Diskusia s redaktorom:Helix84/Archív1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Archív: do 8. mája 2005

SETI@Home[upraviť zdroj]

seti@home este funguje? Liso 14:56, 27 Jan 2005 (UTC)

ano, klasicke seti@home funguje, ale pomaly sa od neho upusta, prechadza sa na aplikaciu BOINC, co je vseobecna infrastruktura pre distribuovane vypocty a je open-source. BOINC hostuje okrem seti@home aj ine projekty. mne osobne sa v praxi velmi nepaci, casto mam problemy s pripojenim, ale chapem ze seti@home classic je uz dost stara aplikacia a seti na BOINC umoznuje ovela viac. inak ked si kliknes na setiathome.com, tak hore mas hned odkaz na BOINC. ak by ta nieco ohladne toho zaujimalo, tak sa ozvi, inak sa vsetko dozvies na spominanej stranke, na strankach projektu BOINC a stranke slovenskeho timu seti.sk Helix84 19:53, 30 Jan 2005 (UTC)

Pozri diskusiu k Wikipédia:Bežné chyby..Niečo si tam pozabúdal.Bronto 16:27, 1 Feb 2005 (UTC)

Diakritika[upraviť zdroj]

Ak používaš Firefox, mám pre teba čiastočné riešenie problémov s diakritikou. Rozšírený wiki toolbar ako plugin do Firefoxu ([1]) --Adrian 17:42, 28 Feb 2005 (UTC)

Dík, používam Operu a nemám problémy s diakritikou. Iba sa mi nechce pre znaky z cudzích znakových sád spúšťať program charmap. Ten odkaz by si mal niekde zverejniť. Helix84 17:48, 28 Feb 2005 (UTC)

Obrázky[upraviť zdroj]

Ďakujem za pripomienku, budem sa jej držať. Jano spoza mláky 23:41, 28 Feb 2005 (UTC)
Chcel som sa držať tvojej rady, ale narazil som na problém. Potreboval som obrázok uvedený na anglickej wiki. Chcel som ho nahrať do Commons, tam sa však vyžadujú informácie o pôvode článku, ktoré neviem a tak som teda nahral obrázok do našej wiki.Jano spoza mláky 13:28, 4 Mar 2005 (UTC)

Filmové postery[upraviť zdroj]

Mám problémy z tými gif obrázkami, čo uploaduješ. Vôbec ich nevidím ani vo Firefoxe ani v IE. Asi bude lepšie, keď budeš uploadovať iba jpg alebo png. Skús najprv pozrieť na anglickej wiki, či sa tam už obrázok k filmu nenachádza a kopírovať odtiaľ. Adrian@diskprís 17:00, 20 apr 2005 (UTC)

Hej, vsimol som si, ani mne sa nezobrazili. Neviem cim to je, kedysi gify fungovali v pohode... Budem ich konvertovat. Helix84 18:51, 20 apr 2005 (UTC)

Vyzerá to tak, že na anglickej wiki sú kvalitnejšie postery k filmom, nechceš skúsiť pridávať obrázky z anglickej wiki a nie z imdb (tam sú príliš malé) Adrian@diskprís 21:18, 20 apr 2005 (UTC)

Cením si tvoju pomoc,ďakujem ti.Dobrú noc.Bubamara 02:54, 28 apr 2005 (UTC)

Tabuľka[upraviť zdroj]

Nechváľ bremba,ja som iba doplnila údaje v nej! Ale aj tak dobre padlo.Inak,prečo je tak málo článkov o hudbe?Bubamara 0:15, 3 maj 2005 (UTC)

  • Nejsou lidi ;) Malo redaktorov, malo clankov :(
Atomique 22:20, 2 máj 2005 (UTC)
  • A hlavne sa aj tí, čo sú tu, v poslednej dobe venujú len filmom...Bronto 22:41, 2 máj 2005 (UTC)
  • Ahoj Helix, tie datumy v zatvorke pri osobach (narodenie, umrtie) sme si uz zvykli pisat v nominative, takze nemusis ich sklonovat.
Atomique 11:33, 3 máj 2005 (UTC)

Kategórie[upraviť zdroj]

Mohol by si mi, prosim, poradit, ako sa umietnuju clanky do kategorii? Ako sa vytvaraju nove kategorie a podkategorie do uz existujucich. Ako je mozne kategorie spojit? Urcite to tu niekde je, akurat to nemozem najst. Vdaka. Igo 13:12, 3 máj 2005 (UTC)

V diskusii Komentár:Neutrálny prvok som napísal môj názor, prosil by som o odpoveď. --LacoR 19:32, 3 máj 2005 (UTC)


Obrázky[upraviť zdroj]

Tvoj prvý príspevok na mojej diskusii som si prečítal viackrát, ale žiaľ nenašiel som v ňom odpovede na moje otázky (alebo som to len nepochopil). Uvádzaš, že je tu treba používať skratky na template k autorským právam, ale ani v príklade, ktorý uvádzaš ako správny obrázok som nič také nenašiel (iba nejakú informáciu o mailovom zdroji). Tak isto som si všimol, že sú iné pravidlá na wikipédii a iné na commons. A žiaľ mám pocit, že všetky tie právnické formulácie týkajúce sa autorských práv sú dosť ťažké na pochopenie aj pre rodeného angličana, takže sa mi v tom dosť ťažko orientuje. Predpokladám, že obrázky sa zrejme na commons zaraďujú do kategórií rovnako, ako si mi to napísal pri článkoch na wikipedii. --Igo 20:51, 3 máj 2005 (UTC)


Dakujem za vyčerpávajúce vysvetlenie. Už mi je to všetko jasnejšie. Veta, ktorú si napísal, je samozrejme OK, len sa neviem vysomáriť z tých licencií. A to mám štátnicu z autorského práva... :-( Na commons ho nahrám, ale až sa v tom budem trošku vyznať. (Zrejme však nie som jediný, čo je z toho blbec. Našiel som tam nejaké slovenské obrázky, ktoré tiež nemali licenciu, tak som ju tam doplnil, ako som najlepšie vedel, aby to nezmazali.) Samozrejme, ak by tam môj obrázok niekto iniciatívne premiestnil, nebudem mat nič proti. 08:27, 4 máj 2005 (UTC)

Ďakujem za pomoc pri premiestňovaní mojich fotiek na commons. Igo 12:03, 4 máj 2005 (UTC)

e-mail / ochrana proti spamu[upraviť zdroj]

Ahoj Helix!

som rad, ze aj slovaci si zacali budovat "svoju" wikipediu (uzasny projekt!). Kedze ja nie som ten, co vie pisat dobre clanky, som hlavne programator, spravil som stranku, ktora zabezpecuje e-mailove adresy pred spamerskymi skriptami (harvesters). Ak by sa dalo niekde (e-mail/uplne dole?) uviest www.2pu.net stranku, bol by som samozrejme rad, nech sa ludia o tomto - podla mna skvelom - projekte dozvedia, je samozrejme tiez bezplatny. V poslednych dnoch som dorobil podporu Slovenciny. Ok, have a nice day! :) Branislav Gerzo

Dakujem za promtne pridanie.

Čau Helix! Nepozdáva sa mi pridávanie článkov s anglickým názvom -> Opera (web browser). Aký máš na to dôvod, navrhol som Opera (internet). Internet vo význame oblasti (ved. odboru) Wiki. Poď si o tom pohovoriť na Skype. Bude to interaktivnejšie ;o) Metju12@diskprís 18:36, 8 máj 2005 (UTC)