysly). Tú knihu z roku 1975 neviem posúdiť. Ideálna by bola vždy nejaká oficiálna lokálna stránka, ale práve v Afrike ju ani všetky krajiny nemajú. Nakoniec si ale myslím, že v tomto prípade by angl. a fr. wiki mali byť dobré zdroje, lebo stránky vlastnej krajiny snáď ľudia vo wiki opravujú ako prvú...Mimochodom ja som pre Mauritániu tiež našiel tri dátumy.Bronto 21:21, 29 marec 2006 (UTC)