Diskusia:Poľský Spiš

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Stranka nie je obiektivna ani nie podaje ziadnych pramenov (sources), ako nasa polska verzia. Moze by stie tak napisali cemu v Tatrzanskiej Jaworinie sa hovori po polsky, alebo na cmitere pri kostoli su prakticke len same polske nazviska? Cely horny spis s popradom, kezmarkom, starou lubovnou bol cez 3 alebo 4 storocia v Polsku. Moze nepisete ze Poliaci chcieli v 1920 spraviedliveho plebiscitu, preto zeby kazdy obyvatel spisa mohl sam poviediet ci sa uvazuje za Poliaka ci Slovaka. Ale vystie ne chtieli, bo vtedy by pravda vysla na vrch. Zaroven klamiete ze cislo slovenskych vojakov 1 septembri 1939 ktori napadli Polsku bolo len symbolicke. Ale ne napisali ste ze uz poprednieho dna zajeli cely polsky spis. I teraz sa Poliaci na spisu pevno zeslovenscili, a dnes plebiscyt uz myslim ze by nie udovodnil, co Poliakov na Spisu boblo viac ako Vas. A tomto sposobom ukradli ste mi 4/5 moich ukochanych Tatier. Ako ja toho nie mohu zdierzit. :P S pozdravom P.S. pravda je len jedna, obiektivna and the truth shall set you free :)


Drahy priatelu. Tvoja slovencina je obdivuhodna. K tomu Kezmarku a ostatnym nepravdam, ktore pises. Prestuduj si vsak aspon link, ktory poskytli autory. Hoc len scitanie obyvatelstva z r 1910. Vacsinou Slovenske alebo Nemecke obyvatelstvo. Na Nemcov zabudas, ty by v plebiscite volili tiez a skor by si zvolili medzivojnove demokraticke Ceskoslovensko ako diktatorske Polsko. Stara mama mojej manzelky je Slovenkou z "Polskeho" Spisa, SLovaci tam boli polonizovany a po vojne vyhanany. Samozrejme, uz som videl polske clanky, ktore z tychto obeti Ognia a inych spinavych vrahov robia Poliakov zijucich na SLovensku. To skor polske stranky su plne odkazoov na propagandu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Spisz Ziadna propaganda, pod tom linkom mas niekolko z velkeho monozstva referencii, potvrdujutich, ze Poliaci boli co najmeniej od XVIII storocia na Spisi slovakizovani.