Diskusia:Svätojurský Rámus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pôvodná diskusia z článku Peklo vo Svätom Jure[upraviť zdroj]

Obsah článku „Peklo vo Svätom Jure“ bol prenesený do tohto článku. Pôvodná diskusia bola skopírovaná nižšie:

Názov[upraviť zdroj]

  • Ešte som ten názov nepočul Adrian@diskprís 12:21, 12 máj 2006 (UTC)
  • Článok nie je zle napísaný, ale čo sa týka významnosti - myslím, že v tomto prípade je google test relevantný - podľa mňa nie je vhodný. helix84 09:27, 16 máj 2006 (UTC)
    • Čo mi nie je jasné -
  • Peklo vo Svätom Jure je zaužívaný názov. Kým je zaužívaný, nestretla som sa s ním, ani po prehrabaní v googli nie.
  • ... sa uskutočnila brutálna policajná akcia, ktorá na Slovensku nemá obdobu od čias Sviečkovej manifestácie. Ok, bola brutálna, a nemá obdobu, ale na policajné akcie maju zväčša ich priami účastíci podobný názor, a pre každého je tá "jeho" akcia s policajtami brutálna a bez obdoby.
  • Po celom Slovensku bolo rozvešaných okolo 4000 plagátov. - No, dúfam, že sa nezmobilizujú politické strany teraz pred voľbami, a nevyrátajú počet svojich letáčikov, letákov, bilboardov a neviem čoho ešte:)
  • Festival bol zabezpečený občerstvením, policajnými hliadkami, zdravotníckou službou, sprchami a suchými WC. Na festival bolo v prvých hodinách predaných cca 1000 vstupeniek po 150 Sk. - bez komentára :))
  • Nič netušiaci účastníci festivalu boli konfrontovaní so silou, na ktorú nebol nik z prítomných pripravený. Odvšadial sa ozývali bolestivé výkriky a štekot psov. - Ak by som nevedela, že je to v encyklopédii, myslela by som si, že je to z nejakého filmového scenara:)
  • ... potom sa komando a aj tzv. "zelení" policajti z areálu vzdialili. - neencyklopedickí zelení
  • drvivá väčšina účastníkov - detto
  • Akcia mala výrazný ohlas v slovenskej (jeden z najviac diskutovaných šlánkov internetového vydania denníka SME v roku 2003) aj medzinárodnej tlači. - Na SMEčku sa zápalisto diskutuje o mnohých veciach. Nie je prehnané to tvrdenie o výraznom ohlase? Rada bu som si to niekde overila.
  • Väčšina účastníkov festivalu po brutálnej akcii stratila dôveru nielen v políciu, ale aj v schopnosť štátu ochrániť svojich občanov. - odvážne zovšeobecnenie.
    • Mne sa forma tohto článku ani jeho názov nepozdáva. Uvítala by som článok o festivale, kde by bola zmienka aj o tomto policajnom zásahu, ale v tejto forme sa mi nepozdáva. --Bubamara 11:32, 16 máj 2006 (UTC)

No ani nie je jasne, ci je to clanok o festivale, alebo o zasahu -- je nevyvazeny a POV. --AtonX 11:54, 16 máj 2006 (UTC)

Mili redaktori, myslim si, ze je vhodne, aby existovali obe hesla sucastne. "Peklo" je (myslim ze nielen podla mna) natolko dolezita udalost, ze ma pravo na svoj vlastny wiki zivot. Ak teda mozem, hlasujem ZA zachovanie clanku a PROTI jeho zluceniu so Svätojurský Rámus. Plepo 12:23, 17 máj 2006 (UTC)

Odporúčal by som článok ponechať s tým, že fakty o festivale by sa presunuli do článku o festivale a v tomto článku by ostali holé fakty o zásahu, a veru sa do toho aj pustím :D --Wizzard 12:40, 17 máj 2006 (UTC)

Premenovanie[upraviť zdroj]

Navrhujem premenovať článok na "Policajný zásah ...". Terajší názov evokuje názov nejakej krčmy Adrian@diskprís 07:11, 18 máj 2006 (UTC)

Podľa mňa zlúčiť s rámusom. A odstrániť POV. --Ondrejk 07:57, 18 máj 2006 (UTC)

Rozhodne zachovať samostatné! Tu ide totiž o niečo úplne iné ako je festival vo Svätom Jure.

Tak opäť k tej istej téme[upraviť zdroj]

Ahojte, bol by som rád, keby sme sa vyjadrili, čo ďalej s týmto článkom ešte raz. --Ondrejk 20:20, 10 júl 2006 (UTC)

Názov "Peklo vo Sv. Jure" v skutočnosti neexistuje, ja ani nikto ho nepozná. Aj samotný zásah je skoro až irelevantný, ja som sa o ňom dozvedel až tu. Obsah preto posúdiť neviem, ale súhlasím s tým, čo hore napísala Bubamara(?). Aspoň by som presunul pod "policajný zásah..."Bronto 20:25, 10 júl 2006 (UTC)