Diskusia:Víno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vrátil som to, lebo zoznamy takéhoto typu nie sú copyvio, lebo inak sa tá rudimentárna informácia podať nedá. Už to zase nemusíme prehánať. A bez ohľadu na to je zoznam vinohradníckych oblastí, rovnako ako čojaviem zoznam okresov, ako taký určite "public domain". Bronto 18:10, 16 máj 2006 (UTC)

Super, dúfam, že sa tento článok rozšíri, niečo také tu dosť chýbalo. --Rádiológ 09:17, 17 máj 2006 (UTC)



Prečo zmizlo "omšové víno" a "cibébový výber"? Ten zoznam nemá byť podľa nejakej oficiálnej tabuľky, ale má zahŕňať čo najviac typov. Bronto 17:52, 18 máj 2006 (UTC)

  • Bronto, "omšové" je LEN vymysel katolickej cirkvi..urcili si pravidla, maju dohodu s vyrobcom a ten to robi tak ako oni chcu. (spravidla suché) To je vsetko. Podla tychto pravidiel si nechava napr. pravoslavna cirkev vyrabat "svoje" omsove (KAGOR) a to je de facto likerove vino, alebo zidovska cirkev si rovnako nechava vyrabat "koser" vino... skusme respektovat pravidla a triedenie stanovene regulacnym organom, teda statom. cim viac ludi si to osvoji, tym ich viac zisti ze "zivot je kratky na to aby sme pili zle vino"--legnaw 08:08, 19 máj 2006 (UTC)
  • No rozdelenie by malo rešpektovať zákon č. 182/2005 Z. z. o vinohradníctve a vinárstve. --AtonX 08:13, 19 máj 2006 (UTC)

V českej wiki je o tom pár viet a mne sa to nezdá nepodstatné. Tak to daj ako "pozri aj" a napíš o tom niekde niečo, mne ide len o to, aby sa nestratili informácie, ostatné mi je jedno...A čo ten cibébový výber. Bronto 08:11, 19 máj 2006 (UTC)

  • kedy si naposledy pozeral clanok? cibeby tam su... a co sa tyka CZwiki o vine, je to kontajner pomiesanych udajov bez logickej navaznosti (to co sme na stranke mali doposial my, bol zly pokus o preklad z CZ) a co je najdolezitejsie, vinarstvo a vinohradnictvo (a teda aj vyroba vina) je v KAZDOM state velmi citliva ekonomicka komodita a teda je riadena inak. niektore pojmy su rovnake ale mozu zahrnat ine fakty. prosim teda neporovnavaj to co teraz vznika so ziadnou inou wiki. Dik a pekny dnik--legnaw 13:48, 19 máj 2006 (UTC)