Diskusia:Slobodný viacplatformový softvér

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Toto je veľmi zvláštny článok pre Wikipédiu - mám pocit, že by patril skôr do Wikibooks. Faktická poznámka: Skype a Opera sú síce viacplatformové, ale nie sú slobodné - je to Freeware. --rzelnik 13:11, 3 september 2006 (UTC)

So Skype a Operou máš pravdu, tie by sa zišlo vyhodiť zo zoznamu. --Wizzard 13:14, 3 september 2006 (UTC)


Prvý bod prvej kapitoly "Programy Open Source narozdiel od Freeware neobsahujú Malware(škodlivé programy)." Evokuje, že každý Freeware program obsahuje Malware. Poznám však veľa freeware programov, ktoré sú čisté. U OS programov je pravdepodobnosť, že obsahujú malware podstatne nižšia, avšak s istotou tvrdiť, že sú v poriadku sa dá až po skontrolovaní kódu. --MaBe 15:18, 6 september 2006 (UTC)


Čo s atypickým článkom - riešenie[upraviť zdroj]

Najmä si ale myslím, že koncepcii Wikipédie by viac zodpovedalo, keby mal každý spomínaný program samostatnú stránku a tento článok by bol zoznamom slobodného viacplatformového softvéru, v ktorom by jednotlivé položky - názvy programov odkazovali na samostatné články. Inak totiž vzniká duplicita informácií - napr. Mozilla Firefox má samostatnú stránku s takmer rovnakým obsahom. --rzelnik 13:58, 3 september 2006 (UTC)

Toto je zrejme pravda som ešte neskúsený wikipedista, preto ešte presne neviem ako treba články do wikipédie písať. Mojim cieľom však nie je vytvárať duplicitné Informácie ale poukázať na zaujímavé programy. Myslím že takýto zoznam ešte nie je nikde na Slovensku vytvorený a to či sa sem koncepčne hodí alebo nie to neriešim a nechávam to na Vás skúsenejších. --etki 21:54, 21 september 2006 (UTC)

Nevadí, podľa mňa je ten článok teraz už v pohode a aj celkom dobre vyzerá s tými logami. Dobrá práca, Etki. :) --rzelnik 22:02, 21 september 2006 (UTC)
Áno, dobrá práca. Myslím, že by sa hodilo premenovať ho na zoznam. Česi majú myslím na zoznamy zvlášť menný priestor, takže o.i. sa napr. nezobrazujú pomocou náhodného článku. Keďže máme zoznamov dosť, treba pouvažovať aj nad tým. helix84 10:18, 27. marec 2007 (UTC)[odpovedať]