Diskusia:Pamäť (počítač)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Marián: Tento článok som mierne upravil a odstránil som informácie o druhoch operačných pamätí. Tieto informácie sú totiž v článku "Operačná pamäť"...

nie som si istý, či si to uplne dobre pamätám, ale mám taky pocit, že aj pevný disk je zariadenie s priamým prístupom, teda pamäť s priamým prístupom dát, nakoľko podporuje operáciu seek... nie je to kategorizovanie trocha zle? Samozrejme s tým by potom súvisel aj prakticky prvý celý odstavec šlánku Pamäť s priamym prístupom. --ventYl 22:31, 14 január 2006 (UTC)

Pevný disk sa tu vôbec nespomína a nikde sa nespomína, že nie je pamäť s priamym prístupom. Dúfam, že si nepletieš RAM s operačnou pamäťou.Bronto 22:43, 14 január 2006 (UTC)

To delenie je podľa mna buďto nelogické, alebo neúplne... v jednom bode je napisána RAM, to je interná polovodičová záležitosť a v druhom bode sú páskove mechaniky a dierné štítky, čo je pomalá vonkajšia pamäť. Potom by tam snaď niekde mali byť uvedené aj pevné disky, nie? --ventYl 22:51, 14 január 2006 (UTC)

Čo je na delení na pamäť s priamym (t.j. nesekvečným) a sekvenčným prístupom nelogické? Ja neviem, čo si ty osobne predstavuješ pod RAM, ale každopádne si to predstavuješ zle. Bronto 23:07, 14 január 2006 (UTC)

Na tom delení nie je nič nelogické, za predpokladu, že mi vysvetlíš, čo majú RAM, magnetická páska spoločné, ale nie pevný disk spoločné. Totižto tento článkok (ak som to dobre pochopil) pojednáva ako o vnútorných pamätiach, tak aj o vonkajších --ventYl 23:12, 14 január 2006 (UTC)

Tak znova: Tvoja otázka je úplne odveci. Pamäte sa delia sa pamäte s nesekvenčným prístupom a so sekvenčným prístupom. Bodka. "čo majú RAM, magnetická páska spoločné, ale nie pevný disk spoločné" s tým nijako nesúvisí. Bronto 00:40, 15 január 2006 (UTC)

Myslím si, že viem, ako sa tie pamäte delia... potom prečo sa odtiaľ vyparili tie pevné disky, čo som tam pridal? --ventYl 12:14, 15 január 2006 (UTC)

Musím súhlasiť, ten pevný disk v zátvorke s RAM tam nebol na škodu. Bebe@diskprís 12:30, 15 január 2006 (UTC)
"Vyparil" sa preto, lebo si pletieš RAM s RWM/operačnou pamäťou. Už ti to hovorím tretíkrát. Bronto 16:34, 15 január 2006 (UTC)