Diskusia:Stíhač tankov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Odstubenie[upraviť zdroj]

Mzslím že až na pár obrázkov čo ešte treba dodať by bol hotový - mohol by sa dať preč stub ?--Robo 22:04, 11 jún 2005 (UTC)

Rozhodne áno, dobrá práca
Dakujem uz ho mazem :) --Robo 22:07, 11 jún 2005 (UTC)

helix84 22:05, 11 jún 2005 (UTC)

Happy day[upraviť zdroj]

  • Zdá sa, že mi to tu pomaličky ožíva :)--Robo 11:37, 18 júl 2005 (UTC)

Nehccem byť zlomyselný, ale tento text sa mi nezdý byť ani trochy vyčerpávajúci, zaslúži sa možno klasifikáciu dospievajúceho textu, tiež chcem podoknúť, že zmysluplnosť bodov ako Nasadenie, Vlastnosti a Opis je viac než sporná. --Pelex 08:48, 4 august 2006 (UTC)

  • Čo konkrétne navrhuješ ako alternatívu ?--Robo 08:54, 4 august 2006 (UTC)

No treba na tom popracovať, napríklad tá História má už len kúsok od toho aby bola úplne dobre vystihujúca všetky podstatné veci. Ja by som s tým zbytkom, čo sa mi nepáči aj dačo skúsil spraviť, ale je mi trochu nepríjemné zasahovať do tvojho textu, hlavne keď si niesom celko istý, čo si ním chcel povedať. --Pelex 09:05, 4 august 2006 (UTC)

V časti Opis by som inak formuloval myšlienku "Aj vrtuľníky musia letieť dosť často nízko kvôli radarom, čo zvyšuje ich zraniteľnosť bežnými pechotnými zbraňami" Videl si niekedy lietaž vrtuľníky vysoko? Pokiaľ viem, keď chces podporovať pozemné jednotky (alebo trebárs ničiť tanky, tak musíš lietať nízko, teda 400 m a nižšie) Proste by som to formuloval tak, že "vrtuľníky sú v súčasnom boji nmútené lietať nízko, čo zvyšuje ich zraniteľnosť bežnými pechotnými zbraňami" to motanie radaru do problematiky je podla mňa zavádzajúce. --Pelex 09:13, 4 august 2006 (UTC)
Máš pravdu--Robo 09:16, 4 august 2006 (UTC)
No a to s tymi minami v časti "Nasadenie" sa mi zda byť celkom nepatriace k problematike, pretože som nevidel ani jeden stíhač tankov, ktorý by kládol míny. Tieto pravidlá, ktoré si spomenul všobecne patria do taktiky protitankového boja a teda nielen boja Stíhačov tankov. V časti "Koncepcie" si skvor vystihol ich použitie. Dáva to tak väčší zmysel, keďže logicky je rozdiel ako nasadíš HMMWV s raketometom alebo ISU-152... podla mňa si však zabudol na akýsi medzičlánok medzi ľahkými stíhačmi tankov a ťažkými. Pretože v súčasnoti sa vyrýbajú stroje, kt. sú napr. na podvozokoch BVP, ktoré podla mňa môže odolávať vďaka pancieru paľbe moderných tankov (teda na rozdiel tých ľahkých stíhačov tankov, ktoré sú odkázané na vyčkávaciu taktiku a tankové pasce, alebo teda poprípade na to že vystrela a zdrhnú skôr než ich stihnú lokalizovať).--Pelex 09:22, 4 august 2006 (UTC)