Diskusia ku kategórii:Informatika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Informatika a "Informatika"[upraviť zdroj]

Síce viem že na takúto diskusiu je teraz, keď už existuje dosť veľa článkov ktoré odkazujú na túto kategóriu, neskoro. Ale aj tak. Nepáči sa mi že tu označujeme "informatikou" aj to čo informatika nie je. Informatika, pokiaľ viem, je netechnický (!) odbor zaoberajúci sa informáciami. (študujem na jedinej fakulte v ČS ktorá sa zaoberá čistou informatikou tak myslím že viem o čom hovorím :)). Keby som to chcel porovnávať s angličtinou tak to čo je teraz na slovenskej wikipédii označované ako informatika je "Computing" (http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Computing), zatiaľ čo správny význam je podľa mňa "Informatics" (http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Information_science). Osobne by som najradšej premenoval túto kategóriu na "Počítače" (prípadne nejaký iný názov, ale nič lepšie ma momentálne nenapadá) a kategóriu "Informatika" nechal naozaj iba na teoretické články o spracovávaní informácií. Luks@diskprís 13:59, 6 január 2006 (UTC)

Čo tak premenovať to na "počítačové vedy"? --Wizzard 14:01, 6 január 2006 (UTC)
Jasné, toto je oveľa lepšie ako "počítače". Celý problém je v tom že slovenčina nemá žiadny názov pre "computer science". Vačšinou sa to prekladá ako informatika, čo však vedie k nejednoznačnosti. Luks@diskprís 14:09, 6 január 2006 (UTC)
Práve som si všimol že kategória Počítačová veda už tu je. No nič, tak myslím že bude lepšie nechať to tak ako je, len články popresúvať do podkategórií. Luks@diskprís 14:18, 6 január 2006 (UTC)